Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in mei 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in mei 2021

Mei 2021 was een bijzondere maand. We kochten een nieuwe auto, waardoor we geld bij deze auto moesten leggen, maar konden de spaarrekening ook al snel weer aanvullen door het vakantiegeld en de Belastingteruggave. Ook hebben we bijna al het zakgeld voor de vakantie in een apart potje zitten, is de vakantie betaald en zetten we geld opzij voor twee weekendjes weg. Dit is het spaardagboek van mei 2021.

Woensdag 5 mei

Ik merk iets geks aan de auto en omdat ik toch langs de dealer rijd, besluit ik er even heen te rijden zodat ze even kunnen kijken. Omdat we even moeten wachten besluiten we naar auto’s te gaan kijken. En daar word ik verliefd op een rode Mazda CX5. Een nieuwer model dan die we hebben, minder kilometers, een paar fijne extra opties, een automaat en wat meer waardevast dan de auto die we hebben, want omdat dat een ouder model is schrijft deze toch sneller af. En eerlijk is eerlijk, ik ben gewoon helemaal weg van die auto. Ik informeer welk bedrag we voor onze auto terug krijgen en daarna begint het onderhandelen. Ondertussen overleg ik uiteraard ook met Patrick. Hij is in de buurt dus rijdt even langs. Ook hij is er weg van en we besluiten deze toch te kopen. Dit betekent wel dat we geld van onze spaarrekening moeten halen.

De één begrijpt het en de ander verklaart ons voor gek en ook dat is oké, maar we zijn er echt heel erg blij mee.

Dinsdag 11 mei

Het eerste deel van de Belastingteruggave is binnen! Fijn! Dat gaat mooi weer naar de spaarrekening!

Naar de spaarrekening: €1600,-

Zaterdag 14 mei

Patrick hoorde dat je de zegelboekjes van de Albert Heijn niet zomaar uit kan laten betalen. Zeker niet wanneer het gaat om veel boekjes en dus een hoog bedrag. We verzilveren vandaag, op afspraak, al wat boekjes en dat bedrag willen we dan storten op de spaarrekening bij het zakgeld voor de vakantie. We hebben nu al ruim €300,- gespaard met deze boekjes. Voor de vakantie kijken we even wat de stand van zaken is met de boekjes, maar waarschijnlijk hebben we ze niet nodig voor de vakantie. We sparen ze dan op voor de Sinterklaas en Kerst.

Maandag 17 mei

Er wordt vandaag een factuur betaald, ik zet de BTW weg, houd wat apart en stort €75,- op de spaarrekening

Naar de spaarrekening: €75,-

Dinsdag 18 mei

Ook vandaag worden er facturen betaald. Ik houd de BTW uiteraard weer apart en stort de rest naar de spaarrekening.

Naar de spaarrekening: €375,-

Vrijdag 21 mei

Vandaag is van zowel Patrick als van mij het vakantiegeld gestort, altijd een hoogtepuntje hoor ?.  ’s Avonds ga ik zitten om de administratie uitgebreid te doen. Er moet namelijk geld naar de spaarrekening, de vakantie moet worden betaald, we gaan nog weekendjes weg en ik wil nog wat extra’s storten op de potjes van de jongens. We doen het als volgt:

 • We betalen de vakantie in zijn geheel, tenminste, het ene verblijf hadden we al helemaal betaald, de tweede hadden we aanbetaald en betalen we nu dus helemaal ☀️
 • Er gaat €500,- naar de gewone spaarrekening
 • €200,- naar het potje zakgeld voor de vakantie
 • We zetten het volledige bedrag apart voor twee weekendjes weg (het mannenweekend van Patrick en Milan en ons weekend weg in juni)
 • De jongens krijgen ieder €30,- in hun potje gestort als vakantiegeld ?.

Verder betaal ik rekeningen, maak ik de balans weer op en willen we ook voldoende overhouden voor andere dingen.

Naar de spaarrekening: €500,- naar de gewone, de rest in potjes. 

Zaterdag 22 mei

We hebben geen volle spaarzegelboekjes meer omdat we die van vorige week hebben ingeleverd, maar er zaten al wel zegels in het nieuwe boekje waar we net aan begonnen waren. Die hebben we dan ook nog. Vandaag komen de boodschappen weer en sparen we er 109 zegels bij. Het gespaarde bedrag staat nu alweer op €28.40,-

Dinsdag 25 mei

Hoppa, vandaag maken we weer €150,- over naar de spaarrekening.

Naar de spaarrekening: €150,- 

Woensdag 26 mei

Het tweede deel van het belastinggeld is er. €550,- gaat naar de spaarrekening, €500,- naar de rekening van het vakantiezakgeld. Ook heb ik vandaag tijd om het geld van de zegelboekjes te storten op de rekening. Dit gaat direct door naar het potje vakantiezakgeld.

Naar de spaarrekening: €550,-, de rest in digitale potjes. 

Vrijdag 28 mei

Fijn, ik kan vandaag weer €200,- overmaken naar de spaarrekening. We krijgen van de SVB een deel eigen bijdrage voor de peuterspeelzaal terug.

Naar de spaarrekening: €200,- 

Zaterdag 29 mei

De boodschappen komen binnen en dat is gunstig voor de spaarzegels. Hierna nog 70 zegels en we hebben weer een boekje vol!

Dit was een heftige maand wat betreft sparen. We konden zoveel sparen vanwege het vakantiegeld en de belastingteruggave, anders kan dit natuurlijk niet. Volgende maand moeten we maar weer afwachten hoeveel we kunnen sparen.

Totaal naar de spaarrekening in mei 2021: € 3450,-
Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €42,50

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. Christine
  1 juni 2021 / 11:47

  Wat onwijs lekker gespaard zeg!! Inderdaad omdat het een uitzonderlijke maand was qua extra’s, maar ik hoorde de afgelopen dagen in mijn omgeving veel mensen het alweer aan van alles uitgeven, dus je kunt trots zijn dat je zoveel weg heb kunnen zetten (en dan ook nog een nieuwere auto)! Lekker gevoel voor de nieuwe maand, toch?!
  Hier naast mijn vakantiegeld, ook de belastingteruggave van mijn man en kdv vergoeding van het SVB tijdens de tweede sluiting van december/januari. Mijn man zijn vakantiegeld zit in een spaarpot met de eindejaarsuitkering en kan hij leeghalen wanneer hij wilt, dus dat laten we staan tot december en mijn belastingteruggave is vandaag gestort (tegelijkertijd belastingaangifte gedaan, maar uiteraard apart behandeld, op de brieven die we kregen stond ook een verschillende dagtekening, dus vind het wel lekker dat het gespreid binnen komt in twee verschillende maanden).
  Deze maand was er 1 uitspatting: nieuwe bh’s voor mij. Ik ben al 21 maanden gestopt met borstvoeding, maar droeg nog steeds de voedingsbh’s omdat ik niet in degene pas van voor de zwangerschap. Dus even goed uit de band gesprongen (bijna 300 euro!!) bij Miller & Canefield en daar heel fijn advies en service gekregen, drie mooie setjes waar ik nu weer even mee vooruit kan.. Verder hadden we nog het jaarlijkse onderhoud en tweejaarlijkse onderhoud aan de cv en mv en hebben we alvast wat spullen (zo’n 100 euro) aangeschaft voor het tuinproject voor aankomende zomer (gaan we herinrichten en ophogen met mijn vader). De laatste afschrijving van Jonathan’s studie was ook deze maand (kleine 500 euro) en al met al schreef ik nu 2300 euro over naar de 90 dagen rekening. Bij de AH spaarden we 193 koopzegels.
  Op naar weer een mooie spaarmaand!

  • Marisca
   Auteur
   2 juni 2021 / 07:16

   Oh, maar dan heb je toch ook een flink bedrag weg kunnen zetten ??. Wat handig dat het geld van je man in een spaarpot zit. Dan spaar je dat misschien ook sneller op denk ik?

   En je hebt jezelf lekker getrakteerd, heerlijk!

   • Christine
    2 juni 2021 / 10:55

    Ons streven is om het echt tot december te laten staan. Maar voor de een is zo’n grote spaarpot een enorme verleiding om direct in januari te beginnen terwijl wij proberen om het gewoon echt even 11 maanden te vergeten 😉

 2. marjonS
  1 juni 2021 / 14:13

  Ons belastinggeld moet nog binnen komen. Wij kregen 50 euro terug van de bso van de kinderen. Niet veel, maar toch weer mooi meegenomen.

  • Marisca
   Auteur
   2 juni 2021 / 07:14

   Dat is zeker mooi meegenomen en je hebt nog wat in het vooruitzicht, want voor 1 juli moet je bericht hebben gehad ?

 3. Albertine
  2 juni 2021 / 21:49

  Wij sparen kooppunten bij de Hoogvliet, ongemerkt spaar je in een jaar toch een leuk bedrag bij elkaar. Spaargeld krijg ik in 2 delen: juni en december dus ik moet nog even wachten ;-). Bedankt dat je zo openhartig bent en veel rijplezier met de nieuwe auto!

 4. Albertine
  2 juni 2021 / 21:51

  Ik bedoel dat ik mijn vakantiegeld in 2 delen krijg haha, door al die berichten over spaargeld zat dat woord blijkbaar nog in mijn hoofd.