Home + Geld & Budget | 5x hier geef ik te weinig geld aan uit…

Geld & Budget | 5x hier geef ik te weinig geld aan uit…

Waar geef je teveel geld aan uit? Dat weet je vast wel. Maar waar geef je te weinig geld aan uit? Ik dacht daar eens over na en kwam uit bij deze verrassende antwoorden. Lees je mee?

1. De kapper

Met stip op nummer 1: de kapper. Onze thuiskapster komt één keer in de zes weken bij ons thuis en knipt dan sowieso de jongens. Mij knipt ze om de keer en ik laat mijn haar altijd hetzelfde knippen. Ik heb lastig haar en weet niet zo goed wat ik ermee aan moet. Het liefst zou ik zo’n kapsel willen dat je altijd los kunt laten hangen, waar je vervolgens je hand doorheen haalt en het de hele dag goed zit. En ik zou graag een andere kleur willen. Het probleem is dat mijn haar heel fijn is waardoor het nooit zo mooi blijft zitten. Vroeger liet ik er van alles mee doen bij de kapper, vandaag de dag durf ik dat niet meer aan.

2. Sokken

Als ik iets stom vind om te kopen, dan zijn dat sokken. Ik koop ze voor het hele gezin en voor mijzelf zo min mogelijk. Eigenlijk vind ik sokken gewoon zonde van mijn geld haha.

3. Boeken over zelfontwikkeling

Hier kan ik gerust meer geld aan uitgeven en dat zou ook heel goed zijn, want ik wil altijd iets nieuws leren. Toch zijn er dan andere dingen die meer prioriteit hebben waardoor ik dit weer vergeet. Zonde, want hier kun je eigenlijk nooit teveel geld aan uitgeven. Er zijn tegenwoordig zoveel leerzame boeken die je zoveel verder kunnen helpen op verschillende gebieden.

Ik wil overigens heel graag een e-reader dus misschien ga ik meer van dit soort boeken lezen zodra ik deze heb. Deze staan nog op mijn wishlist:

4. Make-up

Dit vind ik dus eigenlijk heel leuk om te kopen en toch geef ik er te weinig geld aan uit. Ik koop het wel, ga ook echt de deur niet uit zonder make-up, maar de make-up kan wel mooier vind ik. Ik zou weleens een goed advies willen over wat nu echt bij mij past zodat ik altijd goede basis make-up in huis heb. Op de één of andere manier gun ik mijzelf dat dan niet.

5. Praktische dingen

Nog zoiets waar ik te weinig geld aan uitgeef: praktische dingen. Die ene pan die eigenlijk vervangen moet worden, een schaar voor mijn werkplek op zolder (soms heel handig als ik iets maak voor Mamablogger), een extra accu voor de stofzuiger etc. Van die dingen waarvan ik vaak roep dat het zo handig zou zijn en die ik dan vervolgens niet koop omdat ik dat dan nog zonde vind. Snap je het nog haha? Misschien komt dat wel omdat ik dat ook niet zo leuk vind om te kopen. Ik weet het eigenlijk wel zeker… ?

Waar geef jij te weinig geld aan uit, maar zou je misschien wel willen omdat het fijn is voor jezelf of omdat het simpelweg praktisch is?

liefs

 

 

 

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Danielle
  19 januari 2022 / 09:15

  Als ik je een tip mag geven mbt de make up….ik koop 1x per jaar mineralen make up van L’oye cosmetics.
  Via de whatsapp advieslijn kan je een foto sturen en dan krijg je persoonlijk advies
  Ook kan je gratis testers bestellen.Het kost bij een eerste aanschaf wat meer maar de potjes gaan bijna een jaar mee.

 2. Albertine
  20 januari 2022 / 00:55

  Kapper voor mijzelf inderdaad, een kappersbezoek vind ik best prijzig (en met halflang haar is het ook niet zo snel noodzakelijk). Ik zou het mijzelf wat vaker moeten gunnen om naar de schoonheidssalon te gaan voor een gezichtsbehandeling of massage. En kleding koop ik te weinig, zodat ik vaak hetzelfde draag. Ik neem mij steeds voor eerst af te vallen en dan lekker te gaan winkelen, maar dat afvallen lukt steeds niet (doe ik niet genoeg moeite voor).