Home + Geld & Budget | Vakantiezakgeld en budget voor een all-in vakantie

Geld & Budget | Vakantiezakgeld en budget voor een all-in vakantie

Nog even en we gaan op vakantie. Onze eerste vliegvakantie met het gezin en we hebben voor het eerst een all-inclusive vakantie geboekt. Op alle gebieden is het dus wat nieuw voor ons, maar we hebben er heel veel zin in! Ik kan in ieder geval niet wachten tot het zo ver is! Net als ieder jaar deel ik ons vakantiebudget met jullie, maar ik vind deze dit jaar lastiger te bepalen omdat het een all-in vakantie is. Dus deed ik een oproep op een Facebookgroep over vakanties en vroeg wat zij aan budget rekenenden voor een week all-in in Spanje. Ik schrok best van deze bedragen! Oh, en de jongens krijgen natuurlijk hun vakantiezakgeld. Lees je mee?

Vakantiebudget voor een all-inclusive vakantie

Normaal gesproken ga ik ieder jaar uit van ongeveer €100,- per dag. Dat is soms wat meer en soms wat minder. Het ligt er ook maar net aan wat er tijdens de vakantie op ons pad komt. Zo hebben wij vorig jaar onverwacht boven Texel gevlogen. Dat was behoorlijk prijzig, maar we vonden het dubbel en dwars waard, want het zo gaaf! Toch hebben we met die €100,- een leidraad en ik houd dagelijks onze uitgaven bij.

Dit jaar hoeven we niet perse te betalen voor het eten en drinken, maar we willen natuurlijk ook weleens ergens anders eten of een terrasje pakken. We kunnen zelf bepalen hoe vaak we dat willen doen. Ook weten we nog niet of we een auto willen huren en welke activiteiten we misschien nog willen doen. We laten het vooral op ons af komen, maar willen zeker wel het eiland gaan verkennen. We zijn er immers niet voor niets. Omdat we geen idee hebben waar we dan aan moeten denken stelde ik dus de vraag in die Facebookgroep en ik schrok enorm van de bedragen. Die varieerden van €1000,- tot €1500,- voor een week, maar ik las ook €100,- per persoon, per dag! Gelukkig was er ook iemand die zei juist niet teveel uit te willen geven. Ik ben er nog niet heel veel wijzer van geworden, maar ga voor de zekerheid dan toch maar uit van €1000,- en dan hoop ik vooral dat het minder wordt.

Als onze koffer kwijtraakt en we nieuwe kleding moeten kopen zal het wel oplopen denk ik 😉 Wat vinden jullie? Ik ben heel benieuwd.

Vakantiezakgeld voor de jongens

Dan de jongens: die krijgen ieder jaar vakantiezakgeld zodat ze daar zelf een souvenir kunnen kopen of misschien wat speelgoed. Inflatie of niet, ze krijgen ieder €25,- en dat vinden we meer dan genoeg. De ervaring leert dat dat geld zo op is en als we ze meer zouden geven is dat ook zo op. Dat vinden we echt zonde van het geld. Vorig jaar maakte ik de zakjes die je hierboven ziet. Dit jaar heb ik superleuke kleine geldkistjes gekocht bij Action. Deze kosten €2,24 per stuk en is ook te gebruiken als spaarpotje. Hoe doe ik het geld in voor de jongens en dan pak ik het nog leuk in. Dit krijgen ze aanstaande vrijdag, als onze vakantie begint. Superleuk toch?!

Hoe bepalen jullie het budget van de vakantie en geven jullie de kinderen vakantiezakgeld? Zo ja, hoeveel? Ik ben benieuwd!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Marian zw
  21 juli 2022 / 08:07

  Als je een auto huurt kost dat vaak al rond de 100€ Per dag. Excursies zijn ook niet goedkoop. Met vier man ergens lunchen is ook als snel rond de 80€. Een snel broodje onderweg is er namelijk niet.

  • Marisca
   Auteur
   21 juli 2022 / 08:20

   Oh jee… 🙂 We proberen excursies overigens te beperken. Auto huren willen we waarschijnlijk wel, maar niet de hele week. Als we dat doen willen we voornamelijk zelf op pad en de omgeving ontdekken. Ook zitten we op loopafstand van een centrum en als het goed is is dat een mooie omgeving waar ook het één en ander te doen is. Het scheelt dat we de hele dag door mogen eten en drinken op het park en gratis toegang hebben tot het nabijgelegen waterpark. Ik vind dit zo lastig te bepalen. Ik ga in ieder geval onze uitgaven bijhouden en zal het na de vakantie met jullie delen.

 2. Henrike
  21 juli 2022 / 13:25

  Ik denk niet dat je een bedrag (voor een ander) kan noemen. Het verschilt zo erg hoeveel je doet, hoe dicht je bij een stad/activiteiten zit en bijv wat je wilt ook qua luxe. Wij zijn 4x all inclusive geweest. Wij gaven niet onwijs veel extra uit maar zaten altijd op een goede locatie. Dan kon je vaak de (veel goedkopere) lokale bus nemen ipv een georganiseerde excursie. En dat vind ik sowieso veel leuker. Auto huren kost wat, maar dan kan je echt veel zien en is daarna een dag of 2 amper van resort af (en dus geen geld uitgeven) ook prima. En we doen ontbijt & diner eigenlijk altijd wel op resort ipv elders. Ik houd alleen totaal geen uitgaven bij, dus geen idee wat we dan nog verder uitgeven.

 3. Jeanine
  21 juli 2022 / 14:06

  Kinderen krijgen hier elke dag één euro op vakantie. Mogen zelf weten waar ze t aan uitgeven. Vaak snoep maar soms sparen ze het op voor iets te spelen.

 4. Christine
  21 juli 2022 / 15:42

  Wij hebben in Spanje aan de kust, (toen nog alleen met de oudste dus was een vliegvakantie best betaalbaar, helemaal omdat we nog buiten het seizoen gingen) voor twee dagen een auto gehuurd om meer het binnenland mee in te gaan. Verder hadden we een appartement en aten we 1 maaltijd per dag buiten de deur en de rest maakten we zelf. En we deden om de dag een excursie. Dat was best prijzig, dus zo bleef het een beetje in balans.

  Maar nu over het vakantiezakgeld: wij hebben dit nog nooit gedaan (zijn er ook niet mee opgevoed al mocht ik als kind vaak wel iets uitzoeken van €5,00), maar de oudste krijgt dit jaar überhaupt voor het eerst zakgeld dus ik denk dat de kids nu €10,00 p.p. krijgen. Leuk voor een souvenir, maar niet te gek dat het al teveel in de papieren gaat lopen met meerdere kinderen.

  Wij gaan morgen naar Zwitserland. Dat land heeft de naam duur te zijn, maar wij hebben een huisje waar we zelf maaltijden klaarmaken, alleen een ijsje of koffie wordt buiten de deur gedaan. En als je dan voor de maaltijden ook al veel niet-houdbare dingen zelf meeneemt, dan is het een heel betaalbare vakantie is onze ervaring! Ik geef het geld dan ook liever uit aan activiteiten dan aan eten (ik bedoel: ik ben gek op uit eten gaan, maar met de jongste die slecht eet staat het me steeds vaker tegen, dan bewaar ik dat geld voor uit eten gaan liever voor een oppas en een date met z’n tweetjes naar een restaurant ;)). Dus op vakantie kies ik eerder voor die gondel of het reuzenrad dan voor uit eten gaan. Een budget hebben we niet echt, maar voor twee weken vakantie komt het eigenlijk nooit boven de 1000 euro uit (zonder verblijf uiteraard). Een hele fijne vakantie gewenst!!

 5. A.
  24 juli 2022 / 14:48

  Leuk om de budgetten van anderen te lezen. Ik heb nu 400 euro overgeboekt om tijdens deze vakantie (10 dagen) in eigen land extra te besteden. Dat is voor uitstapjes, uit eten gaan, ijsjes. De boodschappen moeten we thuis ook doen dus dat reken ik niet mee. En ook de benzine niet. Ik vind het erg relaxed om niet te hoeven koken en uit eten te gaan, maar ook wel prijzig. Bovendien hebben we na onze vakantie nog 2 dagen per week dat de kinderen en ik vrij zijn (dus geen werk/vakantieopvang) en de weekenden en dan wil ik ook nog iets leuks kunnen doen.