Home + Financiële Opvoeding | Maak van je kind een Money Maestro!

Financiële Opvoeding | Maak van je kind een Money Maestro!

Bij ons thuis hing vroeger een tegeltje op het toilet met daarop de tekst ‘Wie voor een dubbeltje is geboren, wordt nooit een kwartje’. Mijn vader was nogal van dit soort tegeltjes en hoewel ik niet weet of hij zelf in die tekst geloofde, geloofde ik dat jarenlang wel. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ dus dan hoef je je ook niet meer in te beelden toch? Dat geldt dus ook voor geld. Ik vond dat ik tevreden moest zijn met wat ik heb en dat ben ik ook. Maar inmiddels weet ik ook dat je heel goed een kwartje kan worden. Iets wat ik mijn kinderen ook graag mee wil geven. Onder andere met de cursus ‘Money Maestro – Maak je kind slim met geld’.

Financiële opvoeding

Iedereen kan een kwartje worden. Zelfs nog wel meer, als je weet hoe geld werkt en bereid bent je in geld te verdiepen. Wij doen dit sinds een aantal jaar. Niet alleen om het financieel steeds beter te krijgen, maar ook om onze kinderen het goede voorbeeld te geven. Geld is namelijk ontzettend leuk. Dat weten wij inmiddels ook. Het is geen doel op zich, maar het stelt je wel in staat om leuke dingen te doen en financiële tegenslagen op te vangen. Dit willen we onze kinderen ook meegeven: een positieve associatie met geld.

Nu lees ik veel over geld en we hebben het hier thuis ook vaak over. Ook doe ik gerust de administratie met de kinderen om mij heen en mogen ze ook zeker kijken wat we verdienen, wat alles kost en hoe ik het iedere maand aanpak. ik vind het oprecht leuk om te doen en ik hoop dat op hen over te brengen.

Toch kan het altijd beter. Toen ik zag dat er een nieuwe cursus kwam van PorteRenee voor kinderen, schreef ik ons meteen in. Onze oudste gaat naar de middelbare en dat brengt andere geldvragen met zich mee. Tegelijkertijd hebben we nog een kleuter rondlopen die denkt dat je altijd geld uit de muur kan trekken en dat je rijk wordt van een paar glimmende steentjes die hij op straat heeft gevonden. Hoe kunnen we hem al een beetje op weg helpen op de manier waarop hij het gaat begrijpen? We kunnen wat dit betreft wel wat handvatten gebruiken.

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat kinderen die thuis leren omgaan met geld, later vaak goed kunnen sparen en makkelijker rond kunnen komen?

En dat is juist wat we willen voor onze kinderen. Helemaal nu alles duurder wordt en de woningmarkt onzeker is. Misschien is een goede financiële basis nu wel belangrijker dan ooit.

Cursus ‘Money Maestro – Maak je kind slim met geld’

Op 26 mei opende PorteRenee de cursus ‘Money Maestro – Maak je kind slim met geld’. Om ouders zo te helpen hun kinderen met geld om te leren gaan. Samen met opvoedkundige Marina van der Wal geeft zij ouders handvatten voor de financiële opvoeding. Onderwerpen als zakgeld, kleedgeld, sparen en uitgeven, financiële keuzes maken, invloed van reclame en social media komen voorbij in de cursus. Marina en Renée richten zich in de cursus op ouders van kinderen tussen de 3 en 25 jaar oud. Dat laatste is handig, want vaak studeren kinderen nog en wonen ze ook nog thuis. Nu helemaal.

De cursus bestaat uit 40 video’s, opgedeeld in leeftijdscategorieën. Bij de cursus zit een printbaar werkboek met oefeningen, te bespreken vragen met je kind, spaarkleurplaten en aanvullende info over de cursus. Deelnemers houden toegang tot de cursus zolang PorteRenee bestaat en kunnen dus op een later moment – wanneer de kinderen ouder zijn – opnieuw inloggen en de lessen in de nieuwe leeftijdscategorie bekijken.

Wat vinden wij van de cursus?

ik ben bij ons thuis het meest streng over geld en Pat en ik zijn het niet altijd met elkaar eens. Ook denken we soms dat één van de kinderen prima iets kan begrijpen, terwijl dat toch niet zo blijkt te zijn, omdat ze daar nog echt te jong voor zijn. Wij weten het ook niet altijd. Zijn we te streng of juist niet en wat kunnen we ze leren als het gaat om geld? En, wat mogen we op deze leeftijden van ze verwachten? Kortom, veel vragen waar ik het antwoord ook niet op wist.

Ik heb inmiddels al heel wat video’s gezien en ik vind het een ontzettend fijne en praktische cursus. Lekker concreet en duidelijk met veel goede tips per leeftijdscategorie. Ik ga lekker in de tuin zitten, doe mijn oortjes in en luister. Dat is toch heerlijk!

Praktische informatie over de cursus op een rijtje

Wat: online cursus Money Maestro – Maak je kind slim met geld
Waar: volledig online. Bestaande uit opgenomen video’s en één livesessie (datum nog niet bekend)
Wanneer: de cursus is inmiddels open, deelnemers kunnen zelf bepalen wanneer ze de cursus volgen
Voor wie: ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 25 jaar
Aanmelden: klik op deze link om de cursus aan te schaffen
Inschrijfperiode: Inschrijven kan nog tot en met zondag 4 juni 2023, dus wees er snel bij!
Kosten: € 89,-. Dat lijkt een flinke investering, maar ik ben echt enthousiast over de inhoud van deze cursus. Hier gaan jullie lang plezier van hebben en ik vind het echt een waardevolle investering

Voor ons is dit de tweede PorteRenee cursus. De eerste die we deden was ‘In Control’ en dankzij die cursus houden we nu echt veel meer geld over per maand dan voorheen. Die cursus heeft zich meteen terugverdiend. Dit is een cursus voor de lange termijn, maar zo werkt beleggen ook toch? 😉 Ik ben er echt van overtuigd dat je ook deze investering terug verdient.

Hoe pakken jullie de financiële opvoeding van je kind(eren) op?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  30 mei 2023 / 08:11

  Leuk om je enthousiasme te lezen, Marisca, ik wist ook niet hoe snel ik me in moest schrijven, maar ga de video’s op m’n gemak kijken als er meer ritme met onze newborn is en ik de avond weer voor mezelf heb ????

  • Marisca
   Auteur
   30 mei 2023 / 09:03

   Hi Christine,

   Wat leuk om te horen. Veel plezier ermee als je de tijd en ruimte hebt om deze cursus te volgen! Je gaat er geen spijt van krijgen vermoed ik.

   Groetjes,
   Marisca