Home + De nieuwste babyboom

De nieuwste babyboom

In verschillende landen durft men al te spreken van een heuse babyboom, gerelateerd aan het coronavirus. Door de pandemie zaten mensen over de hele wereld een lange tijd voornamelijk thuis. En dat is iets dat goed werkt voor het liefdesleven van stellen, zo blijkt nu. Het aantal zwangerschappen is fors toegenomen. Ook de verkopen van bijvoorbeeld babyslofjes en babykleding setjes nam toe. Kraamverzorgers in het zuidelijk deel van Nederland gaven eerder al aan, dat de vraag naar hun hulp met zo’n 25 procent is toegenomen in het eerste kwartaal van dit jaar. Ook over de grens, in Duitsland, berichtten verschillende media over een aanstaande babyboom.

Vraag naar babykleding neemt toe!

Zoals reeds genoemd werd, is de vraag naar verschillende babyproducten de afgelopen periode flink toegenomen. Het geldt onder meer voor rompertjes, leuke broekjes en feetje babykleding. Niet alleen aanstaande ouders kopen deze producten massaal in. Het zijn ook opa’s en oma’s die het leuk vinden om nieuwe kleding voor de kleinkinderen te kopen. Naast kleding is ook speelgoed populair. Denk aan de klassieke houten blokkentoren, de loopfiets en een groot aantal knuffels. Het speelgoed moet vooral stevig zijn, zodat baby’s er een lange tijd mee kunnen spelen. Tegelijkertijd mag het niet te snel vervelen. Een beetje uitdaging is gewenst!

compleet_gezin_mamablogger_blogger_marisca_baby_

Sparen, sparen, sparen!

Niet alleen is er sprake van een aanstaande babyboom. Ook blijkt uit verschillende onderzoeken dat Nederlandse huishoudens veel meer spaargeld hebben dan de afgelopen jaren het geval was. Dit hangt samen met het feit dat we vorige zomer niet op vakantie konden. Het vakantiegeld bleef hierdoor bij de meeste mensen op de spaarrekening staan. Ook deze zomer zijn veel gezinnen dichtbij huis gebleven. Iets wat eveneens een positieve impuls gaf aan de spaarrekening. In combinatie met de babyboom maakt dit dat mensen bereid zijn om meer uit te geven aan bijvoorbeeld een kinderwagen, de verbouwing van de kinderkamer, enzovoorts. Een positief teken voor verkopers van dergelijke producten.

Haal het maximale eruit voor je baby

Natuurlijk is het ook slim om af en toe op zoek te gaan naar een goede sale. Een baby groeit namelijk als kool en heeft regelmatige nieuwe kleding nodig. Natuurlijk wil je ook verschillende setjes voor de foto’s die je de komende jaren gaat maken. Het is belangrijk dat je ook praktische kleding koopt. Zo kun je het beste met meerdere lagen werken. Op deze manier kun je de baby goed inpakken wanneer je met hem of haar naar buiten gaat. Daarnaast is het ook praktisch want zo kun je langer met de kleding doen. En ze hoeven het nooit meer koud te hebben.

Merk jij iets in je omgeving van een babyboom?

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *