Home + Lifestyle | Deze streamingdiensten gebruiken we en dit betalen we ervoor

Lifestyle | Deze streamingdiensten gebruiken we en dit betalen we ervoor

Een kleine twee weken terug ging het bij RTL Boulevard over de enorme hoeveelheid streamingdiensten. Het is een wirwar van diensten en hoewel je er maandelijks redelijk kleine bedragen voor betaalt, lopen deze wel flink op. Zo ook bij ons, want we maken inmiddels gebruik van best wat verschillende streamingdiensten. Welke dat zijn, wat we ervan vinden en hoeveel we ervoor betalen lees je vandaag!

Netflix

We begonnen met good old Netflix dat wij de eerste twee jaar gratis mochten kijken, omdat ik deel uit maakte van het Netflix Stream Team. Dit was een groep bloggers die door Netflix waren benaderd en blogden over Netflix op hun eigen blog. In ruil hiervoor kregen we een lidmaatschap op Netflix en werden we uitgenodigd voor te gekke feestjes. Dat was nog eens een leuke tijd! Uiteindelijk werd het Stream Team opgeheven en zijn we gewoon gaan betalen voor Netflix. Ik zou er niet meer buiten kunnen hoor.

Kosten per maand: €15,99 voor vier schermen

Videoland

Over Videoland hebben we nog een tijdje nagedacht, maar ook hier kijken we vaak naar. We zijn een groot fan van Mocro Maffia, maar ik geniet ook enorm van series als The Good Doctor en Echte Gooische Moeders. Ook Patrick kijkt er veel series op. Videoland mag wat ons betreft blijven ?.

Kosten per maand: €9,99

NLZIET

Ook deze begon met een samenwerking en al snel waren we fan, want met NLZIET kunnen we veel series vooruit kijken (zoals Flikken Maastricht) en terugkijken. Zo keek ik Over Mijn Lijk terug via NLZIET. Verder kunnen we live tv kijken, maar helaas niet alle zenders. Wij vinden het vooral fijn om programma’s terug en vooruit te kijken en maken er dan ook veel gebruik van.

Kosten per maand: €7,95

Disney+

Disney+ hebben we sinds kort en ik weet nog niet of we deze gaan houden. De jongens kijken het zo nu en dan en wij kijken het helemaal niet. Alleen als we met de jongens mee kijken. Het zou daarom zomaar kunnen dat we deze binnenkort weer opzeggen. Encanto hebben we overigens al wel drie keer gezien, dat dan weer wel ?.

Kosten per maand: €8,99

Viaplay

Onze nieuwste aanwinst onder de streamingdiensten is Viaplay. Hier hebben we ons afgelopen week bij aangemeld omdat het Fomule 1 seizoen komend weekend weer van start gaat. Zodra het seizoen voorbij is zeggen we hem even op en melden we ons volgend jaar wel weer aan. We vinden het zonde te betalen voor de maanden waarin we het niet kijken.

Kosten per maand: €9,99 tot juli 2022, vanaf augustus gaan we €13,99 betalen

Totaal

We betalen nu in totaal €52,91 aan streamingdiensten. Dat is een flink bedrag. We zijn daarom aan het kijken of we uiteindelijk gaan stoppen met gewone tv. Dit kunnen we grotendeels ook kijken via NLZIET. 

Van welke streamingdiensten maken jullie gebruik? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. sandra
  16 maart 2022 / 07:55

  Hier netflix, videoland,viaplay en espn( 3x voetbalgekken) en neem van npo en sbs veel op om door te spoelen

 2. Car
  16 maart 2022 / 08:57

  We hebben geen tv abonnement meer zoals ziggo etc. We hebben internet van tmobile van 35 euro per maand. We hebben twee apps npo en prime voor totaal 6 euro. Tevens een Chrome cast zodat we alles streamen. We missen niks.

 3. Janneke
  16 maart 2022 / 09:06

  Gewone tv kijken wij eigenlijk nooit, we hebben alleen nog 1t/m3 en de regionale zenders, dit scheelt nauwelijks iets als we alleen internet zouden nemen. Maar wellicht dat we het toch wel gaan opzeggen, elke euro scheelt weer natuurlijk. Want als ik gewone tv kijk is dat toch vaak via NLZiet. Netflix en Disney+ hebben wij ook nog. Waarvan wij Disney+ 1x per jaar betalen, vooral de mannen kijken deze zender geregeld vanwege o.a. Marvel. Hoewel ik sport leuk vind om te doen en te kijken, wil ik hier niet ook nog eens extra voor gaan betalen. Ik vind dat het behoorlijk de spuigaten uit loopt door overal maar extra voor te moeten gaan betalen. De kinderen en man kijken ook veel YouTube, maar dat kijken ze maar met reclame, net als dat ik Spotify luister met reclame.

 4. Angelique
  16 maart 2022 / 09:39

  Ik zet Disney+ alleen aan tijdens schoolvakanties en zeg hem daarna weer op. Voor wat er te zien is en hoe weinig er naar gekeken wordt hier thuis vind ik hem te duur om het hele jaar te betalen.

 5. Nancy
  16 maart 2022 / 10:06

  Heerlijk al die streamingsdiensten, wij genieten er ook volop van. Ook hebben wij Viaplay aangeschaft, maar dan vooral voor het darten. Verder hebben wij Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime. Ik twijfel over HBO voor de nieuwe Sex and the City 🙂

 6. Kelly
  16 maart 2022 / 11:05

  Oh wij hebben geen gewone TV meer, mocht ik iets volgen kun je het toch altijd wel ergens online terug kijken.
  Qua streaming diensten hebben wij Spotify, Netflix, Disney+, Amazon Prime en nu sinds deze week ook HBO max (maar denk dat deze maar tijdelijk is, tot ik alle Sex & the city weer eens gezien heb ;))

 7. Bianca
  16 maart 2022 / 18:05

  Hier een compleet assortiment aan streaming.
  Spotify, Netflix, Videoland, Prime, Disney en HBO
  En ja we kijken er op allemaal ?