Home + Diary | Een paar dagen vrij en de mannen gaan op mannenweekend!

Diary | Een paar dagen vrij en de mannen gaan op mannenweekend!

Deze week was wat rustiger dan vorige week en die rust was heel erg welkom. Ik zat er eigenlijk best een beetje doorheen. Ik was behoorlijk moe en nam weinig meer op. Gelukkig werd het ook nog eens erg mooi weer dus hebben we volop kunnen genieten. Patrick en Milan helemaal, want die gingen samen op mannenweekend!

Maandag

Patrick is weer aan het werk na een weekje vrij dus ik ben de ochtenden weer alleen. De jongens zijn laat wakker dus mijn planning loopt wat anders dan normaal. Laat ik eerst maar eens beginnen aan het ontbijt.

Terwijl ik de blog deel, toevallig ook een diary, op social media kijk ik naar mijn jongetjes die lekker samen aan het spelen zijn. Hier kan ik echt uren naar kijken.

Nadat ik de jongens op de plaatsen van bestemming heb gebracht fiets ik naar mijn werk en begin ik aan een heel lange to do lijst. Binnen een paar minuten staat dit hele lijstje vol.

Ondertussen bij opa en oma… Floris heeft de krat met speelgoed leeggemaakt en is er in gaan zitten om tv te kijken. Het zal wel lekker zitten denk ik 😉

Thuis gaat het spelen gewoon door, want terwijl wij eten heeft Floris zich verstopt. Dit snapt hij sinds kort en hij houdt zich dan muisstil. Kijk dat blije koppie nou! Dit is toch te lief?!

Dinsdag

Wat een weer opeens! Het regent dat het giet en ik kom zo aan op het werk. Het water droop uit mijn haar!

Het is dat ik zie dat dit 7 jaar geleden is, maar dit is dus Milan toen hij net zet oud was als Floris nu. Het is bizar hoeveel ze op elkaar lijken!

Ondertussen bij opa en oma… Milan is inmiddels stukken groter dan op de foto’s hierboven en tilt nu zijn kleine broertje in de mand.

Eenmaal thuis staat de pakketjesman voor de deur. Hij brengt deze inklaptafel voor de rommelmarkt in de straat. Voorheen gebruikten we een tuintafel, maar die is naar de stort gegaan. Deze tafel is zwart en kunnen we gemakkelijk weer opbergen in de schuur. Ook handig met bijvoorbeeld een barbecue in de tuin.

Daarna heeft Patrick een calamiteit van zijn werk en Milan mag mee. Die heeft de avond van zijn leven!

Woensdag

Milan heeft een studiedag dus we kunnen rustig opstarten. Halverwege de ochtend staat vriendinnetje Chantal met haar jongste zoontje voor de deur. De oudste moet vandaag wel naar school. Het verschilt zo enorm tussen de scholen hier.

Als Chantal weg is maak ik snel een soepje, werk ik de was weg, stofzuig ik de boel en ruim ik op. Daarna maak ik eten en na het eten leg ik Floris even op bed.

Als Floris even slaapt en alles in huis klaar is, is het tijd voor ontspanning. Even helemaal niets! Ik lees voor de tweede keer het boek Happy Life 365 van Kelly Weekers om de high lights eruit te halen voor een artikel.

Daarna rijden we even langs opa en oma en terwijl ik Milan naar de musicalles breng, mag Floris daar even blijven. Ook doe ik snel nog even een rondje stad (vinden opa en oma geen probleem) om nog wat korte broeken te shoppen voor Milan een een bodywarmer voor Floris. Er wordt warm weer verwacht komend weekend en Milan heeft maar één korte broek. Daarna is het alweer tijd om Milan op te halen en hier sta ik op hem te wachten.

Als we alledrie thuis zijn dek ik alvast de tafel, want op woensdag eten we op tijd vanwege de zwemles.

We zijn lekker vroeg dus hebben alle tijd. Zodra Milan bij zijn groepje is, ga ik in de kantine zitten. Ik bestel wat te drinken en ga weer verder in mijn boek terwijl ik tussendoor ook de vorderingen van Milan volg.

Eenmaal thuis kijken we de tweede aflevering van “Beau en de veteranen” op Videoland. Wat een indrukwekkend programma!

Donderdag

Tijd voor het speelhuisje in de tuin! We hadden deze afgelopen weekend al gekocht, maar kregen hem niet mee in de auto dus hadden we afgesproken dat we hem vandaag zouden ophalen. Pat en Milan staan er al vroeg en gaan aan de slag, maar dan blijken er twee plankjes te missen. Ze kunnen dus weer terug… balen!

Deze grote “nietjes” hebben we inmiddels ook binnen en willen we als extra versteviging in het kunstgras steken. Dat blijkt nog best een pittig klusje dus ik zet er een paar in. Ze gaan 20 centimeter de grond in en ik werk ze zo goed mogelijk weg.

Ik ben druk in huis, met de blog en uiteraard ook met Floris terwijl Pat en Milan buiten zijn. Daarna rijden Floris en ik naar de Karwei voor beits voor het huisje. Het wordt wilgen grijs van Rambo. Onwijs gave kleur!

Bij het huisje kregen we een folie mee geleverd, dit is voor het dak, maar was wel heel lelijk. Omdat we nog kunstgras over hadden heeft Pat dat op het dak gemaakt. Ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook een goede beschermlaag. Na het eten begin ik met het beitsen van het huisje. Hij is wel een stuk grijzer dan op het etiket staat. Ergens vind ik dat wel jammer, had hem graag net iets groener gehad, maar dit is ook een mooie kleur. Hoe eerder dit erin zit hoe beter. Ik doe één kant al twee keer en begin met de andere kant. Rond 20.30 uur vind ik het wel genoeg geweest en ga ik naar binnen. Ik ga zoiets leuks maken van het huisje! Van de hele make-over maak ik apart nog een blog.

Pat heeft ondertussen deze voor me klaarstaan, lekker! Ik moet daarna nog even wat bloggen en dan kruip ik mijn bedje weer in.

Vrijdag

Ik werk tot 14.00 uur omdat Milan een studiedag heeft en mijn moeder naar het ziekenhuis moet. Pat is ook op tijd thuis, het is ook een gekke dag zo na Hemelvaart. We gaan even de stad in en laten Floris’ voetjes even opmeten. Die blijken inderdaad weer gegroeid te zijn dus wederom tijd voor nieuwe schoenen. Ik ga nog eens failliet op die jongens 😉

Oké, en op mijn eigen hebzucht, want ik koop deze twee kussens bij Juffrouw Saartje (aanrader!) voor op de bank. Wat zijn ze gaaf hè?

En op lekker eten, want ook dat doen we graag. Het is echt weer voor een ijsje en deze deel ik met Floris. Hij is heerlijk, maar we krijgen hem niet helemaal op.

Terwijl Pat aan de slag gaat met de aardappels, ga ik verder met mijn projectje. Wat wordt het huisje tof!

Maar ik stop op tijd, want ik heb om 19.15 uur afgesproken met Chantal bij de bioscoop. We gaan naar The Hustle. Superleuke film, aanrader!

Zaterdag

Vandaag gaan Pat en Milan samen op mannenweekend en ik begin met het hele huis aan kant te krijgen. Als zij er niet zijn heb ik net even iets meer eer van mijn werk haha.

Floris vindt het ondertussen allemaal wel best en gebruikt de koffer van Milan als stoeltje haha.

Als Pat en Milan weg zijn gaan Floris en ik even de stad in en mijn moeder gaat gezellig mee. Ook gaan we lekker lunchen. Floris vindt het wel gezellig allemaal.

Ondertussen zijn Pat en Milan aangekomen in hun hotel en ze hebben een mega luxe kamer met een fantastisch uitzicht! De rest van de dag krijg ik heel veel foto’s. We zijn verder helemaal niet jaloers hoor 😉

Ik rommel ondertussen lekker in de tuin met Floris en hij wordt gestoken bij zijn ooglid. Het wordt wel wat dikker, maar hij lijkt er geen last van te hebben. Ik houd het in de gaten en hoop dat het morgen beter is. Floris is ondertussen met heel andere dingen bezig haha.

Als Floris ’s avonds op bed ligt doe ik een rondje door het huis. Ik stofzuig, dweil, doe de was, ruim alles op en ga daarna zelf even douchen.

Zondag

Het oog van Floris wordt dikker en gaat nu nauwelijks open. Ik maak mij toch zorgen, want dit lijkt geen muggenbeet. Ik bel naar de HAP en leg de situatie uit. Hij heeft ook een flinke bult op zijn pols die er vergelijkbaar uitziet en ik wil graag advies of dat we even langs kunnen komen om ernaar te laten kijken. Ik krijg het advies om het zoveel mogelijk te koelen en in de gaten te houden of hij geen koorts krijgt. Ook heb ik geen angel gezien. Floris heeft nog steeds nergens last van, maar ik vind het zo sneu! De assistente van de HAP zegt dat zolang hij het niet benauwd krijgt of hij geen koorts krijgt, het snel minder zal worden. Ik kreeg zelfs het advies om op Thuisarts.nl te kijken. Ben ik de enige die dit allemaal een beetje raar vindt? Ik besluit het goed in de gaten te houden. We proberen het zoveel mogelijk te koelen en aan het einde van de middag lijkt het beter te gaan, gelukkig!

Als Floris in de ochtend nog even naar bed gaat, besluit ik nog even de ramen te zemen. Ik doe de ramen voor en achter en binnen en buiten, goed bezig!

Aan het einde van de ochtend komen de mannen thuis en is Floris natuurlijk ook weer wakker. We kletsen nog even met de buren en gaan daarna richting Reeuwijk voor een lekkere lunch en we lopen nog even naar het strand. Ik had slippers en een handdoek mee moeten nemen, zo suf dat ik dat ben vergeten! Toch hebben we er een leuke en ontspannen middag.

Als we thuis komen moeten we nog even naar de stad voor wat boodschappen, maar het is zo warm en we krijgen dorst. We pakken toch nog even een terrasje om wat te drinken. Aan het einde van de middag heeft Milan een opdracht voor Floris. En ja, Floris is hem gaan zoeken.

Het was een lekker weekje en ik hoop op weer een fijne week. Hoe was jullie week?

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  3 juni 2019 / 16:11

  Leuke week weer! Heerlijk genoten ook van dat lange weekend zo te zien, en de mannen ook 😉
  Hoe ging het met jouw hooikoorts? Bij mij was het zaterdag zo erg, dat ik in de middag binnen ben gebleven 🙁 Nadeel van borstvoeding geven en geen zware medicatie kunnen slikken.. zondag ging het gelukkig beter..
  Tuinhuisje wordt echt gaaf! Vind deze kleur ook erg mooi.. en het kunstgras erop is ook echt mooi uitgepakt!
  Die foto van Floris in de vouwkrat.. zo eentje heb ik er dus in mijn album maar dan in de wasmand! Blijkbaar zit dat tóch fijn 😉

  • 6 juni 2019 / 06:57

   Ja, het was een heerlijk weekend, ik hoop dat Pinksteren net zo mooi wordt, want dan hebben we een rommelmarkt in de straat en gaan we barbecuen met heel veel buren. Ook wil ik het speelhuisje afmaken. Thanks voor het compliment! We zijn hem nu aan het inrichten en het wordt zo leuk! Wat balen van de hooikoorts! Ik weet wat het is en je voelt je zo beroerd. Bij mij lijkt het ergste voorbij te zijn. Mijn moeder heeft ook nog veel last, maar bij mij is het steeds minder.