Home + Dagje weg | Met de watertaxi en Eiland van Brienenoord in Rotterdam!

Dagje weg | Met de watertaxi en Eiland van Brienenoord in Rotterdam!

Een leuk dagje weg met het gezin tijdens deze kerstvakantie is zo gemakkelijk nog niet. Er is immers niet zoveel open. Maar dankzij de tip van een collega én een beetje Googelen, kwamen we toch uit op een te gek dagje weg met het hele gezin in Rotterdam. Wij wonen er vlakbij en hebben het opgesplitst in twee dagen, maar dit kan met gemak ook op één dag. Op het Eiland van Brienenoord kun je heerlijk wandelen, spelen en grote grazers spotten. Vervolgens kun je voor wat meer spektakel de watertaxi pakken en jezelf laten varen naar Hotel New York waar je wat lekkers kunt eten bij de buitenbar. Ik vertel je er alles over.

Wandelen op het Eiland van Brienenoord

Vlakbij de Kuip en onder de Brienenoordbrug vind je het Eiland van Brienenoord. Dit bijzondere eiland kenden wij nog niet, maar wat is het er leuk. Het ene moment kijk je naar de skyline van Rotterdam, vervolgens loop je langs volkstuintjes, kunnen de kinderen spelen in de speeltuin en even later loop je onder de gigantische Brienenoordbrug. Je loopt op dit eiland als het ware een rondje en als je geluk hebt, kom je zelfs een kudde grote grazers tegen die op dit eiland wonen. Wij hebben ze niet kunnen vinden overigens, maar ze waren er wel. We hebben nog wel een pluk haar van één van de dieren gevonden en overal lag verse poep (de Freek Vonk in mij kwam helemaal naar boven ?).

Het rondje op het eiland is prima te wandelen met kinderen (de route is 3 kilometer) en er zijn diverse plekjes waar je even kunt zitten om wat te eten en te drinken. Dit moet je wel zelf meenemen. We hebben een klein koffietentje op het eiland gezien, maar volgens mij is deze alleen op zondagmiddag open. Zelf iets meenemen is daarom wel handig. Omdat het eiland zo divers is, is overal wel iets anders te zien. Wij vinden het echt een te gekke plek!

Wij konden vlakbij (je moet alleen even een brug over om bij het eiland te komen) gratis parkeren. Als je zelf je eten meeneemt is dit dus een heel leuk gratis uitje!

Adres: Van Brienenoord, 3077 AE Rotterdam, lees hier meer informatie over het Eiland van Brienenoord, hier vind je ook een kaart van het eiland.

Met de watertaxi in Rotterdam, hard varen over de Maas

Deze tip kreeg ik van mijn collega en ik was meteen enthousiast. Een rondvaat met de watertaxi mag op dit moment nog niet, maar de watertaxi mag jou wel van A naar B brengen. En dat is precies waar jij jouw kind(eren) heel blij mee maakt. Zeker als je dit plant ná de wandeling op het eiland.

Aan de andere kant van de Brienenoordbrug ligt restaurant het Zalmhuis. Dit is vanaf het eiland dus maar een klein stukje rijden. We parkeerden hier de auto (dit kon gratis toen wij er waren). Tegenover het Zalmhuis vind je een opstapplaats van de Rotterdamse watertaxi. Dit is vertreksteiger 15, Rivium. Wij hadden van tevoren de watertaxi gereserveerd op hun website. In totaal kun je je naar 50 locaties in Rotterdam en Schiedam laten vervoeren.

Wij stapten dus op bij Rivium en lieten ons varen naar Hotel New York. Een ritje van ruim 10 minuten, maar wat is het gaaf! Je gaat (gelukkig in een dichte watertaxi) lekker hard over de Maas en dat is echt spectaculair. Je vaart zelfs nog langs het Eiland van Brienenoord vanaf deze opstapplek.

Tip: op mijn Instagramprofiel zie je onder de highlight ‘Dagjes weg’ twee filmpjes van onze ritjes (heen en terug) met de watertaxi.

Goedkoop was de watertaxi echter niet: €21,- voor een enkeltje, maar we vonden het het geld waard en omdat we nu toch niet zoveel kunnen, vonden we het ook niet erg hier geld aan uit te geven. Daarnaast is het wel echt een unieke ervaring. Je kunt ook kiezen voor een korter ritje, dan kost het je uiteraard ook minder.

We werden dus afgezet bij Hotel New York op de Kop van Zuid. Sowieso een gave plek als je daar nog nooit bent geweest. Het restaurant is natuurlijk niet open, maar er is wel een buitenbar waar je lekker wat te eten en drinken kunt kopen. Van warme chocolademelk tot gebak, kibbeling, een broodje rookworst en nog veel meer. Het eten is er goed en de locatie heel erg gezellig en top uitzicht.

Leuk: naast Hotel New York vind je een brug (ook wel de Hoerenloper genoemd) waar heel veel liefdesslotjes aan hangen. Als je van tevoren een slotje meeneemt met de namen van alle gezinsleden heb je daar een blijvende herinnering.

Via de brug loop je naar Katendrecht, ook daar kun je dus een mooie wandeling maken. Na het eten wachtten we op de watertaxi die ons weer naar het Zalmhuis bracht.

Wij maakten de ritjes met de watertaxi afgelopen zondag 2 januari, we hebben we eerste unieke ervaring van 2022 al in the pocket!

Ik hoop dat ik je hem kunnen inspireren met dit leuke en coronaproof dagje weg.

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *