Home + DIY budget | Pokémon traktatie!

DIY budget | Pokémon traktatie!

Ik blijf het zeggen, ik weet dat het nog vakantie is en we nog helemaal niet willen denken aan het nieuwe schooljaar, maar een jaar zonder traktatiestress is ook wel lekker. Net als het spreiden van de kosten, want zo’n kinderverjaardag is al duur genoeg, zeker als ze op school zitten.

En met de Pokémon Go hype is de kans groot dat jouw kind vraagt om een Pokémon traktatie. En mocht dat gebeuren zeg jij ‘ja, natuurlijk’, want met deze twee traktatietips draai jij je hand er niet voor om! Het zijn traktaties die zeker in de smaak zullen vallen, makkelijk te maken zijn én ze zijn lekker low budget. Daarnaast voldoe je op deze manier gemakkelijk aan de wens van school om niet teveel snoep te trakteren en kun je makkelijk rekening houden met allergieën, kinderen die Halal eten etc.

Ik kies dan ook altijd voor praktisch. Ik vind het leuker om iets te maken waar kinderen wat aan hebben, dan iets wat thuis toch meteen weer in de prullenbak beland. Zonde van de tijd en het geld. Daarbij wil je ook alle kinderen hetzelfde geven, want het is soms best sneu als een kind iets anders moet eten vanwege een allergie bijvoorbeeld.

De Pokémon sleutelhanger

Ik begin met de eerste traktatie; de Pokémon sleutelhanger. Hier heb je het volgende voor nodig:

  • Balletjes van piepschuim (€0,30 per bal in de hobbywinkel)
  • Verf (zwart, wit en rood)
  • Kwastjes
  • IJzerdraad

De laatste spulletjes shop je heel voordelig bij Action (als je het al niet  in huis hebt) en je hebt er ook niet veel voor nodig.

Verder is het heel simpel: Je verf de bovenste helft rood en de onderste helft wit (het piepschuim is ook wit, maar verven is mooier). Als dat droog is verf je een zwarte rand tussen de twee helften en maak je een “oog” in het midden.

Daarna knip je een stuk ijzerdraad af en de brengt de twee uiteinden bij elkaar. Die draai je vervolgens in elkaar en steek je dan in de bal. Je kunt er vervolgens van alles mee doen. Dit zijn enkele opties:

  • Er een snoepsleutel aan hangen
  • Er een snoepketting aan hangen
  • de bal in een doorzichtig zakje doen met wat popcorn

De Pokémon bal met verrassing

Je hebt voor deze traktatie dezelfde verf en kwasten nodig als bij de piepschuim bal. In plaats van piepschuim kies je nu voor een transparante bal die je open kunt draaien. Deze kun je voor zo’n €0,75 per stuk kopen bij de hobbywinkel. Ik heb hier de bal gebruikt waar eerst paperclips in zaten (van HEMA), maar die kosten met paperclips €1. En soms kun je in een hobbywinkel voor zo’n aantal nog wel korting vragen.

Je verft beiden helften los van van elkaar en laat ze eerst goed drogen. Pas dan kun je de zwarte rand verven en het oog.

In de bal kun je kleine snoepjes doen zoals Smarties of Skittles. Je doet ze in een mandje en klaar ben je! Superleuk om te geven.

Twee Pokémon ballen als traktatie en je kunt zelf kiezen wat qua budget beter uitkomt of wat je zelf leuker vindt. En mocht je een kind hebben wat vlak na de vakantie jarig is, is dit ontzettend leuk om nu al te maken. Wat nou traktatiestress? Jij hebt dan de coolste traktatie al klaar liggen, alleen de snoepjes moeten er nog in!

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie