Home + Ik heb heel goed nieuws!

Ik heb heel goed nieuws!

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; ons appartement is weer verhuurd en dat is heel goed nieuws! Vier weken geleden belde de huidige huurder en hij vertelde te gaan verhuizen. Ik kreeg het Spaans benauwd en zag het echt niet aankomen. ‘Shit, we hebben nog maar 8 weken om een nieuwe huurder te vinden.’ Dat was het allereerste wat ik dacht. En binnen die 8 weken vallen dan ook nog eens de feestdagen. Dus we zouden eigenlijk maar 4 à 5 weken hebben voordat de feestdagen zouden beginnen.

Ik ben meteen gaan handelen. Ik zette het appartement op diverse websites, schreef de blog, deed een dringende oproep om die te delen en schakelde snel met de makelaar. Ruim 2 weken daarna hielden we een open huis en toen ging het snel. We konden zelfs kiezen uit huurders!

We hebben huurders gekozen en het is gelukt, we hebben gewoon binnen 4 weken ons huis weer verhuurd!!!

Waarom verkoop je je huis niet?

Ik heb het al vaker aan mensen uitgelegd en hoewel heel veel mensen het heel goed begrijpen zijn het vaak dezelfde mensen die het maar blijven vragen. Kijk, wij verhuurden ons huis niet uit luxe of laksheid. Wij deden dit omdat verkopen simpelweg geen optie was. De restschuld (huis gekocht voor de crisis) is simpelweg te hoog om ergens in mee te kunnen financieren en we hebben dat geld helaas ook niet achter een plint verstopt liggen 😉

Verhuur was de beste oplossing. Zelfs de makelaar adviseerde. We zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben veel informatie ingewonnen en uiteindelijk hebben we het besluit genomen.

Wanneer gaan jullie het dan wel verkopen?

Ook die vraag kregen we vaak en wij antwoordden dan altijd dat we dat zouden doen als de markt weer aan zou trekken. Inmiddels is het antwoord anders, want we willen het huis graag houden. Ik wil niet in financiële details treden, maar zoals het er nu naar uit ziet hoeven we het vanaf volgend jaar niet perse meer te verhuren. Dat heeft voor nu zeker geen gevolgen voor de nieuwe huurders. Zij hebben immers een contract en we zijn er blij mee, maar mochten zij er uit gaan dan is er als het goed is geen stress.

Ik heb al een hoop ideeën, maar hoe houd ik nog lekker even voor me ;-), maar we willen het opknappen en de hypotheek lekker aflossen. We zien het als een investering en geloven erin dat dit zo heeft moeten zijn. Wie weet heeft Milan er ooit wel profijt van en is het appartement een mooie spaarpot.

Het heeft heel wat jaren gekost, maar het is ergens goed voor geweest. En dat is toch wel heel goed nieuws om december mee te beginnen 😉

Liefs, Marisca

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties

 1. Esmee
  1 december 2016 / 08:41

  Fijn, last van je schouders!

 2. Joke
  1 december 2016 / 08:58

  Top meisie een grote zorg minder xxx

 3. yvonne
  1 december 2016 / 09:37

  Dat scheelt weer een aantal grijze haren…

 4. Elvira
  1 december 2016 / 09:53

  Weer een zorg minder en dat zo voor de feestdagen

 5. 1 december 2016 / 13:13

  Wauw dat is fijn! Ik kan me goed voorstellen dat het een last van je schouders is!

 6. 1 december 2016 / 14:00

  Geweldig dat het zo snel terug verhuurd is! & des te beter als je het kan houden 🙂

 7. Ad
  1 december 2016 / 20:39

  Weer een stress factor even de nek omgedraaid ! Gefeliciteerd en het komt wel goed !

 8. 2 december 2016 / 03:16

  Jullie hebben er zo te lezen goed over nagedacht. Prima toch! 🙂