Home + Als ik nu een geboortekaartje zou moeten kiezen…

Als ik nu een geboortekaartje zou moeten kiezen…

Als je zwanger bent heb je een aantal van die dingen die zo leuk zijn om te doen en die alleen mogen als je zwanger bent. Zo vond ik bijvoorbeeld een kinderwagen uitzoeken helemaal geweldig, maar één van de allerleukste dingen was toch wel het uitzoeken van het geboortekaartje. Zodra ik wist dat ik zwanger was begon ik al met uitzoeken. En nee, dat was nog niet zo gemakkelijk.

Uren hebben we verschillende opties doorgenomen totdat we uiteindelijk bij hét kaartje uitkwamen. We besloten dat we voor een origineel kaartje gingen die ook nog een betekenis had. Milan is onder andere vernoemd naar mijn opa die Delfts blauw schilderde. We vonden dit oer-Hollandse kaartje met Delfts blauw daar enorm goed bij passen. Verder geen semi grappige gedichtjes, maar gewoon simpel.

Een aantal jaren én een mama blog later verdiep ik mij dus nog steeds in geboortekaartjes. Niet voor mezelf, maar voor de blog. Toch kan ik het dan niet laten, want welk kaartje zou ik nu gekozen hebben? Hoewel wij geen seconde spijt hebben van het kaartje wat we toen hebben gekozen, zouden we nu voor een heel andere stijl gaan.

Ik ben eens rond gaan neuzen bij Kaartwereld en heb daar een aantal leuke kaartjes uitgezocht. Ze hebben allemaal wel wat gemeenschappelijks, want er zit veel blauw in (toch weer blauw) en lekker stoer.

Ik heb iets met oude auto’s. Ik houd van retro dus deze kaartjes zouden dan echt een serieuze optie zijn. Mijn voorkeur gaat dan nog wel uit naar de rechter en die van jullie?

Wat ik zo leuk vind aan deze is de lengte. Het is weer eens wat anders dan het standaard vierkante kaartje. Verder vind ik die snorretjes nog steeds heel erg leuk en krijg ik een beetje het barbershop gevoel hierbij. Ik houd ervan!

Dit geboortekaartje is weer wat lieflijker, maar door het hout wat er op staat wel weer wat stoerder. Ik vind de binnenkant ook wel fijn. Lekker rustig en de info die mensen leuk vinden om te lezen (tenminste, daar ga ik vanuit) staat er alleen op. Op de andere pagina kun je dan nog iets zetten over bezoektijden en jullie adres.

Mocht je zelf nog op zoek naar een geboortekaartje heb ik je misschien wel kunnen inspireren. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt! Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Reb
  16 november 2015 / 18:09

  Leuke kaartjes!
  Ik vind het persoonlijk leuk als er echt een reden is voor de keuze 🙂

  Het kaartje dat we twee jaar geleden kozen, zouden we nu weer kiezen trouwens.
  Ik vond het kaartje uitkiezen niet zo leuk, maar eigenlijk omdat ik bijna niks leuk vond destijds ?

 2. 28 november 2015 / 23:11

  Ik vind die met het snorretje leuk, lekker van deze tijd. Zou hem zelf niet kiezen overigens, zou nu eerder gaan voor een stoere kaart, niet te lief.
  We hadden voor onze jongens een lieve kaart, een pyramide die je zelf kon vouwen, met 2 girafjes erop. Wel erg leuk hoor, na 5 jaar staat ie nog steeds in de kast, maar achteraf gezien is ie ook wel heel zoet… hihi