Home + Een duurzame babyuitzet: zo doe je dat!

Een duurzame babyuitzet: zo doe je dat!

Voor de verzorging van jouw baby heb je veel spullen nodig: meubels, kleertjes, luiers, voeding. Noem maar op. Alles nieuw kopen is hierbij niet erg duurzaam en ook helemaal niet nodig: heel veel kun je namelijk ook tweedehands kopen. Wanneer je wel nieuwe producten koopt kun je beter de keuze maken voor een milieubewuste optie. Wij zetten op een rij hoe jij een zo duurzaam mogelijke babyuitzet kunt verzamelen.

Kleding

Baby’s ontgroeien kledingstukken snel. Toch wordt babykleding vaak massaal gekocht, door de moeder zelf of door dierbaren die een cadeautje willen geven. Leuk natuurlijk, maar sommige kledingstukken worden slechts één keer gedragen en blijven daarna in de kast liggen. Wil je dit duurzamer aanpakken? Koop dan tweedehands kinderkleding. Dit is volop te vinden en is vaak nauwelijks gedragen.

Wil je toch graag nieuwe kleding kopen? Kies hierbij dan voor kleding zonder microplastics. Deze piepkleine plastic deeltjes komen door het wassen in het milieu terecht. Dit kan niet biologisch afgebroken worden en vormt dus vervuiling. Kies voor kleding gemaakt van biologische en natuurlijke materialen om zo toch duurzaam bezig te zijn.

Luiers

Een kindje draagt zo’n 5 luiers per dag, tel maar op hoeveel dit er per maand en zelfs per jaar zijn. Dit zorgt natuurlijk voor veel afval en heeft een grote impact op het milieu. Om dit te verminderen kun je gebruik maken van wasbare luiers. Toch is dit voor veel mensen net iets te veel werk.

Een goed alternatief: duurzame luiers van Kruidvat. Dit is een klimaatneutrale luier. Alle CO2 die wordt uitgestoten in de gehele levenscyclus van de luier wordt hierbij geneutraliseerd. De luiers zijn EU Ecolabel gecertificeerd, een goed alternatief dus als je voor een duurzame optie wilt gaan.

Verzorgingsproducten

Als je op zoek bent naar verzorgingsproducten voor jouw baby wordt je overspoeld door veel verschillende soorten. Maar zijn al deze producten duurzaam? Helaas niet. Let daarom altijd goed wat voor ingrediënten in een product zitten als je graag duurzaam wilt leven. Zo heb je bijvoorbeeld vegan producten en met enkel natuurlijke ingrediënten. Producten zonder chemicaliën zijn ook nog eens beter voor de huid van jouw kindje.

Babykamer

Als je een kindje verwacht wil je natuurlijk een leuke babykamer voor hem of haar inrichten. Dit kan echter niet alleen maar met nieuwe producten: ook tweedehands kun je veel scoren. Vaak zien deze meubels er nog hartstikke goed uit omdat ze maar voor korte tijd zijn gebruikt. Het scheelt ook nog eens in je portemonnee! Als jouw kindje de meubels ontgroeid is kun jij ze ook weer doorverkopen.

Cadeaus

Natuurlijk zullen er momenten tijdens en na jouw zwangerschap zijn dat anderen jou cadeaus willen geven. Hartstikke leuk natuurlijk, alleen wanneer je niet aangeeft wat je wilt hebben is er een kans dat iemand met iets aan komt zetten wat je helemaal niet leuk vindt. Zonde als dit achterin de kast verdwijnt natuurlijk. Maak daarom altijd een lijstje met kraamcadeaus en verspreid deze onder jouw dierbaren: zo heb je zelf in de hand wat je krijgt en hoeveel. Zo weet je in ieder geval dat je het genoeg zult gaan gebruiken.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *