Home + Diary | Kermis, Floris naar de basisschool en een lekker weekend

Diary | Kermis, Floris naar de basisschool en een lekker weekend

Goedemorgen! Maandag is de vaste “diary dag” en dat is vandaag niet anders. Het was een volle week met veel deadlines voor Mamablogger, Floris ging voor het eerst wennen op de basisschool, we gingen naar de kermis en ik ging aan de zelfstudie. Ondertussen draaide alles gewoon door en heb ik natuurlijk weer veel foto’s gemaakt. Kijken jullie mee naar onze week?

Maandag

Goedemorgen! Ik begin vroeg aan de was en als ik dan op zolder sta kijk ik altijd eventjes naar buiten. Ik vind dit toch zo’n mooi plaatje met dat licht.

“Kijk mam, ik heb nieuwe mooie kleertjes voor je gevonden. Bestel dit maar”. ?

We scoorden wel nieuwe outfits voor Floris, dit heb je al kunnen zien in deze shoplog.

Om 17.00 uur fiets ik weg van kantoor en rijd ik nog even de stad in voor sokken voor de jongens en ik probeer nog wat Pokémon kaartjes voor Milan te bemachtigen. Ze zijn steeds overal uitverkocht en ik wil wat inslaan voor de feestdagen. Gelukkig kan ik nog wat vinden. De kermis wordt ondertussen opgebouwd in de stad en bijna thuis sta ik weer voor een open brug.

Milan heeft zaterdag een feestje en dat vriendje spaart ook Pokémon kaartjes. Voor hem neem ik ook een pakje mee, ik pak het leuk in en volgens mij is dit wel een goed cadeautje ☺️.

Om Milan te verrassen doe ik nog een pakje als boekenlegger tussen zijn boek. Zal hij het vanavond nog vinden?

Dinsdag

Nee, hoor, hij vond het pakje pas de volgende ochtend. Wel een dolgelukkig kind haha.

Floris gaat vandaag voor het eerst wennen op de basisschool en hij heeft er zin in al is het natuurlijk ook best spannend.

Ondertussen werk ik voor het eerst in 1,5 jaar eens een keer alleen thuis, heerlijk!

De juf stuurt ondertussen wat foto’s waaronder deze. Het gaat goed!

Om 14.00 uur haal ik ze op. “Ik gemiste jou Milan” zei Floris. Zo lief!

De rest van de dag maak ik geen foto’s meer.

Woensdag

’s Morgens fiets ik met Floris naar de stad en dit is de tweede open burg van deze week. Gelukkig is het lekker weer ☀️.

Even wat boodschappen doen, we halen een broodje en daarna moet ik nog wat dingen doen voor mijn werk dus fietsen we weer naar huis.

Alhoewel, nog even wachten ?. Nu vind ik het nog grappig, al ik van de winter in de regen en kou hier sta, is het opeens een stuk minder leuk haha.

Als ik ’s middags alleen maar weer aan het werk ben en daarna nog door moet naar de musical ben ik het even zat. De musical duurt een uur en in dat uur moet ik mij met Floris zien te vermaken. Heen en weer rijden naar huis is het ook net niet dus dat is best een stressvol uurtje. Pat is ook niet op tijd thuis dus ik kan ook niet alleen. Opeens ben ik het zat, ik wil ook gewoon heel even iets leuks doen zonder dat ik van alles moet en besluit de musical voor één keer af te zeggen. Doe ik normaal nooit, maar nu is het me even teveel. Daarna pakken we de fiets en gaan we naar de kermis. Even wat quality time!

Ik heb voor vrijdag zes deadlines, dus moet nog even door. Eigen schuld, maar de middag was zo lekker! Het was goed om even weg te zijn van schermpjes.

Donderdag

We zijn vanmorgen behoorlijk vroeg wakker. Dat komt goed uit, want ik moet nog een artikel schrijven voor een samenwerking, wil nog een was draaien en ik wil alvast de administratie doen. Als ik beneden kom heeft Floris al flink huisgehouden.

De was zit erin, de bedden zijn opgemaakt, we zijn allemaal aangekleed en het is pas 6.15 uur ?. Ik begin aan de administratie en vind het heerlijk als dat soort dingen al gedaan zijn.

Milan is op school en ik rijd door met Floris naar de peuterspeelzaal. Dit is een mooi plaatje van onze wijk.

Als Floris daar is rijd ik door naar de bakker om alvast krentenbollen te halen voor tussen de middag en ik neem een pakje stroopwafels mee voor op kantoor.

In mijn pauze haal ik Floris op en fietsen we naar huis. Ik ben nu echter zo snel dat ik nog even wat kaas haal bij de kaasboer. Floris eet een krentenbol op de fiets en eet er thuis één achter de computer, want ’s middags werk ik thuis.

Met een lekker blokje kaas kijken we ’s avonds nog een serie en ik schrijf nog twee samenwerkingen. Voor deze opdrachtgever moet ik er zes schrijven en ze zijn nu allemaal af. Ik stuur ze meteen door en hoop snel een goedkeuring te krijgen. Ondanks dat het samenwerkingen zijn, vind ik ze heel leuk en persoonlijk geworden. Ik hoop ze snel met jullie te kunnen delen.

Vrijdag

De laatste dag van deze week en eigenlijk ben ik daar ook wel aan toe. Ik breng Floris met de auto weg, want ik ben vandaag wel aan het werk, maar niet op kantoor. We hebben namelijk onze jaarlijkse sportdag (in aangepaste vorm) en ik ben scheidsrechter.

We zijn al vroeg op het veld om alles klaar te zetten. Het is een leuke dag. Ik ben rond 15.30 uur thuis en werk nog even. Als de dag erop zit haal ik de jongens op bij opa en oma, want Pat is laat en staat in de file. De rest van de avond doe ik niets meer. Alleen Milan gaat nog even door naar Krav Maga.

Zaterdag

Onze dag begint met onze kapster Manon.

Aan het einde van de ochtend gaat Floris weer sporten bij Monkey Moves en direct daarna brengen we Milan weg, want die heeft een feestje. Daarna zijn Pat en ik even thuis, ik dweil snel de boel en dan is het alweer tijd om Floris op te halen.

Aan het einde van de les krijgt Floris zijn eerste Monkey Moves sticker, hij is onwijs trots!

We hebben wel zin om te lunchen en Floris wil graag naar Keck. Dat snappen we wel dus we besluiten erheen te rijden en lunchen met deze heerlijke plank.

Ondertussen vermaakt Milan zich ook erg goed!

Daarna rijden we nog even door naar de Sligro. Pat kan de komende weken weer vooruit met drinken op zijn werk en ik haal het één en ander voor Sinterklaasinspiratie op Mamablogger.

In de middag ben ik druk aan de zelfstudie. Via mijn werk kunnen we online trainingen volgen en er zijn nieuwe trainingen toegevoegd waaronder personal branding. Ik vind deze echt heel erg leuk en heb al heel veel geleerd voor zowel mijn werk als Mamablogger.

Aan het einde van de middag fietsen we naar de stad en eten we bij opa en oma. Als we daar weggaan doen we nog een klein rondje over de kermis en vervolgens fietsen we weer naar huis met wederom een open brug, maar gelukkig hebben we nog een leuk uitzicht haha.

Milan gaat vervolgens nog even naar buiten en Floris gaat lekker naar bed. Het was weer een drukke dag!

Zondag

Ook vandaag zijn we vroeg en ik loop naar zolder om het beddengoed in de was te doen. Het is namelijk weer tijd om alle bedden te verschonen. Ik kijk naar mijn bureau, hier zit ik vandaag heel wat uurtjes aan….

Na het ontbijt kijken we “Jachtseizoen” terug met zijn viertjes.

Nog even moed verzamelen voor ik weer naar boven ga. Vandaag bestaat de dag uit héél veel schrijven voor Mamablogger (ongeveer zeven artikelen), bedden verschonen en wasjes draaien. Patrick zoekt beneden ondertussen speelgoed uit en gooit een hoop weg. Ook maakt hij de oven schoon, stofzuigt de boel en we ruimen een kastje in de grappenkast op. Hier gaan vervolgens alle notenkrakers in zodat we die altijd netjes bij elkaar hebben en ze niet kapot kunnen gaan.

Ondertussen maak ik de foto’s voor twee artikelen die nog geschreven moeten worden en bewerk ik ze alvast. Deze gymkast is zo’n leuke plek om foto’s te maken.

Patrick is nog steeds bezig met het ruimen van de kast, maar kan het niet laten even te zaklopen met een mega vuilniszak ?.

Mijn ouders komen de race van Max Verstappen kijken en blijven hier eten. Na het eten bestel ik alvast Tickets voor het LEGO House in Denemarken. We hebben zoveel zin in deze vakantie!

Dit was onze week. Komende week gaat Floris een ochtend wennen op school en die ochtend ben ik dan voor het eerst sinds lange tijd alleen thuis zonder dat ik hoef te werken. Lekker! Ik wil dan ook beginnen naar de Insta branding training en verder met personal branding. Ik wens jullie weer een fijne week!

liefs

 

 

 

Mode NajaarMode Najaar

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *