Home + Geld & Budget Kijktip op Netflix: How To Get Rich

Geld & Budget Kijktip op Netflix: How To Get Rich

Het is geen geheim dat ik dol ben op alles wat met persoonlijke financiën te maken heeft. Ik vind het gewoon heel leuk er zelf mee bezig te zijn voor ons eigen gezin, maar ik lees er ook graag over. Niet alleen op websites en blogs, maar ook rubrieken als  ‘Waar doen ze het van?’ verslind ik. Dat was ook wat mij triggerde toen ik las over de nieuwe Netflix serie ‘How To Get Rich’. Hierin begeleidt Ramit Sethi een aantal Amerikanen op weg naar een financieel beter leven.

Wie is Ramit Sethi?

Ramit Sethi is auteur van het boek ‘I will teach you how to be rich’ (waar ook een Nederlandse vertaling van is) en oprichter van GrowthLab.com, en heeft zijn schaapjes zelf goed op het droge. Ik kende hem niet, maar de titel van het boek wel, al heb ik deze nog niet gelezen. Ramit is een personal finance expert die in deze serie een aantal uiteenlopende Amerikanen begeleidt op weg naar een financieel beter leven.

How To Get Rich op Netflix

We volgen een aantal totaal verschillende Amerikanen en krijgen inzage in hun spaarrekening en schulden. Super interessant vind ik dat. De achtergrond van deze mensen is heel verschillend, maar ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze krijgen hun financiën maar niet op orde. Dit is het stuk dat ik heel interessant vind en waarvan ik zo benieuwd ben hoe dit zo ver heeft kunnen komen.

De serie is wel op en top Amerikaans en niet alles kunnen we vergelijken met de situatie hier in Nederland. Er is een groot verschil in inkomsten en uitgaven en Amerikanen zwaaien te pas en te onpas met verschillende creditcards. Bizar hoe normaal dat daar is. Ook volgen we een man die ongeveer 20 bankrekeningen heeft. Hoe dan?!

Toch is het heerlijk om naar te kijken en werkt de psychologie achter geld overal hetzelfde. Ook de visie van Ramit op het kopen van een huis is heel interessant. Het is vermaak en toch steek je er wat van op. Wat mij betreft een perfecte combinatie!

Hoe ziet jouw rijke leven er uit?

De vraag die Ramit aan iedere deelnemer stelt is ‘ hoe ziet jouw rijke leven er uit?’. Dat vind ik een leuke vraag, want wat is rijkdom eigenlijk voor jou? Ik heb daar zelf al meerdere keren over nagedacht en voor mij ziet een rijk leven er als volgt uit: een leven waarin we alles kunnen betalen zonder daar zorgen om te hebben en daarnaast willen we lekker leven en leuke dingen doen. Dagjes weg, een vakantie, een terrasje pakken; alle dingen die het leven leuker maken zonder daarvoor in te willen leveren. Kortom, voldoende geld voor de dingen die moeten, de dingen die het leven leuker maken én we willen nog wat achter de hand houden.

Rijkdom zit voor ons niet in een peperdure auto, dure designertassen etc. Rijkdom zit voor ons in genieten met elkaar en geen zorgen hebben om geld.

Al met al een leuke, interessante en vermakelijke serie voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke financiën. Kende jij de serie al? Ik ben benieuwd of je gaat kijken!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Anja
  26 april 2023 / 12:17

  Naar aanleiding van je blog was ik nieuwsgierig geworden en heb gisteravond de eerste 2 afleveringen gekeken. Inderdaad erg vermakelijk maar toch ook interessante serie.
  Dank je wel voor de tip!

 2. Marisca
  Auteur
  27 april 2023 / 06:19

  Graag gedaan! Het is zeker interessant, vooral de psychologie achter geld.