Home + Geld & Budget | 5x de voordelen van Sim Only

Geld & Budget | 5x de voordelen van Sim Only

Wanneer je wilt besparen om meer geld over te houden, kijk je vaak het eerst naar je abonnementen en verzekeringen. Wat kan eruit? Heb je dubbele verzekeringen? Kan het eigen risico omhoog? En zo kun je jezelf nog meer van dit soort vragen stellen. Het kan ook helpen kritisch naar de kosten voor je mobiele telefoon te kijken. Dit deden wij een paar jaar geleden ook. Wij sloten toen een sim only abonnement af en besparen daar zeker €50,- per maand mee. En dat is niet het enige voordeel…

1. Controle en flexibiliteit

Een sim only abonnement geeft je veel meer flexibiliteit en controle over je maandelijkse kosten. Je kunt zelf bepalen hoeveel data, belminuten en sms-berichten je nodig hebt en hier je abonnement op afstemmen. Zo verbruik ik veel data, sms ik nooit en bellen doe ik ook niet veel. Eigenlijk vooral voor mijn werk en met Patrick. Daarnaast kun je vaak maandelijks je abonnement aanpassen of opzeggen, waardoor je niet vastzit aan lange contracten. Vooral dat laatste is heel erg fijn. Wil je wat anders, dan kun je je abonnement zo weer aanpassen.

2. Goedkoper dan met toestel

Een sim only abonnement is goedkoper dan een abonnement waarbij je een telefoon “krijgt”. Het lijkt een mooie deal waar wij in het verleden ook gebruik van hebben gemaakt, maar dat is het vaak niet. Bij een abonnement met telefoon betaal je namelijk ook voor de kosten van de telefoon zelf, die vaak hoog zijn. Zeker wanneer je de nieuwste iPhone erbij wilt. Met een sim only abonnement betaal je alleen voor de simkaart en de diensten die je afneemt, waardoor je maandelijkse kosten aanzienlijk lager zijn. Zoals ik in de intro al zei, scheelt het ons ruim €50,- per maand. Daar kun je een hoop andere leuke dingen van doen!

En wist je dat je bij sommige providers een korting krijgt als meerdere gezinsleden een abonnement hebben bij diezelfde provider? Ook die korting kan flink oplopen!

3. Keuzevrijheid in het type abonnement

Een sim only abonnement biedt heel veel keuzevrijheid. Je bepaalt zelf welk abonnement bij je past (zie punt 1) en kan dan de aanbiedingen met elkaar vergelijken. Verdiep je er even goed in en lees het artikel voorwaarden mobiel abonnement van de Consumentenbond. Zo sluit je een goede deal waar je nog heel lang plezier van hebt.

4. Geen BKR-registratie

Dit is nog niet zo lang het geval, maar toen bekend werd dat een abonnement met telefoon gezien zou worden lening, was dat voor ons het moment om ermee te stoppen. Een lening betekent namelijk een BKR-registratie en die willen we niet. Dat geldt ook voor de hoge abonnementskosten, die wilden we ook niet meer. Ik vind het overigens wel goed dat dit nu gebeurt om mensen tegen zichzelf in bescherming te nemen. Wij sparen nu voor een nieuw toestel en kopen hem dan nieuw. Niet de allernieuwste iPhone, maar gewoon een model daarvoor. Net zo blij mee!

5. Geen nieuwe telefoon nodig

En eerlijk is eerlijk, we oen nu ook langer met onze telefoons. Als het het nog goed doet, dan hoef je niet perse na twee jaar een nieuwe. Blijf lekker je huidige telefoon gebruiken, check of het sim only abonnement nog voldoet aan jouw wensen en klaar ben je. En mijn telefoon geven we vervolgens weer door aan Milan, zo gaat ‘ie nog langer mee en besparen we helemaal, want ik vind dat hij echt geen gloednieuwe telefoon nodig heeft.

Hebben jullie een sim only abonnement of juist niet? Wat is voor jullie de afweging geweest? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *