Home + DIY budget | LEGO® koffertje!

DIY budget | LEGO® koffertje!

Milan heeft het ontelbare keren gevraagd als we met visite gingen: of hij zijn LEGO® mee mocht nemen. We zeiden bijna altijd nee omdat het heel kostbaar is en je zo nog makkelijker een stukje kwijtraakt. Milan begreep het wel, maar we vonden het ook sneu. Daarbij is er vaak een leeftijdsverschil met andere kinderen in onze omgeving. Milan vond hun speelgoed wel leuk, maar was er ook snel op uitgekeken. Logisch, want het was vaak een verschil van minimaal 2 jaar.

En wat dacht je ervan als we op visite waren en er waren helemaal geen kinderen? Dan is het ook veel leuker om iets mee te nemen waar je een flinke tijd mee kan spelen.

Het was duidelijk, we moesten iets verzinnen voor die LEGO®!

DIY budget | LEGO® koffertje

Ik vond het koffertje bij de Xenos in de aanbieding voor €2,79. Verder hadden we heel veel LEGO® boekjes nodig en crea podge van Action. Ik heb namelijk niets gelijmd, maar juist alles vastgemaakt met de crea podge. Maar ik ga alweer te snel. Dit is het lijstje met wat je nodig hebt:

 • koffertje
 • LEGO® boekjes
 • crea podge
 • kwastje
 • schaar
 • vernis
 • washi tape voor het handvat

Ik ben begonnen met het handvat en heb deze beplakt met washi tape. Daarna ben ik begonnen met plaatjes uitknippen en ben ik laag voor laag gaan plakken. Ik wilde echt dat je niets meer van het koffertje zag en dat alles er mooi uitzag. Er zijn heel veel plaatjes opgegaan! Het eindresultaat is super, maar je moet er wel geduld voor hebben.

Ik bestreek de afbeelding aan de achterkant met de crea podge, plakte het op de koffer en bestreek daarna de afbeelding nog een keer met de crea podge. Er kan echt geen hoekje meer afgepeuterd worden 😉 Het voordeel van crea podge ten opzichte van lijm is dat het papier niet gaat rimpelen.

En de binnenkant?

Ik heb de binnenkant groen en blauw geverfd. Groen voor de grond en blauw voor de lucht. Je kunt er alle kanten mee op. Je kunt het zo laten en er gewoon LEGO® in doen, maar je kunt hem ook met de wegen tape van Action beplakken. Ook kun je bij Action van die dozen kopen met een kartonnen weg, verkeersborden etc. (zie foto hieronder) Dit kun je hier ook in plakken. Kortom, je kunt een hoop doen met zo’n klein koffertje.

Tot slot is het koffertje nog voorzien van een laagje vernis en nu kunnen we met een gerust hart LEGO® meenemen op visite!

Daarbij vind ik het ook leuk om deze voor Milan te bewaren voor later.

Wat vinden jullie van het LEGO® koffertje? Handig toch?

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 14 september 2016 / 15:15

  Wat een leuk idee ! Ook leuk om te doen met inpakpapier.

 2. 15 september 2016 / 22:57

  Wat een gaaf idee! Die ga ik onthouden! Ons zoontje is 3,5 en speelt ook heel graag met LEGO!