Home + Even bijkletsen | De laatste maanden van het jaar

Even bijkletsen | De laatste maanden van het jaar

De laatste maanden van het jaar zijn aangebroken en ik dacht dat het wel weer eens tijd werd om gezellig bij te kletsen. Over de leuke dingen die we de komende periode in het vooruitzicht hebben, hoe het met de jongens gaat, maar ook over persoonlijke ontwikkeling en Mamablogger. Lees je mee?

Veel leuke dingen in het vooruitzicht

Voor mij is dit de heerlijkste tijd van het jaar. We trappen af met de verjaardagen van de jongens en rollen vervolgens de feestdagen in. Tussendoor nog wat verjaardagen en de gezelligheid is voor mij compleet. Ik hou ervan! Naast al deze gezelligheid hebben we nog meer leuke dingen in het vooruitzicht. We gaan in de herfstvakantie weg, hebben nog wat uitjes op de planning en Pat en ik gaan bijvoorbeeld met Milan naar Snelle in de schouwburg. Heel veel zin in!

Ik hoop vooral dat we het jaar enigszins normaal af kunnen sluiten met een boel gezelligheid.

De kinderen, hoe gaat het met hen?

Met de jongens gaat het top! Over een paar weken worden ze 4 en 11 en daar kijken ze onwijs naar uit. Floris gaat deze week wennen op de basisschool en beide jongens zitten nu op een sport: Milan is net begonnen met Krav Maga en Floris zit op kleutergym van Monkey Moves. Daarnaast zit Milan nog op de musical dus het is inmiddels lekker druk.

Ik hoop dat Floris het net zo naar zijn zin krijgt op deze school als Milan en dat hij snel vriendjes maakt. Aan zijn enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen.

Milan zit inmiddels in groep 7 dus dit wordt het jaar van het voorlopige schooladvies. We zijn heel benieuwd en gaan daarna naar middelbare scholen kijken. Opeens gaat het heel erg snel. Hij heeft het in ieder geval leuk in zijn nieuwe klas en heeft zijn draai in de wijk aardig gevonden. We zijn zo trots op hem!

Persoonlijke ontwikkeling

Eind vorig jaar schreef ik een blog met doelen voor dit jaar. Een van die doelen had te maken met persoonlijke ontwikkeling en ik wilde graag nog wat trainingen doen. In juni volgde ik de cursus ‘Schrijven voor social media’ via mijn werk en ik heb er nog een training bij gekregen: ‘projectmatig werken’. Vanaf november ga ik drie dagen (verdeeld over een aantal weken) deze training volgen in Utrecht.

Voor mijn werk ben ik betrokken bij diverse projecten, maar ik wil graag planmatiger te werk gaan. Dat hoop ik onder andere te leren tijdens deze training.

Vlak voor de zomervakantie heb ik zelf een Instabranding training aangeschaft. Ik ben hier nog niet mee begonnen, maar ga dat binnenkort zeker doen. Ik moest er even tijd voor maken, maar ben er nu klaar voor. Alles wat ik doe voor Instagram is behoorlijk ad hoc. Er zit geen strategie achter en dat is wel nodig als ik daar wil groeien. Het is geen must meer, want ik vind kwaliteit op mijn blog nog steeds het belangrijkst, maar het hoort er wel bij en ik heb ook weer plezier in Instagram. Kom maar op dus!

Zin om nieuwe dingen te leren! 

Mamablogger

Gaat eigenlijk nog steeds lekker! Afgelopen zomer publiceerde ik mijn 3000e artikel en dat hebben we hier thuis uitgebreid gevierd. Inmiddels ga ik hard richting de 3100 en ik heb nog steeds veel aanvragen voor samenwerkingen. Gelukkig maar!

Bloggen verveelt nog steeds niet en iedere dag content maken is voor mij nog steeds één van de leukste dingen die er bestaan. Toch werd het mij twee weken geleden allemaal even teveel. Veel opdrachten, de drukte op mijn werk, het schoolleven dat was begonnen, de enorme hoeveelheid afspraken en dingen die geregeld moesten worden etc. Ik overzag het allemaal even niet meer en had echt het idee dat ik overal alleen voor stond. Niet realistisch, maar er komt wel heel veel op mij neer bij ons thuis en naast mijn werk en mijn blog is dat gewoon heel veel. Ik merkte het ook fysiek, mijn stem werd hees en dat gebeurt altijd als het te druk wordt.

Ik besloot een middag vrij te nemen van mijn werk en een zaterdag niet te bloggen. In plaats daarvan maakte ik een goede planning, werkte ik mijn mailbox bij (oké, toch wat werk), en werkte ik de administratie bij voor Mamablogger. Toen dat allemaal op orde was, had ik weer wat rust in mijn hoofd en voelde het beter. Als ik het maar kan overzien, dan gaat het goed.

Verder loopt het lekker. We mogen echt niet klagen! Hoe gaat het met jou?

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Nancy
  23 september 2021 / 14:29

  Wat een leuke blog, weer. Ik heb ook mega zin in de komende maanden. Ook heb ik eindelijk rust gevonden qua het thuiswerken en wil eigenlijk niet anders meer. Vanaf 18/10 ga ik 1 dag per week naar het werk (op kantoor of elders in de wijk) en verder blijf ik thuis. Zo fijn. Veel meer rust. En zoveel geleerd hierdoor!

  • Marisca
   Auteur
   23 september 2021 / 17:03

   Dankjewel en wat fijn dat je het voor jou zo fijn voelt en je dit ook kan regelen met je werk!