Home + Geen moestuin? Hier kun je fruit plukken en ik mag een adoptieboom verloten!

Geen moestuin? Hier kun je fruit plukken en ik mag een adoptieboom verloten!

Hoewel ik nooit groene vingers heb gehad ben ik wel heel erg blij met onze nieuwe tuin en grote moestuin. Zo konden we afgelopen weekend mega veel paprika’s plukken, hebben we al heel veel komkommers gehad en heeft onze perenboom nog nooit zo vol gezeten als afgelopen zomer. Er zijn in totaal denk ik wel 10 emmers met peren uit gekomen, echt bizar veel! Verder hadden we ook veel tomaatjes en aardbeien. Onze buren hebben ook moestuinen en omdat onze tuinen in elkaar overlopen helpen we elkaar waar het kan en delen we onze groentes en fruit met elkaar. Supergezellig, maar wat nou als je die ruimte niet hebt en toch je eigen fruit wil plukken? Dan kom je dit weekend fruit plukken op Landgoed de Olmenhorst of adopteer je alvast een boom!

Waar kun je een fruitboom adopteren?

Er zijn natuurlijk diverse plekken in Nederland waar je een fruitboom kunt adopteren en fruit kunt plukken, maar Landgoed de Olmenhorst is wel heel erg leuk! Dit landgoed is opgericht in 1854 en heeft dus een hoop meegemaakt waaronder twee wereldoorlogen. Dat maakt het landgoed historisch. Het bijzondere is dat dit landgoed al die tijd van dezelfde familie is geweest: familie de Clercq.

Op het landgoed is van alles te beleven: er worden ontzettend leuke activiteiten georganiseerd (zoals een Puur Natuur Markt en een Oogstmarkt), er is een speeltuin voor de kinderen en je kunt lekker lunchen of een kopje koffie drinken met wat lekker, in de Fruitloods. Daarnaast kun je er uiteraard appels (en soms peren) plukken en het is natuurlijk wel heel erg leuk als je dat kunt doen van je eigen adoptieboom!

Waarom fruit plukken zo leuk is

We zijn ons steeds meer bewust waar ons eten vandaan komt en zijn kritischer op wat we eten. Duurzaamheid is een item dat voor veel gezinnen steeds belangrijker wordt en dat is bij ons niet anders. We willen dat de jongens gezond eten en hoe gaaf is het om zelf voor je eten te zorgen of het zelf te plukken? Kinderen leren er een hoop van, vinden het vaak leuker om te eten omdat ze er zelf bij betrokken zijn geweest en kinderen weten waar hun eten vandaan komt. Zelf merk ik dat de jongens het fantastisch vinden, dus wij kunnen het alleen maar toejuichen.

Praktische informatie over Landgoed de Olmenhorst

Het landgoed is alle dagen geopend van 14 september t/m 27 oktober 2019. Op woensdag kun je zelf komen plukken van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend zelfs al vanaf 10.00 tot 17.00 uur. In de herfstvakantie, van 19 t/m 27 oktober 2019, kun je alle dagen fruit komen plukken tussen 10.00 en 17.00 uur.

Op woensdag kun je er gratis parkeren en in het weekend betaal je €3,- voor een hele dag. Past perfect tussen de low budget uitjes die ik graag met jullie deel!

Adres:

Lisserweg 481
2165AS Lisserbroek

Superleuk, ik mag een adoptieboom verloten voor volgend jaar!

Ik heb voor dit jaar een adoptieboom gekregen van Landgoed de Olmenhorst. Wij hebben een boom gekregen met de Topaz appel (heb ik persoonlijk nog nooit geproefd, dus ben heel benieuwd) en gaan komende week met zijn viertjes plukken. Als je een adoptieboom hebt mag je tijdens het plukvenster zeven dagen per week komen plukken van je boom. Ook krijg je een eigen naambordje bij je boom. Dat vinden kinderen natuurlijk fantastisch!

Ik mag een adoptieboom voor volgend jaar verloten aan één van jullie. Dat betekent dat er voor volgend jaar een boom voor jullie gereserveerd wordt en jullie ook een naambordje erbij krijgen. Hoe leuk is dat?! Dat staat garant voor leuke uitjes met je gezin naar het landgoed én lekkere appeltaart 😉

Wil je meedoen en een adoptieboom winnen? Laat dan een reactie hieronder achter en doe mee! De winnaar krijgt persoonlijk bericht per mail dus doe mee met een mailadres dat je zeer regelmatig checkt. Je kunt meedoen tot en met 30 september 2019.

Doe je mee?

Hebben jullie fruitbomen en/of een moestuin?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 Reacties

 1. Christine
  20 september 2019 / 06:56

  Wat ontzettend leuk. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het er gaan vinden komende week!

  • Mariska
   21 september 2019 / 07:42

   Zo leuk om onze kids te laten zien waar appels echt vandaag komen ipv de supermarkt! Dus heel hard duimen!
   Helaas te weinig zon in eigen tuin voor fruitboom.

 2. Laris
  20 september 2019 / 07:49

  Ooh dat zou geweldig zijn voor mijn gezellige kleine fruitmonsters !! # ik doe mee!!!

 3. Sandra
  20 september 2019 / 07:58

  Grappig. Ik woonde in het zelfde dorp. Een klasgenoot van mij woonde er vroeger… ik rij er nog regelmatig langs naar mijn vader toe. Maar stom dat we nooit daar over na gedacht hebben. Zal super zijn kunnen de jongens eerst plukken en dan door naar opa voor appeltaart te maken

  • Mirna
   21 september 2019 / 06:49

   Wat een super leuke actie!! Onze kinderen houden van appels, dus een boom zou fantastisch zijn! ??
   En daarbij is het een feestje om naartoe te gaan! ?

 4. Nancy
  22 september 2019 / 19:20

  Hou Marisca,
  Wat een leuk idee een appelboom, wij loten heel graag mee aangezien wij geen ruimte hebben voor een appelboom en wij, en vooral onze dochter Fleur, ze wel erg lekker vinden en dan hebben we gelijk een leuk uitje.
  Groetjes, Nancy

 5. Marrie
  28 september 2019 / 15:11

  Hoi Marisca, dat lijkt ons wel wat: een eigen appelboom. We hebben een sappan dus dat wordt dan heerlijke, gezonde appelsap volgend jaar.

 6. Romina
  28 september 2019 / 15:30

  Wauw dat zou gaaf zijn! Wij houden van fruit en het verbouwen ervan!

 7. Ramona
  28 september 2019 / 15:41

  Ooooh een eigen appelboom dat zou echt te gek zijn voor mijn kleine appelmonstertje! Fingers crossed! Leuke blog over de Olmenhorst, ben benieuwd hoe het daar is. We gaan er hoe dan ook maar eens naar toe om appeltjes te plukken. Fijne herfst iedereen! ????????

 8. Leonie van Zijll
  28 september 2019 / 15:54

  Dat zou heel gaaf zijn om een eigen adoptieboom te winnen!
  Mijn dochters van 15 en 5 jaar, willen heel graag eens appels plukken hoe gaaf is dat als dat van je eigen toegewezen boom is!
  Bijkomstig is dat het de afstand goed te doen is, ongeveer 25 min rijden.
  Leuke actie! Veel plezier van je Topaz appel, benieuwd wat je van de appel gaat vinden! Krijgen we dit nog eens te lezen? ?

 9. Marissa
  28 september 2019 / 15:56

  Super leuk. Wij willen graag meedoen
  Om kans te maken om een boom adopteren .
  Liefs Marissa
  Björn en Fenna

 10. Pien de Boer
  28 september 2019 / 16:04

  Oei wat leuk! Wij doen graag mee met deze actie.
  Veel pluk plezier.

 11. Pien de Boer
  28 september 2019 / 16:04

  Oei wat leuk! Wij doen graag mee met deze actie.
  Veel pluk plezier.

 12. Mandy
  28 september 2019 / 18:02

  Wat ontzettend leuk lijkt me dit!!
  Mijn 3 kids eten zoveel appeltjes en hoe leuk zou het zijn als we dit zouden kunnen doen van onze eigen boom!
  Ik zie opa en oma ook al genieten van dit leuks.
  We wonen er niet zo ver vandaan.
  Heeel graag dus ?

 13. Vincent
  28 september 2019 / 19:28

  Heb echt 2 buiten kids, maar toch krijgen ze nog te weinig mee waar groente en fruit van dan komen. Dus een eigen boom zou super tof zijn! Moestuintjes mislukken helaas meestal bij mij.