Home + De voordelen van een zwempak en waar kun je op letten?

De voordelen van een zwempak en waar kun je op letten?

Hoewel we het niet meteen merken aan het weer, maken we ons al een beetje klaar voor de zomer. Vakantieplannen worden gemaakt en volgens mij zijn we allemaal heel erg toe aan de zon. En dat betekent dat de zomercollecties ook de winkel binnen druppelen. Zo ook de badkleding. Of je nu gaat voor een badpak, bikini of misschien wel allebei, een goedzitten zwempak is een must. Maar wat zijn nou de voordelen van een zwempak en waar kun je op letten bij de aanschaf? In dit artikel ga ik daar dieper op in. 

1. Comfort en bewegingsvrijheid

Een van de belangrijkste voordelen van een zwempak is het comfort dat het biedt tijdens het zwemmen. Zwempakken zijn ontworpen om nauwsluitend te zijn zonder te knellen, waardoor je vrij kunt bewegen in het water. Of je nu baantjes trekt, snorkelt, of gewoon ronddobbert, let erop dat je zwemkleding genoeg comfort en bewegingsvrijheid biedt bij wat jij belangrijk vindt. 

2. Bescherming tegen de zon, let op UV-bescherming

Veel zwempakken zijn gemaakt van materialen die UV-bescherming bieden. Dit is een belangrijke factor om op te letten, want in de zomer breng je nu eenmaal meer tijd door in de zon. Wil je toch zo zorgeloos mogelijk genieten van de zon? Smeer je dan tenminste heel goed in en koop badkleding met een goede UV-bescherming. Het gaat tenslotte om je gezondheid, dus bespaar daar niet op. 

3. Hygiëne en sneldrogend

Zwempakken zijn ontworpen om snel te drogen, wat betekent dat je niet lang in een nat badpak hoeft te blijven zitten na het zwemmen. Heel erg fijn wanneer je eindelijk eens aan dat ene boek wil beginnen op je strandbed. Je voelt je fijner in schone en droge zwemkleding, althans, ik wel en het is fijn als je daarna even snel wat kleding aan kan trekken om bijvoorbeeld te gaan lunchen of een wandeling te maken. Dat deden wij vorig jaar op Kos ook. In het restaurant moest badkleding bedekt zijn. Begrijpelijk, want zo hygiënisch is dat anders niet. Als we wilden eten, trok ik snel een rokje of jurkje aan over mijn badkleding en dan wil je niet dat dat nog helemaal nat is. 

4. Stijl en zelfvertrouwen

Dit vind ik altijd een heel belangrijke, want ik voel mij nooit zo fijn in badkleding. Ik kies dan ook badkleding die ik écht leuk vind en waarin ik mijzelf zelfverzekerd voel. Of je nu kiest voor een badpak, een sportief zwempak of een bikini, er is genoeg keuze en neem daar dan ook de tijd voor. Zo voorkom je miskopen.

5. Gemakkelijk te dragen

Kies voor een zwempak dat je gemakkelijk aan en uit kan trekken. Ik zie soms heel ingewikkelde constructies voorbij komen. Dat kan toch nooit echt lekker zitten? Ook wordt het dan lastiger om een spontane duik te nemen. Hoewel ik het echt wel mooi kan vinden, ben ik toch vooral praktisch ingesteld. In de zomer is het tenslotte al warm genoeg, haha. Ontdek alle zwempakken op de duikwinkel van Nederland.

Waar je uiteindelijk ook voor kiest, begin op tijd met shoppen. Er is dan nog voldoende keus. Bepaal van tevoren wat jij belangrijk vind en welke kleuren jij mooi vindt bij jezelf. Ik ben vorig jaar ook op tijd begonnen, investeerde in mooie badpakken en ik voelde mij voor het eerst sinds jaren echt comfortabel in mijn zwemkleding. Dat gun ik jou ook!


liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *