Home + Geld & Budget | Mijn zakgeld gaat er hard doorheen

Geld & Budget | Mijn zakgeld gaat er hard doorheen

De eerste twee weken waarin we onszelf zakgeld uitkeerden is achter de rug. In deze post vertel ik jullie hoe dit is gegaan en hoeveel we nu nog over hebben van het zakgeld. Het vliegt er bij mij namelijk doorheen! Ik zal dit niet iedere maand bij gaan houden, maar zo nu en dan zal ik jullie zeker op de hoogte houden. Lees lekker mee met onze zakgeldavonturen!

Donderdag 25 maart 2021

Sinds gisteren staat mijn zakgeld voor het eerst in mijn digitale spaarpotje. €150,- per maand. Maar vandaag heb ik de helft er al doorheen gejaagd… Ik heb twee dingen gedaan: ik heb mij ingeschreven op Woningnet. Dit wil ik al heel lang en iedere keer vergat ik het. De reden is heel simpel: je weet nooit hoe het leven loopt en je wilt ook niet je huis uit moeten omdat je het niet meer kan betalen en je vervolgens geen vervangende woonruimte hebt. Omdat ingeschreven jaren tellen en ik eigenlijk vind dat ik dit járen eerder had moeten doen, heb ik dat nu ook echt gedaan. Dit kostte €23,- 

De tweede uitgave vind ik ook nuttig, althans, dat hoop ik. Ik heb bij een online marketing expert een kaartendek gekocht met 44 kaarten met online marketing tips. Ik hoop hier een hoop aan te hebben voor Mamablogger en de Mamablogcast. Zij bood ook een bureaukalender aan met meer dan 1000 inhakers voor het hele jaar 2021. Oké, de eerste drie maanden heb ik gemist, maar de rest van het jaar duurt nog even. En hier kan ik ook wel wat mee voor mijn werk dus win-win! Inclusief verzendkosten en BTW kostte dit €51,01,-

Zaterdag 27 maart 2021

Ik ga naar de Action en koop wat spullen voor Mamablogger. Ik wil dat eigenlijk van mijn zakgeld kopen, maar Patrick houdt dat tegen. Hij vindt dat ik dit gewoon van bloginkomsten moet kopen en dus haal ik van die rekening af. Dat betekent ook dat de marketingkaarten daar ook van betaal en dat bedrag weer terugstort bij mijn zakgeld. Zo gaat het eigenlijk best lekker haha.

Zondag 28 maart 2021

Het is tijd om een nieuwe podcastaflevering op te nemen en ik besluit er één te maken over het zakgeld. Het artikel erover op Mamablogger werd heel goed gelezen, maar in de podcast wil ik iets meer de verdieping in en vertellen hoe het nu gaat. Je kunt deze aflevering hieronder beluisteren:

Dinsdag 30 maart 2021

Ik bestel een gestreept truitje van S. Oliver voor onder mijn nieuwe paarse vestje. Deze kost €19,99 en €2,95 verzendkosten. Deze koop ik van het zakgeld.

Donderdag 1 april 2021

Ik ga snacken met een collega en koop een portie kaasstengels. Dit is precies waarvoor het zakgeld is bedoeld. Ik betaal €3,50,- En nu ik erover nadenk heb ik meer van die kleine dingetjes gekocht.

Maandag 5 april 2021

Inmiddels zijn we bijna twee weken verder en staat er nog maar €83,34,- op de rekening van het zakgeld. Hier moet ik nog mee doen tot en met 23 april. Nog 18 dagen dus en dat betekent dat ik nog €4,63,- te besteden heb. En dat terwijl er alweer iets op mijn wishlist staat: ik wil graag het boek #Mombitious kopen. Ik wil deze gebruiken voor Mamablogger dus ik twijfel nog even of ik dit van bloginkomsten of van het zakgeld ga kopen.

Dat nadenken is goed, want normaal zou ik deze al lang hebben besteld en hebben betaald van de gezamenlijke rekening. Nu denk ik bewust over dingen na en vind ik dat ik eerst weer wat geld moet hebben verdiend met Mamablogger voor ik zoiets koop. Die bewustwording is waarvoor we dit doen. En, ook niet geheel onbelangrijk, ik wil maandelijks geld overhouden om begin volgend jaar bij een nieuwe iPhone te leggen.

Het saldo van Patrick staat nu op €104,30,- Hij doet het blijkbaar beter dan ik nu haha. Vinden jullie het leuk om zo nu en dan te horen hoe het ervoor staat met ons zakgeld?

liefs

 

 

 

ComputerComputer
 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Debby
    6 april 2021 / 17:25

    Ik vind dit een superleuke rubriek van mij mag t regelmatig terug komen :):)