Home + De vijf leukste, gratis foto apps voor Android

De vijf leukste, gratis foto apps voor Android

Ik hou van foto apps, zodra ik hoor dat er een nieuwe is die ik uitgeprobeerd moet hebben, neem ik dat klakkeloos aan, download ik hem en ga ik ermee aan de slag. Vooral Milan is dan een goed onderwerp natuurlijk, maar ook probeer ik dan iets creatiefs te maken van de items uit de webshop dat is dan weer leuk voor op Facebook, Instagram etc.
Maar, het is wel een dingetje die foto apps, want vaak zijn ze voor de iPhone eerder uit en hebben ze meer mogelijkheden. Toch maakt Android een inhaalslag en zijn  er echt leuke foto apps waar je de leukste dingen mee kan maken. Ik heb de leukste voor je verzamelt.

En nee, ik kom niet aan met Instagram, want die ken je sowieso al 😉

PicLab
Met PicLab voeg je teksten toe aan je foto. Je kan kiezen uit verschillende lettertypen (ook verschillende op één foto) en de tekstkleur (zwart, grijs of wit). Daarnaast kan je ook kiezen uit verschillende filters dus ook dat hoef je niet eerst met een andere app te doen. Dat kan overigens wel; als jij een app hebt met mooie foto filters kan je de foto eerst daarin bewerken om er vervolgens via PicLab een tekst aan toe te voegen. Ik ben fan!

Voorbeeld PicLab

Voorbeeld PicLab

We Heart Pics
Niet te verwarren met We Heart It, zie een vorige blogpost, maar zoek eens op We Heart Pics, ook met deze app kan je teksten toevoegen aan je foto, maar vaak ook in een bijzondere filter. Denk bijvoorbeeld aan een driehoek in het midden, een polaroid foto etc. Het leuke aan deze app is dat je ook filters kan toevoegen, maar hij voegt, als je dat wilt, ook je locatie toe aan de foto. En dat geeft het net weer dat beetje extra. Wil je de locatie er niet bij zet je dit uit. Ook is het leuk dat andere mensen je foto’s kunnen liken en jij de foto’s van anderen kan zien voor inspiratie.

Nadeel van deze app is dat je voor de leukste lettertypen moet betalen. Maar dan nog is deze app echt onmisbaar! Hieronder twee voorbeelden van foto’s die ik zelf met deze app heb gemaakt.

Polaroid voorbeeld

Voorbeeld met locatie

Voorbeeld met locatie

Instant Effects FX
Over deze app kan ik heel kort zijn. Deze heb ik genomen omdat ik toch een hoop filters miste bij Instagram. Ik wilde graag meer met mijn foto’s. Deze app heeft veel mooie gratis filters en er zitten betaalde tussen. Toch is het aanbod gratis filters groot en kan je er alle kanten mee op. Ook kan je er nog frames aan toevoegen, maar ik vind persoonlijk dat een foto daar niet altijd mooier van wordt. Daarnaast is het mogelijk om er ook teksten aan toe te voegen, maar ik vind de lettertypen van PicLab mooier dus gebruik ik deze echt voor de filters.

Voorbeeld van mijn nagellak kastje, bewerkt met Instant Effects FX

Voorbeeld van mijn nagellak kastje, bewerkt met Instant Effects FX

BokehPic
Deze app is perfect voor het toevoegen van bolletjes, sterretjes, hartjes etc. in alle kleuren en vormen. Wil je alleen een randje met bolletjes? Dat kan! Wil je de hele foto bezaaid met hartjes? Ook dat kan! Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Voor mij hoeft het  niet té gek, maar dit is wel een fijne app. Nadeel is wel de reclame, maar daar stoor ik me niet zo heel vaak aan. Ik vind het gemak van de app zwaarder wegen.

Voorbeeld van een foto met BokehPic

Voorbeeld van een foto met BokehPic

 

InstaFrame
Deze app doet net even meer dan bijvoorbeeld Photo Grid vind ik. Je kan collages maken met veel foto’s (sowieso tot 16 foto’s), eenvoudig de formaten van de foto’s aanpassen en ook de randen tussen de foto’s een kleur geven. Ook in deze app kan je de foto’s voorzien van tekst. Dit is gewoon een app die doet wat hij moet doen als het om collages maken gaat. En collages vinden we leuk!

Voorbeeld van de InstaFrame app

Voorbeeld van de InstaFrame app

Wat is jouw favoriete foto app? Ik hoor het graag, want probeer ’t graag uit!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *