Home + Diary | Anders dan anders, want deze week bleven we zoveel mogelijk binnen

Diary | Anders dan anders, want deze week bleven we zoveel mogelijk binnen

“Corona quarantaine”, zo noemen we hier de situatie waar we nu met zijn allen in zitten. Een uitzonderlijke situatie die we, zoals de koning ook al zei, nooit meer zullen vergeten. In ieder geval was het een rare week en mocht ik niet meer naar kantoor omdat ik verkouden werd. Logisch, maar thuiswerken (inclusief alle telefoontjes die gepleegd moeten worden) met twee kinderen én een man in huis is echt geen doen als je geen aparte werkkamer hebt. Hoe je het ook wendt of keert, je bent toch minder productief dan je zou willen. En omdat deze week zo anders en raar was, is de diary ook anders dan anders. Kijk maar mee…

Normaal begin ik bij de maandag en plaats ik per dag de foto’s en schrijf ik eronder wat je precies ziet op de foto. Dat was nu lastig, want het zijn te weinig foto’s voor een leuk verslag en over de dagen zelf viel niet veel te vertellen. Daarom heb ik de leukste foto’s én de foto’s die laten zien hoe het er thuis aan toe ging uitgezocht en daar vertel ik over. Deze zijn namelijk kenmerkend voor de hele week.

Kinderen entertainen

Deze twee foto’s zijn wel heel kenmerkend voor deze week. We zijn wat makkelijker met schermpjes en als ik heel eerlijk ben staat de tv wel erg vaak aan. Floris staat er echter niet de hele dag zo voor (anders ging hij wel uit), maar hij rommelt vooral ook lekker met zijn speelgoed. Hij snapt er allemaal niets van en moet zich ook maar zien te vermaken met ons. Als dit alles weer voorbij is gaan we weer in het gareel.

Voorlezen

Waar hij overigens ook geen genoeg van krijgt is voorlezen. Dikkie Dik en Takkie zijn favoriet.

Berichten van school en thuiswerk

Halverwege de week horen we ’s avonds de brievenbus klepperen. Patrick loopt erheen en ziet dat er een kaartje voor Floris door de bus is gegooid door zijn juffen van de peuterspeelzaal. Hoe lief is dat?!

Ook krijgen we instructies voor het thuiswerk van Milan. We krijgen per mail de inloggegevens en Pat haalt woensdag alle spullen op in de klas. Aan de slag dan maar! Dat dat in de praktijk wat tegenvalt heb je al kunnen lezen.

Spelletjes spelen

We hebben heel wat spelletjes gespeeld de afgelopen dagen. Zo speelden we onder andere de ouderwetse Levensweg, rummicub en verloor ik dit tijdens een potje dammen tegen Patrick. Ik won wel van Milan, maar telt niet haha.

Tijdens Levensweg bakte Pat nog wat bitterballen en het feest was compleet voor de jongens.

Thuiswerken en online trainingen volgen

Omdat ik verkouden was werkte ik ook thuis en op de momenten dat ik niet werkte probeerde ik mij toch nuttig te maken voor het werk. Dat deed ik onder andere door een online training te volgen. Wij kunnen via het werk gratis GoodHabitz trainingen volgen (heel erg leuk zijn deze!) en ik ben deze week begonnen aan “Gewoon goed schrijven”. Deze training biedt heel veel tips voor het schrijven van goede stukken, maar vertelt ook hoe je van lastige stukken een tekst maakt in Jip en Janneke taal.

Verder zette ik vaak twee laptops naast elkaar om toch twee schermen te hebben. Ik kon dan geen tekst van het ene scherm naar het andere kopiëren, maar als ik dingen naast elkaar wilde zien om te controleren was het wel fijn.

Knutselen aan Mamablogger

Ook heb ik afgelopen weekend lekker geknutseld aan Mamablogger. Een nieuwe header en een banner om de sidebar op te vullen. Ik heb Chantal bestookt met appjes om te vragen wat ze ervan vond. Sorry Chantal! Het mocht allemaal wel wat volwassener en vrolijker vond ik en uiteindelijk is dit het geworden. Had ik nu tijd voor haha.

Rustiger op de blog

Ik weet overigens niet hoe het zit met andere bloggers, maar ondanks dat mensen thuis zitten is het bij mij wel rustiger op de blog. Ik begrijp het, maar iedere blogger wil graag de bezoekersaantallen omhoog hebben en houden, want afgelopen maand haalde ik een record van bijna 65.000 unieke bezoekers in één maand. Ik denk zelf dat het te maken geeft met het feit dat ouders het nu heel druk hebben met de kinderen thuis, het vinden van hun nieuwe ritme etc. Ook volgen we de berichtgeving over het Coronavirus op de voet en de rest is eigenlijk onbelangrijk. Ik begrijp het heel goed en in dit soort situaties is mijn blog ook helemaal niet belangrijk. Toch hoop ik dat je iedere dag even komt kijken, want ondanks alles komt er iedere dag een nieuwe blog online en als ik mijn bezoekersaantallen stabiel kan houden, is dat straks heel erg fijn als de opdrachten weer wat aan gaan trekken. Dit geldt overigens niet alleen voor mij, maar ook voor andere bloggers die je graag volgt.

Spelen in de tuin

De zon scheen afgelopen week, gelukkig maar! Nu konden de kinderen tenminste nog lekker de tuin in. Ik zat gisteren lekker in het zonnetje, Patrick ruimde de schuur op en de jongens speelden. Deze mooie foto maakte ik van mijn kleinste vriendje.

Beeldbellen met opa en oma

Last, but not least; beeldbellen met opa en oma. Hoewel opa en oma praktisch aan de overkant wonen, lijken ze nu opeens heel ver weg. We hebben afgelopen week veel met ze kunnen beeldbellen. Dat zal in veel gezinnen niet anders zijn geweest denk ik.

Dit waren de foto’s die kenmerkend waren voor deze week. Hoe hebben jullie de week doorgebracht?

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *