Home + Diary | Van kerstborrel tot kerstdiner en kerstavond!

Diary | Van kerstborrel tot kerstdiner en kerstavond!

Fijne Eerste Kerstdag! Ik hoop voor jou dat de dag een beetje rustig begint en je de komende dagen kunt omringen met de mensen die je liefhebt. Voor het kerstfeest echt losbarst, blik ik nog even terug op die laatste hectische week voor Kerst. Die week die in het het teken staat van de kerstborrels op het werk en natuurlijk het kerstdiner op school. Kijk je weer gezellig mee?

Maandag

Floris naar school gebracht en nog heel even snel de Appie in om kerstkransjes te kopen voor het kerstontbijt op de school van Milan. Hij is dit jaar chef kerstkransjes haha, en volgens mij worden die pubers hier wel blij van.

Het certificaat van de training Interne Communicatie en Samenwerking komt binnen op het werk.

Milan zit op een vechtsport en leert zijn broertje even hoe het moet. Zo schattig!

Dinsdag

Onze manager is zo attent: we krijgen allemaal wat lekkers en een persoonlijke kaart. Zo lief!

Ik werk tot 13.30 uur op kantoor, haal daarna Floris van school, ga snel weer thuis aan het werk en moet om 16.00 uur weer op kantoor zijn. Pat lost mij ondertussen af en ik ben inmiddels omgekleed voor de kerstborrel. Op weg naar kantoor even lekker hard de muziek aan in de auto.

Kijk even hoe leuk wij er uitzien met het team! Ieder jaar hebben we een wedstrijd voor de leukste, gekste en grappigste outfits en wij winnen de eerste prijs met ons team. We hebben er de grootste lol om, haha.

Woensdag

Onze hulp komt vandaag voor de laatste keer dit jaar en we hebben een klein kerstpakketje voor haar gekocht.

Nog even een afspraak voor het werk en daarna nog even naar kantoor waar ik maar meteen blijf lunchen.

Nog even snel naar de Action waar ik nog wat knutselspullen meeneem voor onze kleine knutselaar. Voor die boeken/opbergdoosjes zijn een hit. Tip: deze kosten €0,79 per stuk. De rest van de middag ben ik weer druk voor Mamablogger. Er komen nog veel opdrachten binnen er wordt door veel bedrijven om prijzen en mogelijkheden gevraagd. Ik hoop dat dat betekent dat 2024 een goed jaar gaat worden voor Mamablogger.

’s Avonds maak ik nog wat proefjes voor het kerstdiner morgen. Ik heb Curly Wurly’s voor de geweien, maar die blijven niet goed zitten. Voor de vorm steek ik deze pepsels erin en wat zijn ze al leuk, maar morgen doen we het toch nog even anders.

Tot slot nog even speciale aandacht voor deze video: dit is de kerstvideo die we de afgelopen twee weken hebben opgenomen voor mijn werk. Wat is hij mooi geworden! Hiermee willen we laten zien dat kerst in verpleeghuizen heel gezellig is. Dat medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers er alles aan doen om er een mooi kerstfeest van te maken voor onze bewoners. Er is veel humor en warmte en dat zien we zeker terug in deze video! Hij duurt maar een minuut dus ik wil je vragen er toch even naar te kijken.

Donderdag

Het afgelopen jaar hebben we veel mooie projecten bewerkstelligd op het werk waaronder een nieuwe website met prachtige, nieuwe foto’s die we op onze locaties en onderdelen hebben laten maken door een fotograaf. Vandaag komt ze even langs op het werk met een eindejaarsgeschenkje waaronder deze foto’s die ze begin dit jaar van mij heeft gemaakt.

In de middag werk ik thuis en als ik thuis kom, zie ik dat ons kerstboompje is omgewaaid vanwege storm. Ik ben zo blij dat de auto niet op de oprit stond. Ik zet hem overeind en probeer hem te verstevigen met een zware plant, maar even later ligt ‘ie weer om. Gelukkig weer zonder dat de auto er staat. Pat haalt hem aan de kant. We zetten hem morgen wel weer neer als de storm is gaan liggen.

30 rendiertjes voor het kerstdiner, wat zijn ze cute! Ik stop ze vervolgens in van die kleine wenskaartenzakjes zodat ieder kind gewoon een zakje kan pakken en de chocolade niet meteen smelt.

Helemaal klaar voor het kerstdiner, hij heeft een topavond!

Pat heeft van zijn werk een etentje en gaat vervolgens met collega’s naar een voorstelling, dus Milan en ik eten samen. Daarna halen we Floris weer op. Milan heeft morgen een kerstontbijt en ik besluit toch nog even wat leuks te doen met de kerstkransjes en chocoladeballetjes die ik nog over heb van de rendieren. Alles in bakken in de koelkast zodat hij dat morgen mee kan nemen.

Vrijdag

Mijn laatste kantoordag van dit jaar en we gaan op tijd naar huis. Na het eten duik ik in de privéadministratie voor de komende maand. Ik vul alle potjes en budgetten weer voor de komende maand. Heerlijk vind ik dat, haha.

Er is een kerstparade georganiseerd in onze wijk en daar gaan we even kijken. Supergezellig en een oud-collega is toevallig de kerstman!

Zaterdag

De laatste zwemles van dit jaar. Pat gaat mee dit keer en stuurt deze foto met de tekst ‘je wekelijkse zwembadfoto’, haha.

Vandaag hebben we een afspraak bij Straluma voor een lichtadvies voor ons nieuwe huis. We krijgen een aantal goede tips en doen er flink wat inspiratie op.

Verder halen we nog wat boodschappen en aan het einde van de middag rijden we naar Familieresort Molenwaard waar we gaan eten met vrienden bij de Gasterij op het park. Gezellig sfeertje daar en lekker eten.

Zondag

Ook dit is Kerst voor ons. Geen kerst zonder kaars bij mijn vader…

In de middag gaan we naar opa en oma en Floris maakt er dit schilderij. Opa tekent en Floris kleurt in.

Aan het einde van de middag lopen we naar La Cubanita. Hier wilden de jongens graag eten. We vieren er een gezellige kerstavond. Thuis sluiten we af met de finale van het Glazen Huis. Dit was afgelopen week als vanouds leuk en wat een goed doel hebben ze gesteund! Heb regelmatig met tranen in mijn ogen gekeken. Na de finale van het Glazen Huis meteen door naar de kerstspecial van All You Need is Love. Love it!

Hiermee sluiten we deze drukke week af. Ik wens jullie een prachtige kerst met de mensen die je lief zijn. Maak er iets moois van samen.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *