Home + Lifestyle | 5 redenen om vandaag nog te beginnen met groentesappen

Lifestyle | 5 redenen om vandaag nog te beginnen met groentesappen

Vorige week vertelde ik al dat ik ’s avonds niet meer snack. Ik wil afvallen en gezonder leven en daar hoort een bakje chips in de avond niet bij. Ik ben nu zoekende naar gezonde(re) tussendoortjes. Hoewel ik een harte eter ben, vooral in de avond, wil ik wel voldoende variëren. Ik ben namelijk bang dat het anders gaat vervelen en ik dan uiteindelijk toch weer naar de slechte snacks grijp. Mijn voornaamste doel is dat ik van het hongergevoel af wil. Daarom zal ik moeten zoeken naar gezonde tussendoortjes die vullen. Groentesappen kunnen daarbij helpen.

1. Het is ontzettend makkelijk om zo voldoende groente binnen te krijgen

Laten we eerlijk zijn: we komen lang niet altijd aan de aanbevolen dagelijkse hoeveel groente. Dat is namelijk 250 gram en daar kom ik ook echt niet aan hoewel ik mijn best doe. Met groentesap wordt dat een stuk gemakkelijker. Ik heb gelezen dat je met een groentesapje maar liefst 270 gram groente binnen krijgt. Dat maakt het wel heel gemakkelijk.

2. Variatie!

Ik lust niet alle gekookte groente en de mannen in dit huishouden ook niet. Dan is het zonde als ik iets nieuws probeer en niemand het lekker vindt. In een groentesap gebruik je wel meerdere groenten en kun je eindeloos variëren. Die variatie is ontzettend gezond omdat je iedere keer nieuwe vitaminen en mineralen binnen krijgt.

3. Meer energie

En van al die vitaminen en mineralen krijgt je energie ook een flinke boost. Ik merk het al nu ik minder snack. Mijn buik is veel rustiger waardoor ik mij beter en energieker voel. En wat dacht je van het feit dat er geen toegevoegde suikers zitten in verse groentesappen, bijvoorbeeld die van Happy Juicy? Suikers zijn verslavend en je gaat je er niet energieker van voelen. Door groentesap te drinken krijg je geen toegevoegde suikers meer binnen. Ik vind het nog steeds moeilijk en moet er echt aan wennen, maar ik kan ook aan dit gevoel wennen.

4. Je weerstand krijgt een flinke boost

Je krijgt niet alleen meer energie, maar je weerstand krijgt ook een flinke boost. Zelf ben ik behoorlijk vatbaar voor verkoudheid  en keelpijn (dat is ook de reden waarom je mij zo’n beetje het hele jaar door met een sjaaltje ziet), zeker wanneer ik moe ben. Ook dat probeer ik te verbeteren en dat kan alleen wanneer je gezonder eet en veel verschillende vitamines binnen krijgt. Met groentesap kun je variëren met vitamines.

5. Het is een gezond en lekker tussendoortje

Tot slot is het een schot voor open doel, maar er is geen reden om er niet aan te beginnen als je je realiseert hoe gezond verse groentesappen echt zijn. Het is een heerlijk fris tussendoortje en het stilt de trek. Dat laatste vind ik ook belangrijk. Als het mijn trek niet stilt ben ik alsnog geneigd te gaan snaaien.

Drinken jullie weleens groentesappen? Zo ja, welke combinatie vinden jullie het lekkerst? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *