Home + Dingen die je met je kind kunt doen op Moederdag!

Dingen die je met je kind kunt doen op Moederdag!

Moederdag is natuurlijk de dag dat jij als moeder in het zonnetje wordt gezet. Dit is dan ook vaak het moment voor cadeautjes en leuke activiteiten. Deze dag wordt gevierd op de tweede zondag van mei, dit betekent dat het altijd in het weekend valt. Dit is wanneer de meeste mensen gezellig vrij zijn. Als moeder zijnde is er niets leukers dan iets te ondernemen met je kinderen. Maar wat kun je met Moederdag nou zoal doen met je kinderen?

Met jonge kinderen kan het soms lastig zijn om hun ergens bij te betrekken. Vaak zijn ze snel afgeleid of snappen ze niet helemaal wat de bedoeling is. Om ervoor te zorgen dat jij dit jaar weer een leuke dag hebt met Moederdag volgen hier een aantal tips van dingen die je kunt doen. Zo maak je jouw Moederdag tot een succes samen met je kind.

Leuke activiteiten voor binnen

In mei is goed weer niet gegarandeerd. Wanneer het weer niet helemaal meewerkt zijn er verschillende activiteiten die je binnen kunt doen. Wat je allemaal kunt doen met je kind ligt natuurlijk ook deels aan hun leeftijd. Het is altijd leuk om iets nieuws met hen te ontdekken of samen met het gezin.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met iets bakken. Dit kunnen koekjes zijn of een taart, wat je ook wilt en waar je zin in hebt. Bakken is iets wat je met je kind kunt doen, zo kun je hen laten kiezen wat jullie gaan maken en kunnen zij de leiding nemen. Let wel op dat het een bende kan worden, maar in ruil daarvoor krijg je een gezellige middag terug! In de tijd dat het baksel in de oven zit kun je iets anders gaan doen met je kindje.

Je kunt bijvoorbeeld samen een film kijken, een tekening maken of een puzzel maken. Een puzzel heb je in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je je kind een puzzel laten uitzoeken die je vervolgens samen gaat maken. Heb je nog geen puzzel in huis, dan moet je deze snel nog even aanschaffen. Bekijk het assortiment op Speedcube.nl en kies de leukste puzzel uit. Deze puzzel kun je dan afmaken onder het genot van jullie eigen gebakken koekjes of taart.

Op avontuur in de buitenlucht

Wanneer jullie buitenmensen zijn en het weer werkt mee, zijn er natuurlijk ook genoeg activiteiten die je buiten kunt doen! Zo kun je een wandeling maken buiten waarbij je naar een speeltuin gaat en onderweg op zoek gaat naar eendjes, waar je oud brood aan kunt voeren. Tijdens deze onderneming besluiten jullie misschien om te gaan wandelen of op bezoek te gaan bij familie. Moederdag is natuurlijk iets dat gevierd mag worden met de hele familie. Met het hele gezin of met de hele familie kunnen jullie ook dingen gaan ondernemen. Of jullie gaan lekker een bakje koffie bij elkaar drinken.

Als gezin zijnde is een kinderboerderij ook een goede mogelijkheid om heen te gaan op moederdag. Zo kun je samen met je kind langs de verschillende dieren en mag je ze misschien wel voeren. Op een kinderboerderij zijn ook genoeg speelmogelijkheden en kun je als ouder zijnde ook even genieten. Er zijn in Nederland natuurlijk genoeg leuke uitjes die je kunt ondernemen samen met je kind. Denk hierbij aan een pretpark, een dierentuin of een museum. Bedenk je wel dat je niet de enige moeder bent die op deze dag besluit iets te ondernemen samen met hun kinderen.

Moederdag staat alweer om de hoek, heb jij nog niets gepland dan is dit hét moment om je mogelijkheden te overwegen. Maak een puzzel, bak een taart of breng een bezoek aan de kinderboerderij. Deze dag is de ideale dag om lekker iets te ondernemen samen met je kind, met het gezin of met de gehele familie. 

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *