Home + Die kleine badkamer optimaal indelen

Die kleine badkamer optimaal indelen

Als je weinig ruimte hebt in je badkamer, is het slim om de beschikbare ruimte efficiënt te benutten. Voor badkamers van diverse afmetingen zijn er passende oplossingen, bijvoorbeeld voor een geschikte douche wand. Door te kiezen voor ruimtebesparende opties kun je alles wat je in de kamer wilt plaatsen toch een plek geven. Een manier om dit te doen is door een inloopdouche te maken met behulp van een douchewand. Deze wanden, gemaakt van speciaal veiligheidsglas, zorgen ervoor dat de ruimte ruimtelijker oogt en nemen veel minder plaats in dan een volledige muur. Hierdoor voeg je direct een vleugje luxe toe aan je huis. Bovendien is het onderhoud eenvoudig en snel vanwege het gemakkelijk schoon te maken materiaal.

Wat zijn je wensen?

Als je een slimme oplossing hebt voor de douche, is het tijd om naar de rest van de ruimte te kijken. Kies voor een rustige en gelijkmatige basis voor de tegels, zodat de onderliggende structuur groter lijkt en je de ruimte niet visueel verkleint. Denk ook aan je eigen behoeften. Als je bijvoorbeeld een bad wilt, is het belangrijk om te overwegen of het praktisch is om een douche en bad apart te plaatsen of dat het efficiënter is om ze te combineren. Dit kan veel ruimte besparen. Maak dus slimme en weloverwogen keuzes en aarzel niet om hulp in te schakelen als jullie er samen niet uitkomen.

Een slim badkamermeubel

Een badkamermeubel is echt essentieel in de badkamer en ook hierbij kun je slimme beslissingen nemen. Je hebt bijvoorbeeld de optie om te kiezen voor een minder diep meubel door de kraan aan de muur te bevestigen. Ook kan een zwevend meubel zorgen voor een gevoel van meer ruimte in de kamer. Wil je extra opbergruimte? Dan is een spiegelkast een goede keuze in plaats van een gewone spiegel. Ongeacht de optie die je kiest, zullen spiegels altijd zorgen voor een ruimtelijk effect, dus het is verstandig hier goed over na te denken. Hoe meer spiegels in de ruimte, hoe groter deze lijkt te zijn.

Optimaal de ruimte benutten

Laten we eens wat nauwer kijken naar de badkamer en zorg ervoor dat je elke beschikbare ruimte grondig onderzoekt om te ontdekken hoe je deze optimaal kunt gebruiken. Denk erover na om bijvoorbeeld een badkamermeubel in een hoek te plaatsen, of zou een wasmand daar passen? Probeer de beschikbare ruimte zo slim mogelijk te benutten en vergeet niet om te denken aan goede verlichting. Dit betekent niet alleen functionele verlichting, maar ook het plaatsen van een lamp bij de spiegel om de ruimte groter te laten lijken. Er zijn tal van trucs die je kunt gebruiken om zelfs een kleine badkamer ruimer te laten ogen, en deze kunnen zeker een positief effect hebben.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *