Home + Pokémon Go met het hele gezin?

Pokémon Go met het hele gezin?

Wat nou komkommertijd in de zomer? Er gebeuren genoeg nare dingen, maar buiten dat valt er iedere dag wel wat te schrijven over Pokémon Go. Sinds afgelopen zaterdag is de app officieel te downloaden, maar de echte liefhebbers konden niet meer wachten en haalden hem ergens anders vandaan. En ja, ik zal heel eerlijk bekennen dat ik er één van was. Niet omdat ik nu zo’n Pokémon liefhebber ben (ik kende alleen maar Pikachu), maar omdat ik gewoon ontzettend benieuwd was naar de hype.

Mijn twee neefjes waren er al dagen druk mee en het ene na het andere nieuwsbericht volgde. Grappige berichten over tientallen en zelfs honderden mensen die achter de beestjes aan gingen, maar er werden ook lugubere vondsten gedaan omdat er een Pokémon op een bepaalde locatie was waar bijvoorbeeld een lichaam in het water dreef.

Maar goed, ik was dus benieuwd, vroeg aan iemand de link en downloadde hem. Neefje S werd vervolgens ingevlogen omdat ik er natuurlijk niets van begreep en hij gelukkig wel. Ik had al tig blogs met tips en uitleg gelezen, maar nog geen één over wat die game nu echt met je doet. En hij doet wat met je hoor. Als je mij begin dit jaar namelijk had gezegd dat ik een blog zou schrijven over Pokémon had ik uitgelachen. Als je me daarna had verteld dat ik een game zou downloaden en achter Pokémons zou gaan in de stad had ik mij waarschijnlijk ernstige zorgen over je gemaakt 😉 Ik doe namelijk niet aan games en had er tot vorige week ook geen één op mijn telefoon staan. Need i say more?

Met het hele gezin Pokémon Go spelen

Oké, neefje S kwam en het principe is heel simpel; je zoekt stad en land af voor een Pokémon die je vervolgens moet zien te vangen. Uiteindelijk ga je ze dan weer trainen. Zo ver ga ik niet, dat is niet mijn ding en ik heb er ook de tijd niet voor. Toch zie ik er wel de voordelen van in, want het is namelijk iets wat je als gezin kunt spelen. Je bent met elkaar, houd je kinderen in de gaten en stiekem ben je wel buiten in beweging.

Ik ken de nadelen, maar mijn advies is juist dat je je als ouder best mag verdiepen in de belevingswereld van je kinderen. Weet waar ze mee bezig zijn, begrijp de hype en wijs ze dan op mogelijke gevaren.

Omdat wij de hype wilden ervaren besloten we naar de stad te lopen (lees: de ijsboer) en lekker te genieten van het zonnetje. Ondertussen vingen we Pokémons en hadden we de grootste lol. We waren niet lang weg, hooguit drie kwartier, maar we hadden het wel erg gezellig met elkaar.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het best leuk vertier is voor deze zomervakantie en eigenlijk is het ook niet meer dan dat. Jongeren zijn buiten met elkaar en druk met het spel. De dag ervoor kwam nog in het nieuws dat jongeren zo weinig bewegen en nu doen ze dat wel. Dat ik al twee keer bijna van mijn bakfiets ben gereden door jongeren die niet opletten, neem ik dan maar voor lief. Zo lang er geen echt onveilige situaties ontstaan is het gewoon leuk. En tijdens ons rondje stad zagen we ook volwassenen die het speelden. En ja, ook gezinnen en families.

Wat is jouw mening over Pokémon Go? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *