Home + Dagelijks bloggen, de stand van zaken

Dagelijks bloggen, de stand van zaken

Begin januari vertelde ik jullie dat ik ging proberen een jaar lang dagelijks te bloggen. Het was optimistisch en ik kreeg vaak opmerkingen te horen van ‘Goh, dat kan je er ook nog wel bij hebben’ en ‘Nou, dat wordt lastig hoor, kan je wel iedere dag wat verzinnen?’. Ik nam me voor om na een maand te evalueren en als het me tegen zou vallen of het had niet het gewenste resultaat, zou ik niet meer dagelijks gaan bloggen. Dan zou ik het gaan beperken tot bijvoorbeeld twee keer in de week.

Maar hoe is het gegaan? Viel het tegen of juist niet?

Nee, het is me absoluut niet tegen gevallen! Het was juist leuk! Tuurlijk kost het tijd en energie en is het soms best lastig om inspiratie te vinden. Maar het levert wel degelijk wat op. Zo heb ik aan het schrijven (en Twitter) te danken dat er halverwege deze maand een interview met mij (onder andere) verschijnt in het blad Fabulous Mama over geld. Ook wordt mijn blogpost over wat een webshop oplevert behalve geld binnenkort genoemd in ‘Checklist Webwinkel’ bij een artikel over het lage rendement van webwinkels. Buiten dit artikel is deze blogpost ook genoemd in andere blogs en ook vaak gedeeld op Twitter en LinkedIn.

Ook zijn er afgelopen maand twee gastblogs geschreven die erg succesvol waren. En verschillende posts veroorzaakten ook een hoop interactie op Twitter, wat dus ook mijn volgersaantal deed stijgen. Al met al een goed begin dus. En die smaakt naar meer 😉 Ik ga dan ook gewoon door! Wil jij ook dagelijks bloggen of weten hoe ik dat doe? Hieronder een paar tips.

 • Maak een planning voor de hele maand; dus over welk onderwerp schrijf je op welke dag en onder welke categorie valt deze
 • Denk in blogs 😉 echt waar, je wordt heel creatief in het bedenken van blogs en naarmate je meer schrijft zie je in bijna alles wel een onderwerp
 • Koop een leuk notitieboekje en doe deze (met pen natuurlijk) in je tas. Schiet een onderwerp je te binnen? Schrijf hem meteen op!
 • Vraag eens aan anderen welk onderwerp zij interessant vinden en doe daar je voordeel mee
 • Plan een vaste ‘blogtijd’ in per dag, dan wordt het een onderdeel van de je dagindeling
 • Rustige, regenachtige zondag en niet zoveel te doen? Begin alvast met wat titels en eerste alinea’s, sla deze op als draft en je hebt al een begin voor je komende posts klaarstaan
 • Lees het boekje ‘Bloggen als een pro’ van Elja Daae, dan ben je meteen enthousiast!

Oh, en het heeft ook geleid tot meer conversie naar de webshop! Je bent dus nog niet van me af 😉

imagesCA0Z8RC7

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 3 februari 2014 / 11:51

  Ik blog ook elke (werk) dag sinds begin dit jaar en ik heb ook gemerkt dat ik eigenlijk nooit naar inspiratie hoef te zoeken.

  • admin
   Auteur
   5 februari 2014 / 07:25

   Hoi!

   Soms vind ik het nog weleens lastig, maar eenmaal weer begonnen, schrijf je zo verder.

 2. 3 februari 2014 / 13:06

  Ha geweldig!!!! Dat het zo snel al iets oplevert, ongelofelijk! Die bewaar ik even als case voor een volgend boek :))

 3. 3 februari 2014 / 22:27

  Leuke blogpost. Mijn toptip is ipv. het scrhiftje de wordpress app op je smartphone, waarmee je snel een blogpost in draft kan zetten of op een verloren moment een draft verder kan uitwerken (ipv. je twitter/facebook feed te gaan refreshen).