Home + Die pokken waterpokken!

Die pokken waterpokken!

Een aantal maanden geleden heerste er waterpokken in Milans klas. Hij had ze nog niet gehad dus ik dacht dat het wel snel raak zou zijn. Niet dus, want Milan heeft blijkbaar een erg goede weerstand, want ze gingen aan onze deur voorbij. En hoe raar het ook klinkt, ik wilde juist dat hij ze zou krijgen, want dan had hij het maar gehad. Hoe ouder je bent, hoe vervelender, en soms ook gevaarlijker, het kan worden.

Vorige week donderdag was mijn zus jarig en Milan had er zin in. Hij was echter wel wat hangerig en moe en zo kennen we hem eigenlijk niet. Als je hem niet zo goed kent, merkte je misschien niets aan hem, maar wij merkten wel dat hij zichzelf niet was. Ik dacht alleen niet gelijk aan waterpokken.

De ochtend erna liet Milan een bultje op zijn buik zien waar hij last van had. Ik deed zijn pyjamaatje omhoog en ja hoor, waterpokken!

Hoe behandel je waterpokken?

Ik zette in de familie-app (ja, die hebben we sinds kort) dat Milan inderdaad ergens last van had tijdens de verjaardag en mijn zus had het over een bad met zemelen. Dat zou helpen tegen de jeuk. Ik had geen flauw idee waar ze het over had, maar geloof me binnen 48 uur ben jij een wandelende waterpokken expert!

De eerste dag had hij overal blaasjes en sommigen zagen er pijnlijk uit. Milan is niet kleinzerig en ging stug door. Hij had geen koorts dus kon hij gewoon naar buiten en genieten van de zon. Leuk, maar ik kon hem natuurlijk niet insmeren met zonnebrandcrème. We hielden hem zoveel mogelijk in de schaduw en lieten hem lekker zijn gang gaan.

De tweede dag begon de jeuk en kwam ik terecht in de wondere wereld van waterpokken middeltjes om de ergste jeuk te verhelpen en de blaasjes in te laten drogen.

Ik koos voor deze van HeltiQ bij Etos voor ongeveer €16 (nee, die waterpokken zijn niet goedkoop). Dit is een gel tegen de jeuk en een aantal zakjes voor een zemelenbadje. Hierdoor drogen de blaasjes dus sneller in. Ook KidsClin schijnt een erg goed middeltje te zijn.

Na drie dagen in zo’n badje en veelvuldig insmeren werd het minder en begonnen ze al snel in te drogen. Ze genezen dus, maar dan neemt de jeuk wel toe. Zeker ’s nachts was dat even wat minder, maar je kunt de gel zo vaak gebruiken als je wilt.

In zijn gezichtje gebruikte ik Sudocrème bij de ingedroogde bultjes. Dat kan dan wel en daar werden ze minder rood van. Ook vind ik dat fijner in zijn gezicht dan de gel waar van alles in zit. We hebben een redelijk gevoelige huid…

Gelukkig had Milan geen last van ontstoken waterpokken, dat bestaat namelijk ook.

Waterpokken in je mond

Dat kan dus ook en was helaas bij Milan ook het geval. Hier doe je dus helemaal niets tegen, behalve zoveel mogelijk koud water laten drinken en ook ijsjes helpen. Ik hield het wel goed in de gaten en je poetst extra voorzichtig de tanden.

Hoewel het erg sneu was ben ik wel blij dat het ergste er weer op zit en hij het dus gehad heeft. Heeft jouw kind de waterpokken al gehad en zo ja, hoe ging dat bij jullie? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Patricia
  13 mei 2016 / 07:52

  Inplaats van die dure gel kan je ook gewone havermout kopen. Dit doe je in een dichtgeknoopt washandje, en dan in bad. Je kan dan ook deppen op de pokjes. Insmeren met Calendula helpt ook goed tegen de jeuk en littekenvorming.

 2. belle
  13 mei 2016 / 18:51

  Niks is erger om te zien dat je kindje z’n last ervan heeft z’n jeuk.
  Hier hielpen de middeltjes niet.
  heb toen mijn oudste in een zemelen badje gedaan binnen een dag waren alle blaadjes opgedroogd. Bij de jongste geen middeltjes gelijk zemelen badje en ook binnen dag alle blaasjes uitgedroogd toen waren ze er snel vanaf