Home + De Pakbon | Dit betaalden we voor de boodschappen van deze week

De Pakbon | Dit betaalden we voor de boodschappen van deze week

Iedere zaterdagochtend tussen 7.00 tot 8.00 uur stopt de Appie voor de deur met onze weekboodschappen. Voor de bezorging krijgen we de pakbon via de mail en dat zette mij aan het denken. Ik deel iedere maand ons spaaroverzicht en deel dan ook het bedrag dat we hebben gespaard aan koopzegels. Die koopzegels sparen we bij de boodschappen, maar ik vertel niet wat we dan precies kopen en voor welk bedrag. Daarom zal ik zo nu en dan de pakbon met jullie delen. Dit eten we deze week en dit kost het.

De Pakbon

 

Ik moest de pakbon even opknippen omdat hij vrij lang was. Uiteindelijk leverden we nog twee kratjes en wat flessen in en kwamen we uit rond de €120,- voor de boodschappen. Wat opvalt is dat er weinig groente en fruit op de pakbon staat. We hadden nog het één en ander in huis en aardappels halen we altijd bij de aardappelboer. Dan kopen we een zak van 10 kilo en kunnen we voorlopig weer vooruit.

Dat geldt ook voor vlees. We bestellen wat bij de Appie, maar omdat mijn ouders hier nu twee keer per week koken, nemen zij ook weleens vlees mee. Dan braadt mijn moeder vast gehaktballen en neemt ze die mee hier naartoe. Een onwijze luxe natuurlijk. En dat verklaart weer de hoeveelheid vla haha.

De chips kochten we voor de race van Max Verstappen, maar is uiteindelijk niet opgegaan. En nu moet ik mijzelf inhouden om niet alles op te eten ?.

In ieder geval eten we veel Hollandse pot en eten we echt wel gezond.

Dit eten we deze week

Maar wat eten we dan? Ik heb het eigenlijk zelden gedeeld, maar zo ziet ons weekmenu eruit:

Maandag

Aardappels met rode kool en voor Milan aardappels met doperwten. Met mijn moeders gehaktballen natuurlijk!

Dinsdag

Hutspot

Woensdag

Verse tomaten- groentensoep met een stokbroodje en kaasstengels. Lekker makkelijk.

Donderdag

Bruine bonen met aardappels en vlees.

Vrijdag

Aardappels, bloemkool, een sausje en vlees.

Zaterdag

Weten we het eigenlijk nog niet. We kijken wat we nog in huis hebben en anders willen we ook nog weleens wat bestellen. We hebben ook nog macaroni in de vriezer.

Zondag

Patat met snacks. Dit bakken we vaak zelf.

Veel Hollandse pot deze week omdat de jongens dat nog altijd het lekkerst vinden.

Wat ik overigens wel merk is dat de boodschappen steeds duurder worden, merken jullie dat ook? Wat vinden jullie van de pakbon? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Henriette
    17 november 2021 / 08:33

    Wij halen vlees en groente altijd op de zaterdagmarkt in grote hoeveelheden en de boodschappen standaard bij Lidl. Ik ga nooit naar Albert Heijn.

  2. Jouvence
    17 november 2021 / 13:05

    Ik merk inderdaad ook dat het langzaamaan stiekem allemaal steeds duurder wordt (niet alleen de boodschappen overigens). Ik bestel ook altijd bij AH, vindt het ideaal! Ons vlees haal ik altijd rechtstreeks bij het slachthuis/slagerij en groente/fruit vaak bij de groenteboer.