Home + Dit wil(de) ik absoluut niet tijdens mijn zwangerschap

Dit wil(de) ik absoluut niet tijdens mijn zwangerschap

Als je zwanger bent begin je vaak aan een mega to-do lijst. Niet alleen met de dingen die je nog moet shoppen, maar ook met de dingen die je graag zou willen doen. Logisch, want een zwangerschap is heel bijzonder en daar wil je zoveel mogelijk tastbare herinneringen aan hebben voor later. Daarom wil de één een zwangerschapsshoot en de ander wil bijvoorbeeld weer een gipsafdruk van haar buik hebben. Of misschien wil je wel beide.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet had. Bij mij stond er één ding met stip bovenaan dat to-do lijstje en dat was keihard genieten. Ik vind dat ik dat bij Milan te weinig had gedaan en aangezien dit toch echt de laatste keer is, wilde ik gewoon heel graag dat ik nu eens kon gaan genieten.

Verder nam ik mij voor om iedere week een buikfoto te maken, maar in de praktijk kwam daar weinig van terecht. Ik ben nu 34 weken en heb nauwelijks buikfoto’s. Ik vergeet het iedere keer en gun mijzelf denk ik ook geen tijd om er één te maken. Ik hecht daarentegen wel weer veel waarde aan de zwangerschapsupdates die ik iedere week schrijf.

Mijn ‘not to-do lijstje’

Maar goed, even terug naar wat ik dus niet wilde. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar aan mij/ons is het niet besteed.

Gipsafdruk van mijn buik

Ik kan mij voorstellen dat het heel leuk is om er één te hebben en te vergelijken hoe groot je buik was ten opzichte van nu. Toch is het helemaal niets voor mij. Ik zou hem niet ophangen en waar moet ik het kwijt?!

Een zwangerschapsshoot

Hier heb ik wel lang over nagedacht en getwijfeld, want ik vind sommige shoots wel heel erg mooi. Toch vond ik het moeilijk een sfeer te kiezen die bij ons allebei past en ik zie mijzelf ook niet in ondergoed en kant op de foto staan. Niet omdat ik het per definitie niet mooi vind, maar ik heb er het figuur niet voor en ik zou er denk ik heel zenuwachtig van worden. We krijgen wel een shoot na de bevalling van de twee broertjes.

Een buikschildering

Je ziet het nu volgens mij niet zo heel veel meer, maar een paar jaar geleden nog wel. Hoewel ik het enorm knap vind wat iemand erop kan schilderen, moet ik er niet aan denken. Patrick vindt het echt niet mooi, ook niet voor de foto, dus ik zou hem er niet blij mee maken.

Verder zijn er weinig dingen die ik écht niet wilde of iet bij ons vond passen. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde Waren er dingen die jullie juist niet wilden tijdens de zwangerschap? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *