Home + DIY budget| Cadeautje voor de juffen!

DIY budget| Cadeautje voor de juffen!

Vorige week was het juffendag bij Milan op school. De juffen vieren dan allemaal tegelijk hun verjaardagen en zo vlak voor de fasenwissel is dat hét feest waarbij de hele klas nog bij elkaar is. Kinderen mogen verkleed en de klassenouders organiseren een cadeau van de hele klas voor de juffen. Super leuk allemaal. Toch zijn er ook kinderen die zelf nog wat willen knutselen of willen geven en ook dat mag allemaal tijdens die ochtend.

Niet alleen de kinderen die uit de klas gingen hadden een cadeautje bij zich, maar ook Milan wilde graag wat geven. Prima, dan kan ik weer leuke ideeën bedenken.

E eigenlijk kwam het dit keer allemaal vanzelf en liep ik tegen leuke dingen aan. Dingen die nauwelijks iets kosten, superleuk zijn om te geven, maar ook van die dingen die sowieso handig zijn om in de kast te hebben. Hiermee kun je altijd snel een cadeautje in elkaar flansen voor die ene vriendin die het even nodig heeft of je zieke collega.

Als eerste kwam ik bij de HEMA van die leuke kartonnen doosjes tegen. 4 stuks met labels en lintjes voor maar €2! Die nam ik dus mee, want dan kon ik daar het cadeautje in doen.

En als ik daar dan de namen op zou stempelen staat dat ook nog gezellig 😉

Mijn eerste idee was om een paar waxinelichtjes te beplakken met washitape en die dan in een potje te doen. Ik kon alleen nergens kleine potjes vinden totdat ik van die leuke kruidenpotjes zag bij de Action. 4 stuks voor €1,89. Ook die gingen mee, maar ik had toen nog niet door dat de waxinelichtjes niet door de opening van het potje pasten 🙁 Tijd voor een plan B dus…

Het was al avond dus ik moest even improviseren, maar ik deed er een paar theezakjes in, wat lekkers erbij in het doosje en klaar ben je!

In de doosjes kun je het meegeven naar school en Milan vond het heel stoer om “echte cadeautjes” te geven. Kortom, succes verzekerd en met die potjes en doosjes kun je natuurlijk eindeloos variëren.

Wilde deze tip toch even met jullie delen, want zo sta je (of jouw kind) nooit met lege handen. Hoe gaat dat bij jullie? Is er dan ook een juffendag en zo ja, hoe werkt dat bij jullie met cadeautjes? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 4 februari 2016 / 06:30

    Wij hebben ook weleens juffen dag gehad, maar ook weleens gewoon los de verjaardag. Meestal zorgt de klassenouder voor het cadeau. Aan het eind van het jaar knutselen wij wel altijd wat.

  2. Anja Dibbets
    4 februari 2016 / 11:30

    Ja bij ons op school hebben we ook juffen en meesterdag. Eenmaal per jaar vieren ze alle verjaardagen ineens. En jawel de kids wilen dan ook wat meenemen. En omdat wij zelf kippen hebben en een eierverkoophuisje aan ons huis geven we de kinderen een doosje eitjes mee. In leuke doorzichtige folie, wat hooi erin of stro en daarop de eitjes. Met een leuke troezel vrolijke kleuren lint inpakken en voila een goedkoop en leuk kadootje die iedereen kan gebruiken! Als er veel eitjes zijn dan doosje van 10 en anders doosje van 6. SImpel, goedkoop en erg gezellig om te geven.