Home + Family hotspot | Maritiem museum in Rotterdam

Family hotspot | Maritiem museum in Rotterdam

Je rijdt er zo vaak langs en iedere keer zeggen jullie dan tegen elkaar dat jullie er echt eens heen moeten. Zo dichtbij huis en je bent er nog nooit geweest. Dat hadden wij met het Maritiem Museum in Rotterdam. We zijn er ontelbare keren voorbij gereden en ook als we een dagje uit planden kwam die optie voorbij, maar ach, het is zo dichtbij dan komt het nog wel een keer.

En vorige week zondag was die keer dan eindelijk en zijn we er voor het eerst geweest.

Aan de buitenkant van het museum kun je je niet zo goed voorstellen wat je binnen kunt verwachten, maar ik kan je vertellen dat het ons enorm verraste. Lees je mee?

Maritiem Museum in Rotterdam

Het Maritiem Museum ligt praktisch aan de Maas en in het centrum van Rotterdam. Een unieke locatie dus. We kwamen binnen in een enorme hal en waanden ons op dat moment ook echt in een andere wereld. Een wereld die wij niet zo goed kennen en waar we weinig mee te maken hebben; de wereld van de scheepvaart.

We besloten eerst de eerste verdieping te gaan ontdekken met alle kopstukken. Hier vind je dus ook echte kopstukken. Ontzettend interessant. Wat ook veel indruk maakte was de familietentoonstelling ‘Wonen op water’. Hier kon je ervaren hoe het is om op het water te wonen en kon je luisteren naar de verhalen van mensen die op het water wonen. Wat beweegt hen en wat komt er eigenlijk bij kijken als je een huis wilt bouwen op het water?

Lunchen in het Maritiem Museum

Tijd voor een lunch! We zijn weer naar beneden gelopen, want daar is het museumcafé. Ik ben persoonlijk altijd wat terughoudend met zulke cafés omdat die vaak erg duur zijn. Dat was bij deze zeker niet het geval. Het was prachtig weer dus besloten we buiten te gaan zitten. En dan merk je dat je in een grote stad bent; lekker veel bedrijvigheid, uitzicht op de Leuvehaven waar van alles gebeurt, mensen die er aan het sporten waren etc. Dat heeft als voordeel dat kinderen er zoveel kunnen zien dat ze stil zitten 😉 En als ze niet stil zitten hebben ze genoeg ruimte om er te spelen zonder dat ze in de buurt komen van het water.

Deck 2; één groot speelparadijs voor kinderen

Bij de kassa hoorden we al dat deck 2 ontzettend leuk is voor kinderen dus na de luch was het tijd om daar de boel te gaan verkennen. We namen eerst een kijkje bij de familietentoonstelling ‘Zeekastelen’ waar je je aan boord van een luxe cruiseschip waant, supergaaf! Kijk vooral even naar de foto’s dan zie je waar ik het over heb.

Even terug in de tijd naar echte luxe op een cruiseschip. Milan keek zijn ogen uit en leefde zich uit met de karaoke en de spelletjes.

Daarna gingen we naar ‘De wereld op je bord’ waar kinderen spelenderwijs leren over waar het eten wat regelmatig op hun bord ligt, vandaan komt. Door middel van een paspoort beantwoorden ze vragen en doen ze spelletjes om aan de antwoorden te komen. En bij het juiste antwoord mochten we de vraag weer afstempelen.

Professor Plons

En toen werd het pas écht feest, want we gingen naar de haven van Professor Plons. Hier was buiten een haven nagebouwd waar kinderen zelf kun lading op hun schip konden laden, deze konden scannen, takelen etc. Milan vond het fantastisch en wilde er niet meer weg. Hij vroeg of we zoiets ook in de tuin konden maken…. 😉

Maar buiten was er ook van alles te zien

Buiten zijn er veel schepen te zien, kun je naar de vuurtoren die ooit langs de Nieuwe Waterweg heeft gestaan. Wij bezochten er een oud atelier schip dat er die dag nog lag. Gaaf om daar eens binnen te kijken!

Mocht je deze vakantie een uitje zoeken met de kids waar heel veel te zien en te doen is en waar ze kunnen spelen terwijl jullie in het zonnetje genieten? Waar ze veel van opsteken en waar er binnen ook verkoeling is? Dan is het Maritiem Museum in Rotterdam echt een aanrader. Wij vonden het super en mag deze vakantie dan ook niet onderbreken bij ons family hotspots!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie