Home + Diary | Kapotte auto, in de Telegraaf en veel thuiswerken

Diary | Kapotte auto, in de Telegraaf en veel thuiswerken

De weken vliegen voorbij. Dit was alweer de laatste volledige week van de maand mei. Deze week was Patrick de hele weg omdat hij vrijwilliger was bij de avondvierdaagse. Ook ging zijn auto kapot en stonden Floris en ik in de Telegraaf. Je leest en ziet alles in de diary van afgelopen week. Kijk je weer gezellig mee?

Maandag

Nou, dat begint goed; ik vergeet gewoon foto’s te maken vandaag! Dat gebeurt echt zelden. Het was een drukke dag op kantoor, ik heb veel aan mijn hoofd en ook thuis is het druk. Het kwam er daarom echt niet van. De rest van de week gaat het beter, dat beloof ik.

Dinsdag

Vandaag staan Floris en ik in de financiële special van de Telegraaf en Floris staat zelfs op de cover van deze special. Wat een vrolijke foto! Even later staat Pat naast ons bed om te vertellen dat zijn auto niet start en hij dus onze auto mee moet nemen naar het werk. Dat komt echt niet uit, want ik had hem eigenlijk nodig vandaag. Het is niet anders, maar balen is het wel.

Ondertussen gaat de rest gewoon door. Er moeten weer flink wat tassen mee vandaag.

Ik ben vanmorgen kort op kantoor, heb daarna een afspraak en vervolgens werk ik weer thuis en heb ik de hele middag een online congres. Ondertussen komt de Wegenwacht voor de auto van Patrick. Ook die krijgt hem niet aan de praat en de auto wordt weggesleept naar de garage. Later in de middag blijkt dat ze het probleem ook daar niet kunnen vinden. We hebben die auto vorig jaar gekocht, hij is net glansrijk door de APK gekomen en nu doet ‘ie niets meer. De garantie is pas net vervallen en we hebben hem echt nodig. Een andere auto zou een flinke aanslag op de spaarrekening zijn. Dat is balen aangezien we ons hebben ingeschreven op een nieuwbouwproject. Dit kunnen we er dan even niet bij hebben, al komt het natuurlijk nooit uit.

Ondertussen gebeuren er ook nog leuke dingen. We hebben de Telegraaf inmiddels in huis en kijk nou even hoe leuk dit is! Floris is zo trots. Verder loopt de rest van de dag zoals die altijd loopt, al is Pat de hele week als vrijwilliger betrokken bij de avondvierdaagse en dat betekent dat we hem de komende dagen nauwelijks zien. Hij doet dit trouwens ieder jaar om een steentje bij te kunnen dragen voor de kinderen. Mooi toch? Ik werk ondertussen nog wat aan Mamablogger en ga vroeg naar bed. Morgen weer een dag.

Woensdag

Goedemorgen! Een nachtje goed slapen doet wonderen. De zon schijnt en laten we hopen dat het meevalt met de auto.

Ik werk tot ongeveer 13.30 uur op kantoor en fiets dan naar school. Niet veel later rijden we weer door naar de stad om soep te brengen bij mijn ouders en Milan moet naar de musical. Tussendoor krijgt Pat een telefoontje dat de auto klaar is. Het probleem is eindelijk gevonden en verholpen. Het bleek de krukassensor te zijn. Het zal wel haha, ik was al lang blij dat het was opgelost.

Terwijl Milan bij de musical is, brengen mijn ouders mij naar de garage. Vervolgens rijd ik in de auto van Pat naar huis en zet de auto daar neer. Daarna sjezen we weer snel door naar de stad om Milan op te halen. We nemen de lift naar boven en gluren nog even om het hoekje om Milan te zien. Daarna snel weer naar huis om te eten. Wat een dag!

Donderdag

Drukke ochtend op kantoor, daarna snel door naar school om vervolgens met een lege bakfiets naar huis te fietsen. Floris speelt bij een vriendje en ik werk thuis weer door. Heel fijn, want dan kan ik even door. Het is nodig, haha.

Ook vandaag eet ik alleen met de jongens, omdat Pat bij de avondvierdaagse is. Ik heb nog soep over en eet dit met de jongens. Van Floris moest ik hier een foto van maken. Doen we dat toch 🙂

Vrijdag

Op de fiets naar het werk en eenmaal daar genieten van de kleine meerkoetjes in het water naast kantoor.

Ik werk de middag thuis. Pat is bij de avondvierdaagse en omdat mijn ouders in de binnenstad wonen kunnen zij juist niet weg vanwege de avondvierdaagse om de jongens uit school te halen. Na het werk, kook ik en is het voor Milan alweer bijna tijd om naar Krav Maga te gaan.

Floris moet wakker blijven omdat we Milan ook weer op moeten halen en dus besluit ik hem te verrassen. Hij mag zijn eigen chips uitzoeken en lekker lang opblijven om ze te eten. Kind helemaal gelukkig haha.

Zaterdag

De avondvierdaagse zit erop en alles is weer normaal. Pat is weer thuis en ik ga voor mijn nagels naar de stad. Lekker op de fiets en even wat tijd voor mijzelf. Daarna shop ik alvast het één en ander voor de zomervakantie. Ik plan altijd vooruit zodat we op het laatste moment niet meer hoeven te stressen en we niet in één keer zoveel geld uit hoeven te geven.

En de tuin in met dit fijne boek.

We rijden later in de middag nog even naar Waddinxveen voor wat dingen en ik spot dit jurkje. Ik vind blote benen echt een ding bij mij vanwege mijn dikke enkels, maar zwicht toch vanwege dit te gekke jurkje. Kunnen mijn benen in ieder geval wat bruiner worden. Daar knappen ze altijd van op!

Zondag

Prachtig weer om de dag te beginnen met een lekkere wandeling. Podcast aan en gaan!

En kroelen in de tuin met dit schatje.

Tijd voor een leuke cursus in de zon. Ik volg de nieuwe cursus van PorteRenee: ‘Maak van je kind een Money Maestro’. Deze gaat over de financiële opvoeding van kinderen tussen de 3 en 25 jaar. Heel erg leerzaam, want wij vinden het heel erg belangrijk dat onze kinderen een positieve associatie hebben met geld en leren goed met geld om te gaan. Dit was toevallig ook wat ik heb benadrukt in de special van de Telegraaf. Nu Milan naar de middelbare gaat en Floris denkt dat je gratis geld uit de muur kan trekken, vind ik het nuttig hier juist meer over te leren zodat wij hen het goede voorbeeld kunnen geven. Oom tips over het doen van online aankopen (bijvoorbeeld in games) komen aan bod. De cursus is leuk, laagdrempelig en je kan deze op jouw tempo en tijdstip volgen zonder dat je je kinderen daar perse voor nodig hebt. Ideaal! Zelf ook benieuwd geworden? Op deze pagina lees je meer over de cursus en hier kun je je meteen aanmelden. Dit kan nog maar een paar dagen begreep ik.

Nog even op de fiets naar Moordrecht voor een lekker ijsje en ja hoor, met blote benen! Ik vind het een ding, maar doe het toch, want wil ze bruin(er) hebben haha. Later op de middag fietsen we nog naar mijn ouders en eten we daar. Prima dagje zo!

Hoe was jullie week? Ik hoop goed en een fijne week gewenst!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *