Home + Interieurtrends | Hoorns en berenklauwen?

Interieurtrends | Hoorns en berenklauwen?

Het is nu nog prachtig weer, maar de najaarscollectie ligt al in de winkels. Niet alleen kleding, maar ook op het gebied van interieur. Ik houd ervan en vind het stiekem ook wel lekker dat het straks weer eerder donker wordt en we het thuis gezellig maken. En tja, als ik dan écht iets leuks zie neem ik het alvast mee naar huis en deel ik het natuurlijk met jullie 😉

Vorig jaar liep half Nederland al naar de Action voor de geweien. Ik weet nog dat er op Facebook een hoop om te doen was en dat er in de winkels echt een stormloop was op die dingen. Mensen deelden massaal hun creaties met  het gewei en dat maakte dat ze razend populair waren. Dit jaar heeft Action iets nieuws: de rendierhoorn! Je hebt ze in het klein en die zijn per twee verpakt. En je hebt een grotere. De kleintjes kosten €0.87 per verpakking en de grote niet meer dan €2,99. Ik heb de bon helaas niet meer, maar je kunt van Action verwachten dat ze niet duurder zijn dan dat.

Ik nam ze mee, maar wist vervolgens nog niet meteen wat ik ermee wilde doen. Ik besloot uiteindelijk een glazen vaas te pakken en ze daar gewoon in te doen. Staat best leuk!

Uitgebloeide berenklauwen knippen?

En dan die andere trend: de berenklauw. Planten die je moet mijden zodra ze in bloei staan, want ze zijn ronduit gevaarlijk! Patrick heeft er weleens mee te maken gehad tijdens zijn werk en hij heeft nog geluk gehad dat hij kleine blaren op zijn handen had en zelfs dat deed al ongelooflijk veel pijn. De plaatjes die ik meestal zie, zien er veel slechter uit dus kom niet bij die planten in de buurt.

Maar dan zijn ze uitgebloeid en, net als vorig jaar, zijn er dan heel veel mensen die ze gaan knippen. Ik heb mij er vorige week ook aan gewaagd en het is best een klusje. Ik koos voor kleine takjes, maar er zijn ook genoeg mensen die de grote planten meenemen. Op de één of andere manier vind ik ze ook wel wat hebben als ze zijn uitgebloeid.

Mocht je ook berenklauwen willen knippen let dan goed op het volgende:

 • Neem handschoenen mee en zorg voor een goede heggenschaar. Het liefst eentje die je uit kan schuiven zodat je er zelf niet te dichtbij hoeft te komen.
 • Knip alleen de berenklauwen die volledig zijn uitgebloeid.
 • Bij twijfel, niet knippen!
 • Schud hem goed uit vanwege de eventuele zaadjes. Die wil je namelijk echt niet in je tuin hebben.
 • Laat ze thuis nog extra drogen en bij voorkeur in de schuur.
 • Houd ze voor de zekerheid bij kinderen en honden uit de buurt totdat je zeker weet dat ze goed gedroogd zijn.

Ik heb mijn kleine takjes in dezelfde vaas als de hoorns gezet en deze staat nu op de tafel. Normaal staat de fruitschaal er ook nog bij, maar voor de foto is deze even weggehaald 😉 Zo zijn we al een klein beetje bezig met het najaar terwijl het ook nog heel goed bij deze tijd past.

En mocht je nog naar de Action gaan, neem dan vooral de hoorns mee, want ze zijn te leuk om te laten liggen!

Liefs, Marisca

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Annet
  25 augustus 2016 / 09:28

  Hoi hoi…waar kan ik de bereklauw vinden weet niet waar ik moet zoeken…

  • 25 augustus 2016 / 14:10

   Ze staan in veel natuurgebieden en proviciale wegen. Ik heb ze geknipt in het Reeuwijkse Hout.

 2. 25 augustus 2016 / 14:19

  Ontzettend leuk geworden! De berenklauw staat er ook erg mooi bij, zou het nooit durven om eerlijk te zijn, maar jij bewijst maar weer dat het wel kan