Home + Een nieuwbouwhuis kopen #10 | Lichtadvies, tegels, vloer en naar de notaris!

Een nieuwbouwhuis kopen #10 | Lichtadvies, tegels, vloer en naar de notaris!

In dit tiende deel gebeurt er veel. Zo kiezen we de vloer en tegels uit, krijgen we een lichtadvies en we sluiten af bij de notaris. Nu wordt het echt! We hebben een hoop te laten zien en te vertellen, kijken jullie mee?

Zaterdag 2 december 2023

Na de kerst hebben we een afspraak bij de tegelleverancier, maar we besluiten vandaag al even langs te gaan om ons voor te bereiden. We bekijken nog even de standaard tegels en de pakketten met tegels waar we ook uit kunnen kiezen (zolang je daar natuurlijk voor betaalt, haha). Dit helpt ons weer voor de afspraak van de 27e.

De tegels op de bovenste foto’s zijn de standaard tegels die bij de bouw zitten. De tegels eronder vinden we zelf erg mooi, maar we weten nog niet wat dit gaat kosten. Dat gaan we de 27e wel horen.

Maandag 4 december 2023

Wij hebben gisteren Sinterklaas gevierd en het huis al een klein beetje in kerststemming gebracht. En als je dan een nieuwbouw huis hebt gekocht het afgelopen jaar, kunnen een kwast en bouwhelm natuurlijk niet ontbreken bij de foute kersthangers 😉

Zondag 10 december 2023

Vandaag wandelen we weer naar de bouwplaats. Dichterbij dan dit kunnen we niet komen. Ik maak er foto’s, maar ook een kort filmpje. Dat heb ik een tijdje terug ook gedaan en uiteindelijk wil ik al die beelden achter elkaar zetten. De bouwhekken staan er inmiddels en dat betekent dat er gewerkt kan gaan worden. Wat ons betreft kan dat niet snel genoeg gaan!

Maandag 11 december 2023

We hebben moeten doorgeven welke ruwbouwopties we wilden in het huis, waaronder een aanbouw. Inmiddels zijn de nieuwe tekeningen binnen waar onze keuzes op zijn ingetekend. Zo gaat ons huis er uitzien! Alle opties voor het meerwerk moeten we voor 2 februari doorgeven. Die worden vervolgens ook ingetekend en dat worden dan de definitieve tekeningen.

Zaterdag 23 december 2023

We hebben een afspraak bij Straluma voor een lichtadvies. We nemen de bouwtekeningen mee en krijgen goed advies. Hier kunnen we zeker wat mee en biedt genoeg inspiratie. Dit nemen we mee, ook in het meerwerk dat we voor 2 februari door moeten geven.

Woensdag 27 december 2023

Vandaag hebben we een afspraak staan voor het uitzoeken van de tegels voor het toilet en de badkamer. We beginnen met het toilet, want daar zijn we het al snel over eens. Die houden vrij basic met de basistegels (zie foto links), maar we laten wel de hele muren betegelen in plaats van de 120 cm die standaard bij de bouw zit. We kiezen voor de grote, donkergrijze vloertegel met een mooie voeg en de bovenste, witte tegel. Deze is glanzend en oogt witter dan de matte variant. Die lijkt iets romiger.

Voor de badkamer gaan we voor de tegels die je rechts ziet. We kiezen voor de zwarte, grote vloertegels met een drain in de douchecabine. De lichte tegel zit tussen wit en grijs in en gaat op de muren. De blauwe tegels worden in visgraat motief getegeld en komen achter de wasbak in de badkamer. Grappig, want dit is bijna dezelfde combinatie die we begin deze maand al hadden gezien en zo mooi vonden.

Daarna kijken we meteen voor een vloer. We kiezen voor de vloer links, maar twijfelen tussen een visgraat en een Hongaarse punt. De Hongaarse punt valt al snel af, want die vinden we toch wat te druk. We worden ook gewezen op een nieuwe trend: de Weense punt. Die zie je op de foto rechts (rechtervloer). Die vinden we ook wel erg mooi. Deze is wat breder wat de woonkamer optisch breder laat lijken. Althans, dat hopen we. Dus de linker vloer in de rechter Weense punt. Boven willen we dezelfde vloer, maar dan wel recht. We moeten nog wel even nadenken over de prijs, want dit alles heeft een flink prijskaartje…

Vrijdag 29 december 2023

De jongens zijn logeren dus wij gaan even zitten voor de keuzes wat betreft sanitair en hakken een knoop door wat betreft de vloer. Die bestellen we alvast. Het sanitair zetten we klaar, maar we vragen nog geen offerte op, want ook dit willen we nog even laten bezinken.

Dinsdag 2 januari 2024

Heel slecht weer vandaag, dus we gaan eens op pad voor een mogelijke, nieuwe bank, een bankje voor bij de eettafel en nieuwe eettafel stoelen. We zien veel mooie dingen, maar het is ook erg druk dus we komen nog wel een keer terug. We hebben nog even.

Woensdag 3 januari 2024

Vandaag krijgen we bericht van de notaris, maar we zien dat de nota niet klopt. Tenminste, ik denk dat deze niet klopt en het zit mij toch niet lekker. Het gekke is dat wanneer we de bedragen optellen, dit wel klopt, maar de verdeling wat betreft de posten, klopt niet. We mailen meteen naar de notaris en die overleggen met de bank. Onze opmerking klopt, want de verdeling is inderdaad niet juist. Gelukkig wordt het snel opgelost en krijgen we een nieuwe nota. Dat stelt toch weer gerust!

Woensdag 10 januari 2024

Vanaf nu wordt het echt spannend: we gaan namelijk naar de notaris om te tekenen voor ons huis! Enerzijds helemaal fantastisch en anderzijds ook heel spannend, want nu wordt het voor ons gevel nog officiëler en gaat ook het betalen beginnen. Het voelt nog een beetje abstract allemaal en we moeten het gaan ondervinden. Toch zijn we ook heel blij dat we al zo ver zijn. De notaris is ontzettend aardig, vrolijk en hij geeft ons nog positieve informatie die wij nog niet wisten. Uiteindelijk kunnen we tekenen en dan is het officieel. Dat vieren we natuurlijk met een lekker taartje!

Hiermee sluit ik dit deel af en gaan we weer een nieuwe fase tegemoet. Ik hoop dat jullie het met ons mee blijven volgen.

Lees ook de andere delen over het kopen van een nieuwbouwhuis

Eerdere en toekomstige delen lees je hier.

liefs

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *