Home + De voordelen van een glazen douchedeur, ook met kinderen!

De voordelen van een glazen douchedeur, ook met kinderen!

Een glazen douchedeur, is dat nu wel zo handig? Ja, waarom niet? Wij hebben sinds een half jaar een inloopdouche met een glazen douchedeur en hoewel ik eerst mijn twijfels had, blijkt deze toch heel handig te zijn! In dit artikel geef ik je een aantal van die voordelen.

Iedere hoek van de badkamer benutten

Het voordeel van een inloopdouche met een douchedeur is dat je iedere hoek van de badkamer optimaal kunt benutten, hoe groot of hoe klein deze ook is. Het maakt zelfs niet uit of deze helemaal recht is, want een douchedeur kun je ook op maat laten maken!

De badkamer lijkt groter met een glazen douchedeur!

Dat vind ik een heel groot voordeel, want nu je de ruimte optimaal benut kun je ook nog eens de hele badkamer zien. Een glazen deur geeft een ruimtelijk effect, een must bij een kleine badkamer! Bij een dichte deur voelt het toch als een dicht “blok” in de badkamer dat een beetje doet denken aan de kleedhokjes in een zwembad.

Makkelijk schoon te maken

Ik had de meeste twijfels over het schoon houden van een glazen douchedeur. Zou je er niet teveel kalk op zien en en hoe houd je deze glimmend? Ik ben nogal een zeurpiet als het gaat om het schoonmaken van mijn huis dus dit vond ik stiekem best een dingetje, het is immers een grote glazen deur, als deze niet schoon is valt het ook direct op. Het blijkt heel simpel te zijn, want het glas wordt vaak op een speciale manier behandeld. Zo heb je jaren plezier van je deur!

Na iedere douchebeurt halen we er nog een trekker overheen en één keer in de twee weken wordt ‘ie goed schoon gemaakt. Hij glimt nog steeds!

Tot slot heeft een glazen wand een strakke afwerking waardoor er geen kiertjes zijn waar vuil tussen kan zitten.

Veiligheid

Ik kan mij voorstellen dat je denkt dat een glazen douchedeur niet veilig is, omdat kinderen er wellicht doorheen kunnen lopen. Dat is al lang niet meer het geval. Er wordt gebruik gemaakt van veiligheidsglas en door de dikte van het glas moet je het wel heel bont maken wil het glas breken.

Je zou er met kinderen misschien een sticker op kunnen plakken, maar als je kiest voor een grote handgreep aan de deur, valt deze ook goed op. Je zou wellicht ook nog kunnen kiezen voor (een deel) mat glas. Ook dit valt wat meer op.

Een ander aspect wat betreft veiligheid heeft te maken met het in- en uitstappen in de douche. In ons vorige huis zat de douche in het bad waardoor we eerst het bad in moesten stappen. Geen probleem, maar niet handig wanneer je slecht ter been bent of geblesseerd bent aan je been. Met een douchecabine hoef je je je daar geen zorgen over te maken.

Heb jij een glazen douchedeur? Zo ja, wat zijn voor jou de voordelen?

liefs

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties

 1. Christine
  8 mei 2021 / 05:30

  Bij ons ook een kleine oppervlakte badkamer en wilde eerst een gemetseld muurtje als inloopdouche, maar heb zelf lange haren én twee dochters, dus zo’n inloopdouche met gootje (draine?) werd afgeraden. Moest je om het schoon te maken iedere keer met een schroevendraaier in de weer.. dus tóch voor een cabine gekozen met gemakkelijk te legen putje en het glas bleek voor de oppervlakte ook een goeie zet: oogt natuurlijk veel ruimtelijker dan een muur! Hoewel ik eerst de deurtjes niet goed schoon kreeg en heel wat tijd spendeerde aan de deurtjes (stond ze dan wel drie keer met anti-kalk in te sprayen en dan waren er nóg witte druppels te zien), heb ik uiteindelijk dé manier gevonden: niet alleen het glas direct droog trekken na het douchen, maar ze eerst nog even met koud water af spoelen en daarna pas met de trekker eroverheen. Maakt een wereld van verschil op de langere duur!
  Zijn jullie nog geslaagd voor extra opbergruimte in de douche?

  • Marisca
   Auteur
   8 mei 2021 / 13:53

   Wat een goede tip! Ik wist ook niet dat je hem dan eerst met koud water af moest spoelen, ga dat nu ook doen! En wat betreft je lange haren, ik zou daar ook helemaal niet bij stil staan haha. Die extra opbergruimte is nog steeds niet gelukt helaas. Willen binnenkort even naar de IKEA, maar het is momenteel zo druk dat we dat nog even niet zien zitten. Er staat dus nog steeds een verhuisdoos in de badkamer 🙈.