Home + DIY| De Sinterklaaskrans met Action spulletjes!

DIY| De Sinterklaaskrans met Action spulletjes!

Met Kerst gaat zo’n beetje heel Nederland los op versieringen, want ‘het is allemaal zo gezellig’. Maar Sinterklaas vinden we over het algemeen ook gezellig en toch versieren we daar niet zo heel erg veel voor. Hoeft ook niet, maar vanaf het moment dat hij aankomt duurt het toch zo’n drie weken tot pakjesavond. Ook een lange periode dus waar ik dan wel iets voor wil maken.

Vorig jaar maakte ik me er overigens wel makkelijk vanaf hoor door een Sint en Piet knuffeltje op de vensterbank te zetten met een heel lelijk, kitsch bordje erbij met ‘Welkom Sint en Piet’. En dat kon eigenlijk niet, het was namelijk echt geen potje.

Voor dit jaar heb ik wel iets leuks gemaakt al zeg ik het zelf en het kost nauwelijks iets: de Sinterklaaskrans!

Niet perse voor aan de deur, want dan is hij zo verregent, maar wel voor binnen. bijvoorbeeld in het raamkozijn of om er een leuk hoekje mee te maken. In deze DIY laat ik je zien wat je nodig hebt, wat het kost en hoe je het maakt. Over het maken deed ik ongeveer 1,5 uur.

Ik begin even met een boodschappenlijstje, dit heb ik ervoor gekocht. Allemaal bij Action:

 • Een ring (krans) van steekschuim/oasen voor €1,29. Ik zag overigens dat ze de ringen hadden van piepschuim. Dat is net zo goed en deze kosten €0,59.
 • Sint cadeaustickers €0,45 Dit is een zakje met stickers voor op de cadeaus (die kun je gebruiken voor 5 december), 10 labels en 10 3-d stickers. Ik gebruikte één label voor de onderkant en meerdere 3-d stickers om erop te plakken. De rest kun je natuurlijk ook weer bewaren.
 • Lijm (een goede alleslijm is voldoende)
 • Setje ‘Sint vinger popjes maken’ voor €0,69
 • Jute zak (deze had ik nog)

Klaar? Aan de slag dan maar!

Je begint met de jute zak in repen te knippen. Je hebt voor deze krans ongeveer 7 repen nodig. Als je meerder kransen wilt maken heb je aan één jute zak meer dan genoeg. Je begint door een uiteinde van een reep aan de achterkant van de krans vast te lijmen. Daarna wikkel je de reep door en probeer dan ook weer aan de achterkant uit te komen zodat je dit uiteinde dan ook weer aan de achterkant vast kan plakken. Dat is wel zo mooi.

Zo ga je door tot je een krans van jute hebt.

Dan zit het moeilijkste werk er eigenlijk al op. De rest is namelijk heel simpel en kun je zo gek maken als je zelf wilt. Ik ben begonnen met het plakken van een label en de 3-d stickers. Deze heb ik overigens extra vast gelijmd. Daarna heb ik alles even goed laten drogen aan de deur 😉

Bij de Action hebben ze pakketjes waar alles in zit om van vilt vingerpopjes te maken van Sinterklaas, de Pieten en Amerigo. Er zit zelfs naald en draad bij om deze te maken. Ik koos voor de makkelijke weg. Niet alleen omdat dat lekker snel gaat, maar ik hoefde er geen vingerpopje van te maken dus kon dit gewoon enkelzijdig doen, want daarna zou ik ze er toch op plakken. Ik heb de onderdelen dus ook niet aan elkaar genaaid, maar voorzichtig aan elkaar gelijmd. Ging prima!

Ik heb nog over dus kan er nog meer poppetjes van maken. Als je op een lange satéprikker plakt heb je ook leuke stokjes die je in een stoere vaas kunt steken.

Toen de vilten poppetjes eenmaal goed droog waren heb ik ze op de krans gelijmd en klaar was hij!

Toch zijn er heel veel varianten. Denk aan het gebruik van een krans van stro (ook bij Action, maar ik ben er allergisch voor), je kunt er kruidnoten op plakken, je kunt er kleine cadeautjes op plakken, klompjes etc. Je mogelijkheden zijn eindeloos!

Als je alles nog moet kopen inclusief de lijm en de jute zak ben je in totaal €4,42 kwijt! Als je een krans van piepschuim zou gebruiken kost dit alles €3,72!  En als je in plaats van vilten poppetjes zoiets maakt van vouwblaadjes ben je nog minder kwijt. Kortom, je kunt de Sinterklaaskrans zo duur maken als je zelf wilt.

Ook de moeilijkheidsgraad kun je aanpassen aan de leeftijd van bijvoorbeeld je kinderen als je het samen met hen gaat maken.

Ik vind hem erg leuk geworden en hoop dat ik je op een idee heb gebracht. Wat vind je van de Sinterklaaskrans? Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 3 november 2015 / 09:11

  Hij is zeker leuk geworden! We hebben hier een bootje van de Action die we in elkaar moeten flansen ☺

 2. 3 november 2015 / 12:15

  Ik vind hem ook erg leuk geworden! Dat heb je slim bedacht en goed uitgevoerd!

 3. Janny
  18 november 2015 / 21:49

  Erg leuke krans, alleen zijn hier in de buurt bij geen enkele Action de setjes voor vingerpoppetjes te krijgen… 🙁

 4. 4 november 2016 / 12:34

  Wat een leuk idee! Ik moet geloof ik ook even langs de Action ?

 5. Mariska
  12 november 2016 / 21:03

  Leuk, hoe breed heb je de strookjes van jute gedaan?