Home + Gastblog Lonneke| Sleutels kwijt

Gastblog Lonneke| Sleutels kwijt

Hebben jullie ook een man thuis, die NOOIT wat kan vinden? Ik wel namelijk. Het begint al ’s morgens: ‘Lieverd, liggen er nog ergens schone sokken’? Uhm ja schat, op de schone was stapel bij de wasmachine. Even later: ‘Lon, heb je mijn autosleutels gezien’? Meestal hou ik dan even mijn mond en hoor ik welgeteld 2 seconden later: ‘Oh laat maar, zie ze al’.

Komt het volgende jullie ook weleens bekend voor:

IK:       Liefje, wil je even de tandenborstel van Luca pakken?
M:        Zonder te kijken – Ja, waar ligt ie?
IK:       In de la onder de spiegel.
M:        Welke la?
IK:       Rechter la.
M:        Welgeteld een halve seconde later – Ligt er niet!
IK:       In het linker bakje.
M:        Nee, ligt er echt niet.
IK:       Wedden?
M:        Oké,  kom maar kijken!

Half stampvoetend naar boven met Luca in zijn slaapzak op mijn arm trek ik de la open en gris met een half geïrriteerd hoofd en half triomfantelijk hoofd de tandenborstel uit het linker bakje. Ik slinger hem nog even een paar keer voor zijn ogen heen en weer en dender weer naar beneden.

En nu zijn we dus iets kwijt wat we echt moeten vinden, sleutels. Belangrijke sleutels. Mark kwam erachter op het moment dat hij eigenlijk al op weg moest zijn naar Duitsland voor zijn werk, kortom stress. Ik ben niet vaak iets echt kwijt, meestal weet ik het wel weer te vinden, omdat ik het vaak zelf heb opgeruimd. Maar deze keer heeft vriendlief ze ergens neergelegd en hebben we inmiddels geen idee meer waar we moeten zoeken.

Wij zijn geen geordend huishouden, maar we hebben wel altijd veel plekjes waar iets kan en eigenlijk ook moet liggen. Al die plekken hebben we inmiddels 10 keer nagelopen, maar zonder resultaat. Alle kastjes en lades halen we overhoop, we rennen van zolder naar slaapkamer naar keuken en nog maar een keer terug. Luca zoekt op zijn manier ook mee (lees: alles uit de kasten trekken) en pakt elke keer precies de dingen waar hij niet mee mag spelen, het is chaos. Papa is inmiddels vertrokken en wij zoeken nog even door. En ik neem me voor de 100ste keer voor om sleutelbakjes en weet ik veel wat voor bakjes nog meer neer te gaan zetten om dit soort dingen te voorkomen.

Vanmorgen, Mark is inmiddels weer op kantoor, ontvang ik om half 9 een appje met een foto van de sleutels in zijn bureau la. Gevonden, ze lagen op werk. Tja….

Fijn weekend!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie