Home + Wat draag jij naar je werk? Ik geef je tips!

Wat draag jij naar je werk? Ik geef je tips!

Ik vind het nog steeds een beetje lastig; wat trek je aan naar kantoor wat toch hip is en bij je leeftijd past, maar wat wel netjes is? Ik heb voor mijn werk regelmatig afspraken en wil er dan wel gewoon uitzien naar mijn leeftijd. Op mijn vorige werk had ik dat niet. Ik was activiteitenbegeleider en kon gewoon dragen wat ik wilde zolang het natuurlijk geen gekke dingen waren.

En nu op kantoor mag er natuurlijk ook een hoop, maar ik droeg in het begin echt geen sneakers hoor. Niet omdat het niet mocht, maar ik dacht dat het echt not done was. Nu hebben jullie al kunnen zien dat ik tegenwoordig wel gewoon sneakers draag naar mijn werk, ik heb zelfs een nep leren broek die ik er dan op draag! Maar wat draag je dan verder op je sneakers zodat het toch netjes is?

Daarom ging ik op zoek naar mooie kleding die kwalitatief goed is, bij mijn leeftijd past én toch een beetje tijdloos is. Een lastige opgave, maar ik ben geslaagd

Sneakers en netjes dus…

Naast het bovenstaande vind ik het ook belangrijk dat kleding draagbaar is, en ik het thuis ook gewoon zou dragen, zoals de kleding op deze website bijvoorbeeld. Anders vind ik het wel erg zonde van het geld.

Zelf vind ik een skinny jeans heerlijk om te dragen en dat kan ook perfect met sneakers. Daarop vind ik het dan leuk om een jasje of sweater te dragen.

Jurkjes zijn ook leuk!

Zelf draag ik ze te weinig, maar jurkjes zijn eigenlijk altijd goed! Ook die zijn heel leuk te dragen met sneakers en als het kouder wordt draag je er gewoon weer laarsjes onder. Dit zijn mijn favorieten. Zwart kan altijd en de rode is lekker opvallend.

Do’s & dont’s wat betreft kleding voor je werk

Do’s:

 • Draag kleding waar jij je lekker in voelt. Beetje schot voor open doel, maar als je je goed voelt ben je zelfverzekerd en kan jou niets meer gebeuren tijdens die ene belangrijke prensentatie;
 • Sneakers kunnen dus, maar zorg wel dat ze niet vies zijn en er wel netjes uitzien. Zelf zou ik niet meteen witte sneakers dragen, maar gelukkig is er genoeg keuze;
 • Mix en match! Jurkjes met een dikke panty en laarsjes en hetzelfde jurkje met een (nep)leren broek en sneakers. Het kan en mag allemaal! En je houdt het allemaal binnen het budget;
 • Kijk welke kleuren er goed bij je passen en maak daar setjes mee, wedden dat je opeens veel meer opvalt?
 • Zoek kleding wat bij je leeftijd past, maar ook bij je werk. En twijfel je in het begin of iets wel of niet kan? Vraag het je collega’s.
 • Mix duurdere items met goedkopere items zoals die van H&M of met de sieraden van H&M. Hier maak je nog meer verrassende combi’s mee!

Dont’s:

 • Let erop dat je geen vlekken op je kleren hebt en ook kleine gaatjes vallen niet meteen op, maar staan niet heel representatief;
 • Draag geen te strakke kleding. Je voelt je daar echt niet gelukkiger in;
 • Draag geen kleding dat niet bij je persoonlijkheid past. Ongemerkt wordt jouw houding daar anders van en voor je het weet is er niets meer over van je zelfverzekerde houding, zonde!

‘Wat vind jij van de items? En wat draag jij naar je werk? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten in de comments!

En mocht je zelf nog goede tips hebben, zet ook die hieronder, want zo kunnen we elkaar alleen maar helpen toch?

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 31 maart 2016 / 15:39

  De items die ge gekozen hebt zijn prima.
  Ik werk als juf en kan eigenlijk ook veel kleren aan. Niet te bloot natuurlijk en geen hele moge hakken. Maar draag da beide sowieso al niet.

 2. 1 april 2016 / 06:09

  De jurkjes vind ik erg leuk. Ik werk vanuit huis dus ik kan eigenlijk dragen wat ik wil. Ik draag eigenlijk altijd een casual outfit: een spijkerbroek met een trui, vestje of shirtje.

 3. 15 september 2017 / 16:02

  Ik vind het vaak best moeilijk om modieus en zakelijk te combineren. Niet te overdressed overkomen, maar wel moeite doen om me leuk te kleden. Te strakke kleding word ik inderdaad niet happy van. Jurkjes of een Studio Anneloes broek is meestal wel goed.