Home + Kun je afvallen zonder dieet en sportschool?

Kun je afvallen zonder dieet en sportschool?

Kan je afvallen zonder dieet en de sportschool? Ja, natuurlijk kan dat! Oké, het gaat misschien minder hard, maar het kan zeker. Ik doe dat namelijk ook al heb ik wel hulp gehad in de vorm van een hypnose maagband. Afgelopen zomer ging ik het traject in en vlak voor de Kerst was deze afgerond. Daarna moet je het toch zelf gaan doen en dat valt niet mee. Nog steeds is het soms moeilijk, maar ik val nog steeds af. Niet meer zo hard als in het begin, maar ik kom nog steeds niet aan. En dat dus zonder dieet en sportschool.

Van alles geprobeerd

Ik zal nooit een maatje 36 hebben hoewel mij dat heerlijk lijkt. Toch wilde ik wel heel graag afvallen. Een stabiele maat 40 zou mij al heel gelukkig maken, maar helaas lukte dat vaak maar tijdelijk. De knop ging altijd maar even om, zelfs wanneer ik het deelde met jullie. Tot afgelopen zomer. De zomer was lang en warm en we gingen ook nog eens op vakantie naar een warm land. Dat is heelijk, maar dat betekent ook kleding waarin je jezelf niet meer zo gemakkelijk kan verbergen. Ik voelde me echt verschrikkelijk en wilde me nooit meer zo voelen. Eind augustus besloot ik daarom te gaan voor een hypnose maagband.

Hypnose maagband

Uiteindelijk besloot ik het traject in te stappen en ik wist dat het geen gemakkelijke weg zou worden. Toch had ik hulp nodig en zonder ging het niet redden. Afvallen is één ding, maar je mindset is hierbij ook zo onwijs belangrijk. Mindset, de hypnose en bewegen hebben me geholpen en dat maakt dat ik nu bijna 20 kilo ben afgevallen.

Leuke linkjes over dit traject

Misschien lees je nu voor het eerst over dit traject of misschien ben je toch getriggerd door de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt en wil je graag meer lezen. Ik heb er inmiddels al aardig wat over geschreven. Deze artikelen heb ik hieronder gebundeld zodat je alles terug/na kan lezen.

Afvallen zonder dieet en sportschool

Ik ben er van overtuigd dat je kan afvallen zonder dieet en sportschool, maar je moet er natuurlijk wel iets voor doen. Toch probeer ik dat te zoeken op een meer laagdrempelige manier zodat ik het ook makkelijker vol kan houden. Zo fiets ik minimaal vier keer per week, acht kilometer per dag. Weliswaar elektrisch, maar het is wel een bakfiets (dus een stuk zwaarder) en ik zet deze niet op de hoogste ondersteuning.

Ook wandel ik vaak en ik ren tig keer per dag de trappen op en af. Ik heb een zittend beroep dus dit moet wel, haha. Verder doe ik geregeld buikspieroefeningen. Ik doe mijn best om in beweging te blijven en dat is echt nodig. Toch valt het niet altijd mee om daar tijd voor vrij te maken, omdat ik veel werk. Ik kan dus niet ’s morgens een wandeling maken als de kinderen naar school zijn bijvoorbeeld. Ik denk dat veel vrouwen dat zullen herkennen en dat betekent dat ik het wandelen echt moet plannen en mij er dan ook echt toe moet zetten ;-). Bijvoorbeeld op de woensdag en in de weekenden. Met een sportschoolabonnement zal het zeker sneller gaan, maar ik ken mijzelf. Dan ga ik in het begin heel fanatiek en vervolgens stagneert dat.

Wat betreft dieet kan ik bijna vragen ‘welk dieet?’. Ik hoef geen dieet te volgen en mag in principe alles eten, maar natuurlijk wel met mate en ik neem heel andere beslissingen dan voorheen. Ik merk dat ik sneller vol zit en ook misselijk word als ik teveel suiker binnen heb gekregen.

Tussendoortjes tijdens het afvallen

Verder eet ik andere tussendoortjes. Hier heb ik laatst al uitgebreid over geschreven. Lekkere tussendoortjes die vullen, dat is het belangrijkst anders blijf je dat hongergevoel houden. Ik eet nog nauwelijks chocolade op het werk en als iemand trakteert neem ik een heel klein stukje of ik deel een koekje met een collega. Ook die kleine keuzes maken al een verschil weet ik inmiddels. Verder drink ik veel water en vooral heel veel gemberthee. Superlekker en gezond. Ik heb nu niet het idee dat ik er enorm veel voor moet laten.

Geduld hebben

In het begin gaat afvallen behoorlijk snel. Dat is nu wel anders. Twee ons per twee weken afvallen is nu geen uitzondering, maar er is bijna 20 kilo vanaf. Ik sta soms stil, maar er kwam gelukkig niets aan. Ik ken mijzelf, dat werkt voor mij dan heel demotiverend. Toch is het een kwestie van een lange adem hebben en het zal altijd een struggle blijven. Ik hoop er voor de zomer nog vijf kilo af te krijgen, maar ik durf niet te zeggen of mij dat gaat lukken.

Toch ben ik al heel blij met die bijna 20 kilo!

Wat denken jullie, kan je afvallen zonder echt dieet en de sportschool? Klets mee in de comments hieronder, op Instagram of Facebook.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *