Home + Waarom Jetpack onmisbaar is voor jouw blog

Waarom Jetpack onmisbaar is voor jouw blog

Een tijdje terug was ik druk met mijn blog (altijd, maar de lay-out dus). De lay-out was niet naar mijn zin en ik wilde bepaalde functionaliteiten makkelijk toevoegen. Toen ik de vraag op Twitter stelde hoe ik dit het best kon doen, kreeg ik meerdere malen de tip Jetpack. Dit pakket download je gratis voor WordPress en Jetpack heeft inderdaad een heel pak functionaliteiten bij zich die jij alleen maar hoeft te activeren als je deze wilt. En geloof me, moeilijk is het niet!

In deze blog leg ik je uit hoe je Jetpack installeert en wat je er zoal mee kan. In volgende blogs wil ik per functionaliteit beschrijven wat je ermee kan en hoe je deze toevoegt.

Maar laten we beginnen bij de basis, je moet Jetpack natuurlijk eerst installeren 😉 Dat doe je heel eenvoudig bij Plugins > Add new > en in de zoekbalk zoek je op Jetpack. Deze installeer je en dan kan je al gauw aan de slag. Er wordt vervolgens automatisch een Jetpack ‘pagina’ aangemaakt in de menustructuur (onder dashboard) Hier kan je alle functionaliteiten zien die Jetpack biedt, bekijken, activeren en zodat deze zijn geactiveerd staan deze bijvoorbeeld bij je widget zodat je deze zelf ergens kan wegzetten. Bijvoorbeeld in je zijbalk zoals ik heb gedaan met de Twitter widget en de Facebook widget.

En de Twitter widget van Jetpack werkt perfect, want bij andere Twitter widgets die ik heb geprobeerd ging het toch niet zo eenvoudig als met Jetpack!

Hieronder een klein overzicht van wat je zoal kan vinden in Jetpack;

  • Deel een nieuwe post automatisch op jouw verschillende social media kanalen met een zelf geschreven stuk tekst erbij
  • Contact formulieren toevoegen
  • Een link maken met Google+
  • Tiled galeries is een tool die je op een bijzondere manier foto’s in je post laat invoegen, zeker de moeite waard!
  • Statistieken
  • Per e-mail inschrijven zodat men geen blog meer van je mist
  • Etc.

De komende tijd zal ik wat verschillende onderdelen eruit pikken en die uitgebreider beschrijven. begin maar alvast met het installeren van Jetpack, want als je een WordPress blog hebt, is Jetpack toch écht onmisbaar!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties