Home + Back to School #6 | Hoe lang duurt een kinderfeestje?

Back to School #6 | Hoe lang duurt een kinderfeestje?

Hoe lang duurt een kinderfeestje? Als je komend schooljaar voor het eerst een feestje organiseert is dit wellicht wel je eerste vraag. Hoe lang duurt het en wat kunnen jullie gaan doen in die tijd? Als het te lang duurt raken kinderen misschien overprikkelt en zijn ze opeens een stuk minder gezellig 😉 Ik vond het in het begin best lastig en daarom een blog erover, want ook dit hoort bij Back to School!

Feestje plannen

Milan is in oktober jarig en ik wil het feestje eind september plannen. Dan hebben we die alvast achter de rug en in september is het doorgaans vaker wat beter weer dan in oktober. Tenminste, dat hopen we dan, want we hebben een buitenfeestje in de planning staan 😉

Ik begin dus een dikke maand van tevoren met plannen en reserveren. Nu is het wel zo dat veel plekken waar je een kinderfeestje kunt vieren al heel snel vol zitten. Zo hebben wij eens een feestje gepland in de Legowinkel in Gouda en dat moesten we een jaar van tevoren reserveren! Kijk daar dus tijdig naar!

Als ik een feestje plan, maak ik ook een soort mini draaiboek; hoe laat beginnen we en wanneer doen we wat? Zo heb je een tijdsplanning en kun je de uitnodigingen in orde maken.

Hoe lang duurt een kinderfeestje?

Meestal vieren wij een kinderfeestje dat ongeveer 4 uurtjes duurt. Dit is inclusief eten en een moment om de cadeautjes open te maken.

Nu hebben wij de volgende planning in gedachten;

  • 12.00 uur: begin feestje, patatjes eten en cadeautjes uitpakken. Daarna uitleggen wat we gaan doen;
  • 13.15 – 13.30 uur: start activiteit (houden we nog even geheim en kom ik later op terug);
  • 16.00 uur: klaar en nog even gezellig napraten, filmpje kijken en wat drinken en te snoepen om het feestje af te sluiten;
  • 16.30 uur: de kinderen worden weer opgehaald.

Dit feestje duurt dan 4,5 uur. Milan wordt 8 jaar dus dat is prima voor zijn leeftijd. Dat is overigens ook wat ik het vaakst om mij heen zie bij andere feestjes.

Er is overigens geen goed op fout, ik zou kijken naar je eigen kind en naar wat je zelf schappelijk vindt. Ik vind dit altijd prima, want ben zelf daarna ook gesloopt haha! Vervolgens nog even opruimen en dan is het best een pittig dagje geweest.

Hoe lang duurt een kinderfeestje bij jullie? Klets mee in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Rosette
    19 augustus 2018 / 13:25

    Voor 8 jaar vind ik 4,5 uur prima. Voor 5 jarigen wordt in mijn omgeving vaak rond de twee uur aangehouden en dan nog zonder eten. Kleuters kunnen zich vaak een stuk minder goed concentreren dan oudere kinderen.