Home + DIY | Dé traktatie voor de avondvierdaagse + 3 manieren om deze in te pakken

DIY | Dé traktatie voor de avondvierdaagse + 3 manieren om deze in te pakken

Volgende week start hier de avondvierdaagse. Een hele happening waar bijna 4000 kinderen aan meedoen en Milan loopt hem dit jaar voor de derde keer. Het eerste jaar had ik geen idee wat me te wachten stond, dus liep ik, zwanger van Floris, mee tijdens de intocht. Milan kreeg ook niet weinig, maar ik heb mij verbaasd over de mega grote en dure cadeaus die om de nekken van de kinderen hingen. Iedereen moet het voor zichzelf uitmaken natuurlijk, maar er zaten cadeaus bij van meer dan €60,-! Bij Milan in de klas overigens niet, maar ik zag kinderen… Vorig jaar besloot ik geen snoep uit te delen, maar ijsmuntjes te kopen. Zo konden de kinderen later nog eens een ijsje gaan halen. Dit bleek een groot succes. Dit jaar doen we dat weer en ik laat je drie manieren zien om deze op een leuke manier in te pakken.

Snoep hoort er wel een beetje bij

Ik ben van mening dat een beetje snoep wel bij de avondvierdaagse hoort, maar geen overdreven hoeveelheden. Milan krijgt ook veel van familieleden langs de kant en na afloop zoeken we alles uit en gaat het in de snoeppot. Ik hoef serieus de rest van het jaar geen snoepjes meer te kopen. Vorig jaar besloot ik dat dus anders te doen door ijsmuntjes te kopen om uit te delen. We hebben hier in de stad een populaire ijssalon die ze verkoopt en de kinderen zijn er onwijs blij mee. Dat muntje kunnen ze de rest van het jaar nog besteden dus succes verzekerd!

IJsmuntjes inpakken

Ik haalde van alles in huis. Zo kocht ik lint, zakjes, toetertjes en doosjes bij HEMA, ijsstokjes en doorzichtige zakjes bij Wibra en je bent al een heel eind. Nog een voordeel; het is niet zwaar om de nekjes.

Inpak idee #1 | Flamingo’s

Deze te gekke zakjes met flamingo print shop je bij HEMA. Ook het lint heb ik daar gekocht. De leuke ijsstokjes zijn van Wibra. Ik heb een tekst op het stokje geschreven en deze samen met het ijsmuntje in het zakje gedaan. Het zakje hebben we vervolgens dicht geplakt en het lint er omheen gedaan met een kaartje. Zo onwijs makkelijk, maar zo leuk om te geven!

Inpak idee #2 | Doorzichtig met een toeter

Ook dit idee is heel simpel, maar omdat het zakje doorzichtig is ziet het er net zo feestelijk uit. Ik deed een muntje en toetertje in een doorzichtig wenskaartenzakje. Ook hier deden we lint door het zakje, vergeet geen kaartje zodat het kind weet van wie hij dit cadeautje heeft gehad en klaar ben je!

Inpak idee #3 | Het doosje

Deze doosjes koop je bij HEMA in pakjes van 6, je kunt er dus genoeg maken. Hier doe je het muntje in en je vouwt het doosje vervolgens dicht. Je doet er weer een kaartje aan en kunt het lint door de opening van het doosje halen. Easy peasy!

Wat vinden jullie van deze ideetjes? Leuk om te geven toch? En voor alle kinderen, succes met de avondvierdaagse!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Sandra
  15 mei 2019 / 07:05

  Mijne. Lopen niet de vierdaagse maar snap niet waar het vandaan komt om voor de halve school(ff overdreven hoor) een traktatie halen. Ja is natuurlijk een eigen keuzes( en dit is geen aanval) maar ik vroeg me gewoon af waarom

  • 15 mei 2019 / 07:12

   Haha, ik snap je vraag hoor! Heb er vorig jaar ook een artikel over geschreven, want vind het nog steeds heel lastig om te bepalen wie je wel of niet wat geeft. Hier geeft Milan nu aan goede vriendjes en vriendinnetjes, maar er lopen ook kinderen van vrienden en familie mee dus die geven we ook wat. In ons geval hebben we gekeken naar met wie we veel contact hebben. We hebben voor de zekerheid nog wat reserve dingetjes, want ik wil ook niet dat een kind zich buitengesloten voelt. Maar ik ben het met je eens, ik vind het ook lastig.

   • Sandra
    15 mei 2019 / 07:40

    Het is meer dat ik gevoel krijg dat sommige ala leuzenmoeder wil laten zien van kijk mij ik deel de hele wijk uit. En de volgende dag hoor je ze klagen oh het kost zoveel en krijgen te veel snoep.. Ja heb het op school gehoord met traktaties maar wel ogen uitsteken en dan wel zeuren als weer traktatie met iets van snoep is dat het zo veel snoep is elke week. Ja toen heb ik er wat van gezegd dus sindsdien praat er 1 niet meer op het plein. Ach nog een paar weken