Home + Carspotten is hot! En waarom hebben wij eigenlijk geen Lamborghini?

Carspotten is hot! En waarom hebben wij eigenlijk geen Lamborghini?

“Oh mam, kijk daar rijdt een Audi RS e-tron GT!” En: “Kijk, Enzo heeft zijn Lambo laten wrappen!” “Waarom laten wij onze auto eigenlijk niet wrappen?” Zomaar een greep uit de uitspraken die ik het afgelopen jaar heb gehoord uit de mond van onze tiener. Met als toppunt “waarom hebben wij eigenlijk geen Lamborghini, die zijn echt vet.” Of moet ik nu ‘dik’ zeggen, want dat is tegenwoordig ook een hippe term. In ieder geval zijn we inmiddels gewend aan de hobby van onze tiener. Sterker nog, we zijn zelfs met hem naar een event geweest. Daar ging een wereld voor ons open…

Pubers met dure camera’s die achter nog veel duurdere auto’s aan rennen

Het begon met een aantal vloggers op YouTube. Vloggers met heel dure auto’s die de interesse wekten van onze zoon. Logisch, want die auto’s spreken tot de verbeelding. Ook bij ons hoor, want van de prijs van zo’n auto kon je vroeger een heel huis kopen.  Vandaag de dag is dat wat lastiger, maar je komt in ieder geval een heel eind.

Vervolgens begon het carspotten bij een autodealer vlakbij ons huis. Dit is een bekende autodealer die dure auto’s verkoopt en waar een aantal bekende vloggers hun auto hebben gekocht of dit bedrijf hebben genoemd in hun vlogs. Die dealer zit vijf minuten rijden bij ons vandaan dus vooruit, we reden er af en toe eens langs.

De eerste keer had ik geen idee wat ons overkwam: groepjes tieners die met camera’s aan de kant van de weg stonden in afwachting van die ene dure auto die weleens langs zou kunnen rijden. Daar hebben ze dan wel geduld voor ?. Nu vind ik onze auto best tof, maar nee, die stelt natuurlijk helemaal niets voor, zij wachten op de supercars en ik moet zeggen dat er echt heel mooie auto’s bij zitten.

Revven

Als er dan zo’n supercar voorbij komt rijden, roepen de kids massaal dat de auto’s moeten ‘revven‘ (ik moest zelfs Googelen hoe je dat schrijft) en daar maken ze vervolgens een handgebaar bij. De eigenaar weet dan precies wat ze bedoelen: zoveel mogelijk herrie maken met die auto. Vroeger deed je dat door de koppeling in te trappen en heel veel gas te geven. Of dat bij supercars ook zo werkt weet ik niet, ik zou namelijk ook niet weten hoe ik dat zou moeten doen met onze automaat, maar hoe meer herrie hoe beter.

En dat ‘revven‘ wordt natuurlijk gefilmd en gedeeld op de tientallen carspotter Insta accounts.

Serious business

Ik moest er vooral om lachen en vind het een leuke en onschuldige hobby. De auto’s spreken tot de verbeelding en ik probeer er nog wat opvoedkundige lessen aan te verbinden als ‘doe maar goed je best op school, dan kun je misschien later ook wel zo’n auto kopen’. Die kans is klein, maar niet geschoten is altijd mis haha.

Inmiddels zijn we erachter dat dat carspotten een heel serieus iets is. Ik zie jongens lopen met jassen waarop hun Insta account en website staat, veel jongens hebben dure camera’s en vaders die hun zoons aanwijzingen geven hoe ze de mooiste foto’s kunnen maken. En sommige vaders zijn wel heel fanatiek.

Carspotter events en goede carspot plekken

Al die Insta accounts worden gevolgd door onze zoon, net als autobedrijven die dit soort auto’s verkopen. Hierdoor weten we waar events worden georganiseerd en een enkele keer gaan we erheen. Zo zijn we in oktober bij Supercar Madness in Assen geweest en zijn we in december nog op een plek geweest waar supercars verzamelden voor een speciale rit. Oh, en ga eens op een zaterdagmiddag naar Laren. Je weet niet wat je ziet, daar staat zelfs handhaving omdat carspotten daar zo’n beetje uit de hand is gelopen. Althans, die indruk kregen wij.

Ach, onze zoon vindt het een leuke hobby en heeft inmiddels ook een Insta account waar hij foto’s plaatst van de auto’s die hij fotografeert. Ik help hem met foto’s maken en bewerk ze voor hem. Het is toch leuk als je dit samen kunt doen. Maar er ging een wereld voor ons open.

Is carspotten bij jullie inmiddels ook een ding? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *