Home + Diary | Thuiswerken, tuin aangelegd, nieuwe bakfiets en sneeuw!

Diary | Thuiswerken, tuin aangelegd, nieuwe bakfiets en sneeuw!

Wauw, wat er gebeurde er een hoop afgelopen week! Van de persconferentie waarin verteld werd dat het leven nog even stil blijft staan, maar tegelijkertijd ging het leven hier gewoon door. Ik werkte wel wat meer thuis, maar ondertussen werd de tuin aangelegd, kwam de nieuwe bakfiets binnen, net als een aantal nieuwe spullen in huis (er is echt veel thuisbezorgd), en genoten we van het beetje sneeuw dat viel. Kijken jullie mee?

Maandag

Om 7.30 uur staat de eerste bezorging van deze week voor de deur. Deze kast bestelde ik een paar weken geleden bij Loods 5 en komt naast mijn bureau te staan. Hij is zo mooi! We tillen hem naar boven, maar hebben geen tijd om het plastic eraf te halen, want ik moet de jongens naar opa en oma brengen.

Milan installeert zich met zijn schoolwerk en Floris haalt alweer boevenstreken uit. Ik moet daarna tot echt gaan, want ik werk vandaag op kantoor.

Eenmaal thuis kan het plastic van de kast af en is dit het voorlopige eindresultaat. Ik ben zo blij hiermee!

Dinsdag

Vanwege werkzaamheden in onze straat gaat het stroom er even af. Niet handig met al dat thuiswerken. Daarom werken we vandaag bij opa en oma. Milan voor school en ik voor mijn werk.

Toch komt het nog best goed uit, want ik heb voor mijn werk nog een afspraak in de binnenstad, op de hoek bij mijn ouders.

Floris vermaakt zich ondertussen prima met de stofzuiger van opa en oma en doet een ‘Hans Klokje’ met wapperend haar.

Milan krijgt een leuke verrassing: hij heeft het Van Der Valk hotel in Venlo nagebouwd in Minecraft en hij heeft de foto’s daarvan naar hen toegestuurd. Zij delen de foto’s vervolgens op hun Instagram account. Hier blijft het echter niet bij. Word vervolgd…

We zitten klaar voor de persconferentie. Het is nog steeds geen mooie boodschap. Je weet wat je kunt verwachten, maar het hakt er iedere keer weer een beetje in.

’s Avonds kijken we nog wat tv en daarna is het tijd om naar bed te gaan.

Woensdag

Het is weer tijd voor Milans schoolwerk!

‘Mama, ikke heel erg mooi, wil jij foto maken?’ Tuurlijk moppie!

Verrassing voor Floris: de juf staat voor de deur! Hij vond het maar gek, maar oh zo leuk.

Ondertussen wordt er ook nog hard gewerkt in de tuin.

En de IKEA staat voor de deur met een kast voor Milan en planken die de vorige keer niet leverbaar waren.

Maar de allermooiste kast is deze! Die komt ook vandaag binnen, omdat ik alle leveringen probeerde te plannen op mijn vrije dag. Niet helemaal gelukt, maar wel grotendeels gelukkig.

Donderdag

Thuiswerkdag vandaag! Patrick is vrij dus ik kan rustig op zolder werken.

Progressie in de tuin! Zo blij mee!

Na weken wordt de bakfiets eindelijk geleverd. Patrick neemt hem in ontvangst en krijgt alle uitleg.

Als ik pauze heb kan ik hem uitproberen en wat is ‘ie fijn zeg! Hier gaan we een hoop plezier van hebben. Al vond Floris het nog een beetje spannend, want ik ging volgens hem te hard ?.

Floris had nieuwe schoentjes nodig, maar normaal laten we zijn voetjes altijd even opmeten na een seizoen. Nu kan dat natuurlijk niet, maar een lokale ondernemer heeft daar iets op bedacht: hij komt gewoon bij je thuis met wat schoentjes (van tevoren geef je maten en wensen door). Je kunt ze thuis passen, hij geeft advies en als je schoentjes besluit te kopen krijg je een Tikkie om af te rekenen. Deze jongen kwam om 17.15 uur nog naar ons toe gefietst. Het voelt onwijs decadent, maar wat is het fijn dat dit kan en dat we lokale ondernemers op die manier alsnog kunnen steunen.

’s Avonds geniet ik van dit uitzicht.

Vrijdag

Ik maak vandaag wel foto’s, maar dan op mijn werk en die kan ik dan weer niet delen. Thuis plof ik met Floris op de bank.

Zaterdag

De winkel waar ik regelmatig mijn Only Carmakoma kleding koop, houdt een online sale van dit merk. Je kunt tijdens de livestream aangeven wat je wilt hebben en zij komen het een paar dagen later thuis bezorgen. Ideaal! Ik reserveer wat leuke items en met een beetje geluk komen ze het morgen al brengen.

’s Middags komen Tom en Chantal op visite (het mag gelukkig nog) en we kletsen even bij, gezellig!

En dan eindelijk…. Sneeuw! Het is niet veel, maar voldoende om ervan te genieten. Wat ons betreft mag er nog veel meer sneeuw vallen.

Naar binnen gluren. Leuke man zit daar ?.

Met lekkere hapjes kijken we naar de live stream van Vrienden van Amstel Live. Volgend jaar hopen we er gewoon weer bij te zijn, maar wat hebben ze dit mooi en goed gedaan! We hebben er echt van genoten!

Zondag

Vandaag doen we eigenlijk niet zoveel. De oude bakfiets is verkocht en wordt opgehaald, daarna ga ik op zolder even aan het werk om weer flink vooruit te werken. Dat lukt de laatste weken aardig, ik loop tussen de vijf en zeven dagen vooruit voor Mamablogger. Dat geeft doordeweeks lekker veel rust.

Milan speelt lekker buiten en Floris vermaakt zich binnen met wat lekkers.

Mijn kleding bestelling van gisteren (de live modeshow) is al binnen! En ja, ik wil eigenlijk alles houden ?.

Het was een bomvolle week en er kwam veel binnen wat betreft spullen. Ik vind dat toch lastig om te delen omdat ik niet de indruk wil wekken dat ik opschep en ermee te koop loop. Ik hoop dan ook niet dat jullie dat denken. Veel van deze spullen zijn al weken geleden besteld, maar door lange levertijden kwam het nu pas binnen waardoor het nu ook allemaal tegelijk kwam. We hebben voor deze spullen gespaard en realiseren ons heel goed dat dat een luxe is, maar ook bij ons houdt het een keer op hoor. Het is echt geen bodemloze put en we zijn ook niet roekeloos met geld, integendeel. Omdat het bij mijn week hoorde heb ik wel besloten het te delen en ik hoop alleen maar dat jullie het ook niet zien als negatief. Komende week is weer normaal hoor ☺️.

Ik wens jullie allemaal een fijne week en tot de volgende diary!

liefs

Kantoor en schoolKantoor en school

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Cindy Harteman
  18 januari 2021 / 08:36

  Ik zie dat zeker niet als negatief!
  Lekker doen wat kan en wat goed voelt? Toch wel benieuwd welke schoenen je hebt genomen voor Floris, want die zijn alle 3 wel errug leuk! Hahaha… Welke maat draagt Floris nu? Jip zit in maat 26?

  Groetjes
  Cindy

  • Marisca
   Auteur
   22 januari 2021 / 08:29

   Dankjewel! We hebben voor Floris de Timberland en witte Nike Air sneakers gekocht. Hij heeft nu maar 27.

   Groetjes!

 2. Linda
  18 januari 2021 / 09:22

  Lekker laten zien wat je wil laten zien. Helaas hebben wij weinig te besteden, maar als ik jouw blog lees voelt het absoluut niet negatief hoor. Je komt juist heel dankbaar over en daardoor kan ik ook fijn met je meegenieten.
  Ik ben dan ook heel benieuwd welke kleding je hebt uitgekozen ?
  Ga vooral zo door!

  • Marisca
   Auteur
   22 januari 2021 / 08:29

   Wat lief van je, dankjewel! We zijn ook dankbaar, want kennen helaas ook de andere kant. De kleding laat ik komende zondag zien.