Home + Diary | Back to reality, want mijn eerste werkweek zit er alweer op

Diary | Back to reality, want mijn eerste werkweek zit er alweer op

Back to reality deze week! Zo kijk je uit naar drie heerlijke weken vakantie en zo zit je eerste werkweek er alweer op. Een reality check dus. Alhoewel, nog niet helemaal, want Patrick was nog vrij en dat scheelde mij thuis een hoop werk. Deze week gaat Patrick ook weer aan het werk en omdat hij ’s morgens al heel vroeg naar zijn werk vertrekt, wordt het voor mij een stuk drukker. Ach, ik ben wel wat gewend 😉 We blikken nog even terug op afgelopen week, want ondanks dat ik weer aan het werk moest, hebben we nog een hoop leuke dingen gedaan.

Maandag

Mijn eerste werkdag is aangebroken! Ik werk voor ik naar kantoor ga nog aan Mamablogger en Floris komt mij nog even gezelschap houden.

Daar zit ik weer! Alsof ik nooit weg ben geweest. Ik begin maar met een overvolle mailbox.

Na een lange dag kom ik thuis en Pat heeft al gekookt. Ik speel met de jongens en wil daarna iets checken in mijn aantekeningen. Pat heeft dit briefje in mijn schrift gedaan met Milan. Ze vonden het zelf heel erg grappig 😉

Terwijl ik na het eten de vaat doe, zie ik het buurmeisje van een paar huizen verderop post doen in de brievenbus aan het speelhuisje van de jongens. Superlief! We lopen er even heen, want ook zij zijn terug van vakantie en drinken er een kopje thee. Gezellig die spontane bezoekjes!

Daarna geef ik Floris een flesje en valt hij in slaap. Terwijl ik deze diary typ is dat wel anders…

Even later wordt dit pakketje gebracht met daarin mijn bestelde sportkleding, want ik ga weer naar de sportschool!

Dinsdag

Zit ik weer in alle vroegte. Tijd om te werken aan Mamablogger. Het is momenteel heel erg druk!

Ik werk de hele dag op kantoor en heb na het eten afgesproken met de moeders van een vriendje van Milan. We gaan namelijk naar de sportschool! Ik ben er 2,5 jaar niet geweest, maar vond het weer heerlijk.

Woensdag

Vandaag gaan we nog even lekker op pad. Het weer zit mee en het is Patricks laatste vakantieweek. We besluiten om naar DierenPark Amersfoort te gaan. Via de Albert Heijn hebben we een tweede kaartje gratis en Floris is nog gratis. Dat scheelt aanzienlijk!

Ik maak heel veel foto’s van ons dagje weg, maar het zijn er teveel om te delen 😉

’s Avonds gaan we een stukje fietsen en gaan we even langs bij mijn zus en haar gezin.

Donderdag

Ik ben vroeg wakker dus gooi er maar even een wasje in.

Ik begin om 8.00 uur op kantoor en werk tot 11.30 uur. Normaal werk ik op de donderdag thuis, maar met drie mannen thuis kan ik niet rustig werken. Daarom rijd ik gewoon naar kantoor en begin ik een uurtje eerder. In de middag hebben we namelijk een afspraak bij Bosch Bedding in Vianen. We mogen er namelijk een boxspring uitzoeken voor Milan! We worden er heel goed geholpen en Milan probeert eerst wat matrassen uit. Hij krijgt advies en samen kiezen we uiteindelijk een matras en bed. Het wordt deze okergele boxspring in velvet stof. Hij is 120 cm breed (30 centimeter breder dan Milan nu heeft). We moeten er nog wel vier tot zes weken op wachten.

Als we thuiskomen probeert Pat zijn werkauto te starten. Hij heeft echter drie weken stil gestaan en wil niet meer starten. We krijgen hem weer aan de praat met startkabels en onze auto.

We gaan eten en terwijl we de tafel dekken vraagt Pat aan Floris de zout bij mij te brengen. Dit gaat goed tot halverwege. Daarna leek het Floris een goed idee om alvast wat zout op de tafel te strooien…

’s Avonds is het weer tijd voor mijn nagels. Het wordt deze kleur!

Vrijdag

Vrijdag = snackdag! Die heb ik de afgelopen weken gemist haha. Deze kaaskroket was zo onwijs lekker!

Ook is het weer tijd voor de vrijmibo. Ik neem de rosé mee die ik kreeg na afloop van Zomer met Art. Het is een lekkere rosé en de fles gaat dan ook leeg. Niet door mij hoor, ik heb altijd wel genoeg aan één glas.

Pat heeft ook wat lekker gehaald voor na het eten. Zo slecht allemaal, maar zo lekker…

De jongens stoeien nog even lekker voor Floris naar zijn bedje toe gaat.

Zaterdag

Na al dat slechte eten van gisteren begin ik de dag in de sportschool. We zouden eigenlijk naar Paleis Noordeinde gaan. Hier had ik kaartjes voor besteld, maar vanwege het overlijden van Prinses Christina gaat dit niet door. Het sporten was heerlijk. Ik heb naar podcasts geluisterd en weer wat nieuwe ideetjes opgedaan voor Mamablogger.

Als ik thuiskom ga ik gelijk douchen. Daarna lopen we met zijn vieren de stad in en gaan we lunchen. Ik kies voor deze heerlijke carpaccio, zo lekker!

In de stad shoppen we nog wat voor Floris. De truitjes shop ik bij Zeeman.

Halverwege de middag regent het flink en we zijn inmiddels weer thuis. Pat en Milan zijn de hele middag in de weer met de Nintendo Labo. Dit is echt heel erg leuk en net echt.

Ik ben ondertussen met Milans traktatie bezig. Hij gaat in het nieuwe schooljaar deze Mario Mushrooms trakteren. Ik maak er een kaartje bij op Kaartje2Go. Ik laat het jullie later allemaal zien.

Daarna gaan we nog naar de verjaardag van ons buurmeisje twee huizen verderop. Even later zijn opa en oma er alweer om patatjes te komen eten. Floris doet alles na wat opa doet en dat resulteerde in deze foto haha.

Zondag

We gaan vroeg van huis, want we zijn uitgenodigd in het Spoorwegmuseum voor Techlab! Tot en met 1 september 2019 kun je in het Spoorwegmuseum in Utrecht allerlei proefjes doen om erachter te komen hoe een trein nu eigenlijk werkt. Onwijs interessant. We werden ontvangen in een aparte ruimte  en kregen koffie/thee met wat lekkers. Daarna kwam Tess Milne om met de kinderen een proefje te doen. Dat vond vooral Milan wel heel erg tof natuurlijk!.

We hebben ons heel wat uurtjes vermaakt in het Spoorwegmuseum en Floris vond het fantastisch. Iedere trein was even mooi en interessant.

We hadden er een heerlijke dag. Het Spoorwegmuseum is sowieso een aanrader. Niet alleen vanwege Techlab, maar ook voor de ouders vanwege de expositie van de Tienertoer. Ook deze is te zien tot en met 1 september.

Dit was onze drukke en leuke week. Back to reality is op deze manier helemaal niet erg 😉 Deze week gaan we pas écht  back tot reality als Patrick weer aan het werk is. Hoe was jullie week?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *