Home + Diary | Kinderfeestje Floris, lunch en zwemmen

Diary | Kinderfeestje Floris, lunch en zwemmen

We hebben weer een lekkere, drukke week achter de rug waarin we onder andere Floris’ kinderfeestje vierden. Verder hadden we een gezellige lunch en was de zwemles een dingetje… Kijk je weer mee naar onze week?

Maandag

Opening van de Kinderboekenweek! Op het schoolplein wordt gedanst, een toneelstukje gedaan en één van de juffen leest een gedicht voor. Daarna fiets ik snel door naar het werk, want er is maandstart en die begint om 9.00 uur…

Als ik aan het einde van de dag thuis kom, staat dit mooie bosje bloemen op mij te wachten. Deze heeft Floris met opa voor mij geplukt. “Met de kleuren die jij mooi vindt, mama.” Nou, dan smelt je toch?

Dinsdag

We hebben op het werk een training georganiseerd. Ik ben al vroeg op locatie omdat ik er vlakbij woon en zet alvast klaar wat ik klaar kan zetten. Ook zet ik de computers vast aan voor mijn collega’s. Scheelt later weer.

Rond 13.15 uur ben ik weer thuis en werk ik de rest van de middag thuis. Ondertussen haal ik Floris nog op van school en inmiddels ben ik ook al twee keer natgeregend. We laten alles eerst maar even drogen boven de deurmat, haha. Daarna weer snel door met werken.

Woensdag

Milan heeft vandaag een studiedag, maar wel veel toetsen volgende week. Terwijl hij druk aan het samenvatten is, ben ik nog twee uurtjes aan het werk. Daarna zetten we alles klaar voor Floris’ feestje vanmiddag.

We vieren het feestje bij boerderij ‘De Koeienstal’ in Zevenhuizen en wat is het leuk! De kinderen hebben het naar hun zin en Floris glundert van oor tot oor.

Donderdag

De brug staat weer open en het schip links moet er nog door. Deze is altijd zo langzaam…

’s Middags werk ik thuis met een lekker kopje koffie. Zo blij met dit apparaat!

Na het eten snel door naar een Zoom-meeting. Ik heb de afgelopen weken meegedaan met een onderzoek van de projectontwikkelaar over het kopen van een nieuwbouwwoning en de communicatie rondom dit proces. Vanavond heb ik een afsluitend interview. Daarna nog even voorlezen aan Floris en Milan overhoren voor een toets en dan plof ik ook op de bank met één van de nieuwe kerstfilms op Videoland. Heel slecht, maar heerlijk.

Vrijdag

Floris kreeg een schildersezel en een doek voor zijn kinderfeestje. Samen met opa heeft hij dit kunstwerk gemaakt.

terwijl ik Floris naar bed breng, komen de boodschappen. Ik ben altijd blij met de koopzegels, haha.

Nadat ik Milan naar Krav Maga heb gebracht, rijd ik door naar Bergambacht om dit jurkje te kopen bij Woven with Love. Deze is van Studio Anneloes en nu wel heel leuk geprijsd. Ze hebben hem voor mij apart gehouden en wat is ‘ie mooi! Heel erg blij mee!

Zaterdag

Pat moet ’s morgens nog een paar uur werken dus ik ga met Floris naar zwemles. Zwemles is inmiddels een heel ding en we zijn niet zo tevreden als is dit niet de plek om het daarover te hebben. In ieder geval doet ons mannetje enorm zijn best en is de wil er echt wel. Hij kan ook niet meer doen dan zijn best.

Tussen de middag hebben we afgesproken om met vrienden te gaan lunchen bij Loetje in Reeuwijk. Gezellig!

Na de lunch rijden we door naar Babypark om deze meubels voor Floris te bestellen. We waren hier een paar weken geleden ook, maar ik wilde even afwachten of de hypotheekaanvraag werd goedgekeurd, want deze meubels kopen we ook voor in het nieuwe huis. Floris heeft nu een gezellige kamer, maar heel praktisch is het niet en nu hij ouder wordt, missen we speel- en opbergruimte. We hebben naar allerlei alternatieven gekeken en zijn tig winkels afgegaan, maar er was weinig dat echt goed paste en een match was met zijn andere meubels. Uiteindelijk hebben we hiervoor gekozen, omdat dit tijdloos is en qua afmetingen ook past in zijn nieuwe kamer straks.

Zondag

Druk bezig met de voorbereidingen voor de verjaardagen volgende week. Dit ziet er toch geweldig uit?!

Terwijl Pat de wifipunten vervangt, gaan Floris en ik naar het zwembad om te oefenen.

Milan is samen met een vriend aan het gamen. Pat, Floris en ik gaan op pad. Eerst even naar de Action en daarna naar de Intratuin. Ik hou van kerstshows!

Dit was onze week! Komende week gaan we met Floris naar de kindertandarts, mag Floris trakteren, komt de kapster en vieren we de verjaardagen van de jongens. Ik wens jullie een mooie week!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Janneke
  9 oktober 2023 / 07:11

  Wat betreft zwemles, de klik moet er zijn anders wordt het een heel lang stroperig traject. Sommige kinderen gedijen beter bij een soort van privé zwemles, meestal is dit max 6 kindjes. En dan ga ik er vanuit dat het niet aan Floris ligt dat zwemmen niet wil. Bij mijn zoon lag het aan hem dat het zo lang duurde, dus we zijn nog met hem naar fysio geweest, ook voor andere dingen maar dit was wel de hoofdmoot. Op advies van de zwemjuf trouwens.

  • Marisca
   Auteur
   9 oktober 2023 / 07:19

   Nou, de klik is er inderdaad niet. Ik vond de juf de eerste les wat streng, maar dacht dat dat ook goed kon zijn. De tweede les was ze op zijn zachtst gezegd niet zo aardig voor de kinderen. Ik heb meteen daarna het zwembad gebeld, kreeg een verklaring voor haar handelen en er zou over gesproken worden. Toch heeft deze juf in twee lessen zijn hele (zelf)vertrouwen om zeep geholpen. Hij is echt bang. De groep is overigens ook vrij groot. Ik moet wel zeggen dat dat ook niet bijdraagt.

   We hebben hem opgegeven op een andere zwemschool, maar de wachtlijsten zijn erg lang en een andere dag op deze zwemschool is lastig omdat die groepen ook al vol zitten. Kan er na deze maand een heel lange blog over schrijven, maar laten we dat maar niet doen 😉 Al hoop ik wel dat het snel verbetert.

   • Janneke
    9 oktober 2023 / 19:45

    Dat klinkt niet echt leuk. En mede door de afgelopen jaren zijn er overal lange wachtlijsten en ben je zo afhankelijk geworden.