Home + DIY budget | Maatringen voor kinderkleding!

DIY budget | Maatringen voor kinderkleding!

Moeders en kinderkleding, dat is altijd een dingetje, want we krijgen er geen genoeg van. Zowel voor Milans als voor de baby, ik vind echt alles leuk! Nou ja, heel veel dan. Teveel… 😉 Voor Milan is het echter wel duidelijk. Er hangt één maat in de kast, zijn huidige maat, en alles ligt op stapeltjes. Spijkerbroeken bij de spijkerbroeken, longsleeves bij de longsleeves, t-shirtjes bij de t-shirtjes etc. Voor de baby ligt dat anders. Ik heb nu kleertjes in maatje 50, 56 en 62. De kast is behoorlijk groot dus ik heb ruimte genoeg. Ook kan ik bijna alle kleertjes ophangen (handig!), maar dan zie ik nauwelijks wat nu maatje 50 en 56 is. Daarom had ik dus maatringen nodig die je in winkels ook veel ziet. Ik besloot ze niet te kopen, maar gewoon zelf te maken. Net zo makkelijk!

Wat heb je nodig om maatringen te maken?

Het is heel simpel:

 • Karton
 • Leuk papier met een printje (bij Action)
 • Lijm
 • Een schaar
 • Een mal of passer om de cirkels mee uit te tekenen
 • Een pen of stift

Hoe maak je deze maatringen?

Je maakt met een mal of passer op het karton een grote cirkel en zet daar een kleine cirkel in. Knip eerst de grote cirkel uit en daarna de kleine. Vervolgens teken je beiden over op het papier met het printje zodat de cirkels echt hetzelfde zijn. Deze twee plak je op elkaar en vervolgens zet je de maat erop. Om ze op te hangen knip je de ring door en klaar ben je!

Eigenlijk was dit het al! Ik heb er nu vier gemaakt t/m maat 68, daar kunnen we voorlopig wel mee vooruit. Ze groeien hard en daarom hebben we nu verschillende maatjes in huis. We grijpen voorlopig zeker niet mis. Nu is het zaak om die kast nog verder aan te vullen met allemaal leuke en lieve kleertjes. Wat een straf 😉 Ik zag dat we wel heel veel wit, blauw en grijs hebben dus er mag sowieso wel wat kleur bij!

Had jij maatringen in de kast van jou kindje? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Rebecca
  27 juni 2017 / 23:29

  Leuk!
  Nee geen maatringen, wel handig!

  Nu heb ik bij beiden maar 1 maat. Als ik wat koop wat te groot is, stop ik dat in een mandje tot het wel past.