Home + Help, de baby moet er ook nog uit!

Help, de baby moet er ook nog uit!

Over 4,5 week ben ik uitgerekend en dat betekent dat er over een aantal weken een lief, klein baby’tje is geboren. Maar voor het zo ver is moet ik er nog wel wat voor doen. We weten allemaal dat een baby er niet zo 1, 2, 3 is. En daar zie ik tegenop. Héél erg tegenop!

De tweede keer is toch makkelijker?

Geen idee, daar kan ik nog niet over meepraten, maar het nadeel van de tweede keer is dat ik nu weet wat mij te wachten staat. De pijn, de rugweeën, de onzekerheid etc. Ik weet het nog goed ook al kan ik de pijn niet meer omschrijven. Ik weet in ieder geval nog wel wat het pijn deed. Zoveel pijn zelfs, dat ik na een weeënstorm van zes uur heb gesmeekt om een ruggenprik, en dat terwijl ik heel bang ben voor naalden. Het kon mij allemaal niets meer schelen, ik wilde een prik en wel nu!

Of het nu sneller gaat of niet, ik geloof niet dat het makkelijker zal worden. Pijn doet het toch wel.

Bang dat er iets mis gaat

Daarnaast ben ik nu bezorgder dan toen. Toen stond ik er minder bij stil dat er ook dingen mis kunnen gaan. Ik maak me er best druk om. Gaat alles goed en is ons kindje wel gezond? Ik weet nu wat een kindje met je doet en hoeveel je ervan houdt. Daar kon ik mij destijds geen voorstelling van maken. Misschien dat ik daarom nu ook wat angstiger ben. Als mensen aan mij vragen of alles goed gaat antwoord ik steevast met ‘vooralsnog wel’. Ik ben bang om volmondig ‘ja’ te zeggen, want we zijn er nog niet.

Ik weet als geen ander dat er geen garanties zijn, maar je hoopt het toch.

Maar hij moet er toch uit

Yep, ik hoor het je denken. Je kunt er wel bang voor zijn, maar hoe je het ook went of keert, de baby moet er toch uit. En dat is ook zo. Ik kijk er naar uit en tegelijkertijd zie ik er ook zo ontzettend tegenop. Ik vind het spannend, maar heb er ook zin in. We gaan het meemaken… Duimen jullie dan met mij mee dat het toch een beetje meevalt 😉

 

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *